Steun Gambia 🇬🇲

Steun Gambia 🇬🇲
Feline Van Veen

Wij gaan weer terug! In november ga ik samen met vrienden terug om ons tweede thuis te helpen!

 

Hi !! 
Zoals de meeste van jullie weten ben ik samen met een klasgenoot in februari naar Gambia gevlogen. Hier hebben wij drie maanden stage gelopen op de Babylon school in Lamin. Hier hebben wij ‘healthcare education’ lessen gegeven in de bovenbouw en een ’tailorshop’ opgezet. Dit naai lokaaltje wordt nogsteeds gebruikt door de studenten van de school om duurzame maandverbandjes te maken. Als je hier meer over wilt lezen, kijk dan naar mijn vorige steunactie!

Naast het helpen op de school hebben wij ook anderen geweldige ervaringen mogen op doen. Kortom, drie maanden in  The Gambia was de meest bijzondere ervaring ooit. En, zoals je misschien al hebt gehoord, wij gaan terug!! 
In november ‘23 zullen wij met een aantal vrijwilligers (nu vrienden) terugkeren naar ons tweede thuis. 
Deze keer (helaas) een stuk korter. Desalniettemin willen wij toch zoveel mogelijk doen in de tijd dat wij er zijn. 
Denk hierbij aan: 

 • Ondersteunen bij ons naailokaal. wij willen voornamelijk kijken hoe het gaat, stoffen inkopen en misschien kijken of we dit project kunnen uitbreiden…

 

 • Helpen van een lokaal ‘schooltje’ in Bakou. Met school tussen haakjes omdat het 1 ruimte is waarin 40/50 kinderen les krijgen van de lokale bevolking. Dit klasje draait alleen op donaties. 
   
 • Helpen bij het opbouwen van Micro-economie. Onze Gambiaanse vriendin Haddy maakt inmiddels tassen in het naai-lokaaltje. Deze tassen verkoopt zij om geld te verdienen voor haar twee kinderen, moeder, broertje en zus. Ik zal bij de foto’s een foto toevoegen van de tasjes die Haddy maakt. Wil je er hier één of meer van ‘bestellen’ stuur mij dan een bericht!!
   
 • Het helpen bij het weeshuis in Lamin. Ons is gevraagd of wij kunnen helpen omdat de kindjes in het weeshuis krap zitten met eten en kleding…

 

 • Het helpen van onze Gambiaanse vriend Tijan die de kinderen in zijn community vrijwillig opleidt binnen de ICT, kleding maken en geeft les in Engels en wiskunde.

 

 • Het health center. Hier hebben wij drie maanden verbleven. Ook dit ziekenhuis draait op donaties. 
   

Zoals je ziet… er komt al een hele hoop opgang maar er is ook nog veel hulp nodig! 

Alle donaties helpen! 
Ook kinderkleding wordt gewaardeerd! Zou je dit willen meegeven aan ons neem dan contact met mij op via: 0681007273
 

Ik zal mijn polarsteps link delen wanneer wij aankomen. Zodat iedereen die doneert kan zien waar zijn/haar geld heen gaat!! 
 

Alvast heel erg bedankt                        Abaraka bake 

 

Feline, Kiki, Teun, Annick, Maud, Nathalie en Emma 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14-07-2023 gestart
730x bekeken

Actie georganiseerd door:

Feline Van Veen

Feline Van Veen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14-07-2023 gestart
730x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog