Schoolproject Thulo Parsel, Nepal

Schoolproject Thulo Parsel, Nepal
Mart Klifman

Inzamelingsactie om voor alle leerlingen van de lokale school nieuwe schoolspullen en sportkleding te kopen.

 

Hallo vrienden, familie, kennissen en collega’s,

Zoals de meesten van jullie weten zijn Mirte en ik enorme reisfanaten. Na onze fantastische camperreis en backpackreis in 2021/2022 staat er voor ons weer een mooie nieuwe bestemming op het programma: Nepal! Van 28 oktober tot 20 november gaan we naar Nepal, waar we samen met Frans Jan (de vader van Mirte) de Manaslu circuit Trek gaan doen. Een 15-daagse wandeltocht om de berg de Manaslu (8165 meter), de op 7 na hoogste berg ter wereld. 

Naast deze fantastische wandeltocht is er nog een belangrijke reden dat we naar Nepal gaan. We gaan namelijk een bezoek brengen aan het dorp Thulo Parsel Pakwel. Dit is het dorp dat de vader van Mirte al sinds 2012 helpt met verschillende waterprojecten. Na fase 1 en fase 2, zal in november fase 3 worden geopend waar wij bij gaan zijn. 

In Fase 1 (2012) is er een watertank van 16.000 Liter geplaatst en zijn er 15 was- en waterplaatsen gebouwd zodat het dorp o.a. de beschikking heeft tot schoon drinkwater. In Fase 2 (2018) zijn er bij 80 hoger gelegen woningen 1000L watertanks geplaatst om regenwater op te vangen zodat ook deze gezinnen de beschikking hebben tot water (ook in het droogteseizoen). 

Op dit moment wordt in Nepal gewerkt aan het afronden van fase 3: het verbeteren van de watertoevoer voor de school. Voor fase 3 hebben wij eerder al eens geld opgehaald, waarbij velen van jullie zo lief waren om een donatie te doen. Die bijdrage heeft er o.a. voor gezorgd dat er op dit moment drie watertanks van 10.000 liter worden geplaatst (weer om water op te vangen in het regenseizoen) bij de basisschool van het dorp. Dit zorgt er voor dat alle leerlingen en leraren het gehele jaar de beschikking hebben tot voldoende drinkwater, water om zich te wassen etc. (Tot dusver moet de school het doen met 30 Liter water per dag.)

Een prachtig project waarbij wij iedereen die heeft gedoneerd ongelooflijk dankbaar zijn. Mirte en ik vinden het heel tof om het project van Mirte haar vader Frans Jan te ondersteunen en willen zelf ook nog wat extra’s doen voor de school en de leerlingen. Daarom hebben wij de directeur van de school gevraagd waar op dit moment behoefte aan is. Hoewel er behoefte is aan heel veel, hebben de volgende twee dingen prioriteit:

  • Schoolspullen (Etui, potloden, gum, puntenslijper, geodriehoek, passer etc.)
  • School sportkleding

Op dit moment beschikken alle leerlingen over één schooloutfit. Deze dragen de leerlingen elke dag en moeten ze ook in sporten. De families hebben zelf geen geld om kleding te kopen voor de kinderen. De school wil dus graag alle kinderen voorzien van een sportoutfit, zodat ze op school ook meer tijd kunnen besteden aan andere sport- en buitenschoolse activiteiten. 

De totale kosten voor schoolspullen en kleding voor alle leerlingen van de school komen uit op +/- 1400,- euro. Mirte en ik hebben deze kosten al toegezegd, zodat de spullen z.s.m. worden aangeschaft. 😊

Dus, jullie voelen hem al aankomen. We zijn weer op zoek naar donateurs die ons willen helpen dit bedrag te realiseren. Iets zegt ons, dat dat met onze kring van vrienden, familie, collega’s en kennissen zeker moet lukken. 

Dus, zou je de leerlingen in Nepal en ons enorm blij willen maken met een donatie, dat kan dan op deze website. Het bedrag dat je wil doneren kan je zelf kiezen. 

Dankjewel! 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-10-2022 gestart
907x bekeken

Actie georganiseerd door:

Mart Klifman

Mart Klifman

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-10-2022 gestart
907x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Onderwijs
Misbruik melden