Steun Ghana aan sanitaire voorzieningen

Steun Ghana aan sanitaire voorzieningen
Deel deze actie via:

gemechaniseerde watervoorziening met spoeltoiletten in de hoofdsteden van de noordelijke districten van Ghana.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Toiletten zijn een belangrijke katalysator voor de verbetering van de sanitaire voorzieningen in de wereld. Bijna iedereen in de westerse wereld heeft toegang tot een eigen doorspoel toilet met een continue watertoevoer.

Miljoenen mensen in de ontwikkelingslanden zijn bij gebrek aan toiletten gedwongen hun behoefte te doen in zakken, emmers, open velden of greppels langs de weg en op elke andere beschikbare open plek.

De Wereldgezondheidsorganisatie en de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) melden dat 2,6 miljard mensen geen toiletten hebben. De realiteit is dat als de WHO en de UNESCO de norm van onderontwikkelde landen voor toiletten als maatstaf zouden nemen, wereldwijd ongeveer 4 miljard mensen zonder sanitaire voorzieningen zouden komen te zitten.

Volgens het British Medical Journal is sanitaire voorzieningen de belangrijkste medische vooruitgang sinds 1840.  Verbeterde sanitaire voorzieningen verminderen het aantal gevallen van malaria, cholera, wormen, diarree, longontsteking en ondervoeding, en andere kwalen, die ziekte en dood veroorzaken bij miljoenen mensen. Vandaag leven 2,6 miljard mensen, waaronder bijna een miljard kinderen zonder sanitaire basisvoorzieningen.  Elke 20 seconden sterft een kind ten gevolge van slechte sanitaire voorzieningen (wat neerkomt op 1,5 miljoen te voorkomen sterfgevallen per jaar).

Specifieke doelstellingen

• In gemechaniseerde watervoorziening met spoeltoiletten in de hoofdsteden van de noordelijke districten van Ghana.

•Zorgen voor water en sanitaire voorzieningen in de hoofdsteden van de districten.

•Het werven en uitbouwen van de capaciteit van sociale ondernemers om de toiletten in de districten te exploiteren en te beheren.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-09-2021 gestart
486x bekeken

Actie georganiseerd door:

Dekroons Foundation

Dekroons Foundation

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-09-2021 gestart
486x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog