Sancta Maria Leuven steunt Marokkaanse straatkinderen

Sancta Maria Leuven steunt Marokkaanse straatkinderen
Sancta Maria Leuven

Een groep vijfde- en zesdejaars van SML gaat in februari aan de slag in een Marokkaans centrum voor straatkinderen.

 

‘Centre Ali’ in de Zuid-Marokkaanse stad Taroudant probeert straatkinderen, ondanks hun harde leefomstandigheden, een veilige kindertijd te bezorgen. Medewerkers werken er dag en nacht om 6 tot 18-jarigen van de straat te houden. De jongsten krijgen leerondersteuning om weer naar school te kunnen gaan, de ouderen leren een ambacht in het centrum. 

De werking doet erg haar best, maar komt iedere dag handen en middelen te kort. Onze groep wil de kinderen extra kansen geven om te spelen en te leren. Verder willen we hoop zaaien en Centre Ali meer financiële slagkracht geven. Zo kan het centrum meer investeren in sport & spel en educatieve materialen.

Voor onze reisselectie zelf is dit vrijwilligersproject een uitgelezen kans om de confrontatie met ongelijkheid in de wereld niet te schuwen en te reflecteren over maatschappelijke problemen. We zullen door de reis bewuster nadenken over basisrechten en de theoretische kennis over begeleiding en verzorging omzetten in een praktische en verrijkende omgeving. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-10-2023 gestart
1196x bekeken

Actie georganiseerd door:

Sancta Maria Leuven

Sancta Maria Leuven

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-10-2023 gestart
1196x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog