Savi Jaya

Savi Jaya

We helpen kinderen en volwassen door de financiële crisis in Sri Lanka

 

Beste 

Arno en ik verblijven momenteel in het mooie Weligama, Zuid Sri Lanka. Zoals jullie misschien al wel gehoord hebben, zit dit land in een economische crisis. Enkele jaren geleden heerste hier nog een burgeroorlog en erna kwam de hele corona situatie op de proppen. Al dit leidde tot een economische crisis met protesten en zelfdodingen tot gevolg. Geen enkel land vindt het de moeite om te investeren in dit wondermooie land. Noch India noch China heeft interesse getoond in dit land. Toen puntje bij paaltje kwam, hebben ze zich toch terug getrokken. Het land kan nauwelijks nog energie leveren aan de inwoners met enorm veel power-cuts als gevolg. De overheid kan niet betalen voor benzine waardoor het zelfs moeilijk wordt voor de inwoners om hen te verplaatsen. De president, die liever het geld in zijn eigen zakken steekt, laat het allemaal gebeuren. 
De prijzen van basisbehoeften zoals rijst en linzen gaan de hoogte in en zijn wel tot 2 maal zo duur als voorheen. De lokale bevolking ziet hier geen einde aan komen en weet niet wat de toekomst nog zal brengen. 

Momenteel werken wij als vrijwilligers in een hostel, Kirala Garden. De eigenaar heeft het net iets breder als de mensen rondom ons heen. Hij probeert samen met ons op diverse manieren geld in te zamelen. 
Dit geld gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking van Weligama. We proberen voedselpakketten te maken die de basisbehoeften zoals rijst en dergelijke bevatten zodat de mensen toch voldoende voedsel krijgen. 
Daarnaast maken we voor de schoolgaande kinderen pakketten met notitieboekjes, balpennen en potloden, schoolboeken, rugzakjes en herbruikbare waterflessen. 
Hierdoor gaan de kinderen langer naar school zodat ze een opleiding krijgen, wat een goede investering is voor de toekomst. Als ze naar school gaan verklein je ook de kans dat de jonge kinderen aan de drugs raken en hierdoor op jonge leeftijd al gemarginaliseerd worden.

Inmiddels organiseren we al enkele events, zoals Sri lankaanse kooklessen, waar de toeristen voor een kleine vergoeding een kijk krijgen hoe de plaatselijke gerechten worden bereidt. 
Daarnaast organiseren we van tijd tot tijd een Devil Dance waarin de authentieke folklore wordt voorgedragen door plaatselijke dansers met originele maskers. 
We hebben nog kleinere events, maar op deze manier bereiken we niet voldoende mensen. Hierdoor starten we deze crowdfunding zodat we meer volk kunnen aanspreken en zo aardig wat geld kunnen inzamelen.

Hiervoor willen wij jullie vragen om een kleine bijdrage te storten op deze rekening. Je mag zelf kiezen of je dit wilt doen of niet. Je mag zelf ook kiezen hoeveel je stort. Kleine bedragen vormen samen een groter bedrag wat al enorm helpt. 
Voor enkel 10 euro kunnen we een schoolgaand kind voorzien van een pakket en voor dezelfde prijs kunnen we een heel gezin voorzien van eten voor een ganse week. 

Bedankt voor je aandacht. Er zijn geen verplichtingen. 

 

Drink komend weekend één pintje minder. De waarde van 1 pintje is een wereld van verschil hier.

 

https://savijayafoundation.wixsite.com/savijaya

https://www.instagram.com/savijayafoundation/

https://www.instagram.com/kiralagarden/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-01-2023 gestart
504x bekeken

Actie georganiseerd door:

joeri Vermeiren

joeri Vermeiren

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-01-2023 gestart
504x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog