Scholen helpen scholen in Luik

Scholen helpen scholen in Luik
Karien Roels
Deel deze actie

Als scholengroep willen wij 3 schooltjes ondersteunen die getroffen zijn door het noodweer in Angleur, Luik.

70 donaties
€ 2848 ingezameld

Als school willen wij schooltjes die getroffen zijn door het noodweer in Angleur en Kinkempois (Luik) helpen om hun kinderen een fijne start te kunnen geven op 1 september. We gingen reeds eerder langs met enkele leerkrachten om hulp te bieden en werden daar geconfronteerd met het leed van de plaatselijke scholen. Wij verzamelen en/of kopen speelgoed, boeken, knutselmateriaal en meubilair. De poten van de schoolbankjes hebben ze kunnen redden maar de tabletten zijn aan vervanging toe. Die kunnen we herstellen, maar daar hebben we materiaal en centen voor nodig. Ook de kostprijs van vervoer en schoolmateriaal loopt hoog op. Alvast bedankt voor de steun. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Sint-Jozefsschool Wemmel

Sint-Jozefsschool Wemmel

Actie georganiseerd door:

Karien Roels

Karien Roels

70 donaties
€ 2848 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Sint-Jozefsschool in Wemmel helpt collega's in Luik: "Hopen dat ze de start van het schooljaar halen!"

03 Aug 2021

Karien Roels, de directeur van de Sint-Jozefsschool in Wemmel, is in contact gekomen met een leerkracht van een schooltje in Angleur (Luik) dat hard getroffen werd door de overstromingen. De school is alles kwijt maar Karien en haar collega's willen hen helpen om 1 september te halen.

Radio 2 Vlaanderen

St Jozef Wemmel: Oproep steunactie: Sint-Jozefsschool Wemmel helpt getroffen scholen in Luik

02 Aug 2021

Naar aanleiding van de overstromingen in ons land zijn we twee weken geleden met een aantal leerkrachten en een volle auto richting Luik gereden naar een klein dorpje Kinkempois (Angleur) om de lokale bevolking hulp te bieden. We waren geladen met drinkwater, limonade, beschuiten, confituur, melk, wafels, koekjes, kuisproducten enz. We werden daar hartelijk onthaald. De verhalen die de mensen vertelden, blijven hangen.

De Wereld Morgen

Schooldirectrice die gaat helpen na overstromingen diep geraakt: 'Beelden om nooit te vergeten'

01 Aug 2021

"Naar aanleiding van de overstromingen in ons land ben ik 2 weken geleden met de hulp van een aantal leerkrachten met een volle auto richting Luik gereden naar een klein dorpje Kinkempois (Angleur) om de lokale bevolking hulp te bieden", doet Karien haar verhaal.

Redactie24.be