Steun school buitengewoon onderwijs De Bremberg tijdens Antwerp Ten Miles

Steun school buitengewoon onderwijs De Bremberg tijdens Antwerp Ten Miles
Maurits Vande reyde

Op zondag 23 april loop ik de Antwerp Ten Miles ten voordele van school voor buitengewoon onderwijs De Bremberg.

 
€ 0 ingezameld

Op zondag 23 april loop ik de Antwerp Ten Miles ten voordele van school voor buitengewoon onderwijs De Bremberg uit Molenstede (Diest). 

Je kan eender welk bedrag vanaf 1 euro doneren om deze fantastische school te steunen. In ruil kan je mij Ten Miles zien afzien tijdens een livestream terwijl ik aan het lopen ben en berichten nalaten.

De Bremberg levert fantastisch werk voor en met kinderen met een beperking (onderwijs type 2).

Update: Er is blijkbaar een minimumbedrag van 5 euro van toepassing op deze deze steunsite. Ik wil de drempel voor doneren heel laag houden. Wil je daarom een lager bedrag doneren (bijvoorbeeld 1 euro)? Geen enkel probleem! Alle steun is welkom. Stuur me een bericht via maurits.vandereyde@vlaamsparlement.be, Instagram of Facebook en we brengen het in orde. Ik pas het verschil met vijf euro zelf bij en voeg het met jouw naam (of anoniem) toe op deze site.

Artikel Het Laatste Nieuws:

Vlaams Parlementslid Vande Reyde loopt Antwerp Ten Miles ten voordele van ‘De Bremberg’: “Het buitengewoon onderwijs kampt met veel problemen”

Schepen Maurits Vande Reyde (Open Diest) loopt op zondag 23 april de Antwerp Ten Miles. Hij koppelt er een sponsoractie aan vast ten voordele van De Bremberg, een school voor buitengewoon onderwijs in Molenstede. “Het is onwaarschijnlijk wat leerkrachten daar doen".

“Ik heb De Bremberg al vaak bezocht en ken veel ouders van kinderen die er onderwijs volgen. Het is onwaarschijnlijk hoe de leerkrachten daar elke dag zorg dragen voor leerlingen met een beperking. Ze voelen zich daar echt thuis. Het buitengewoon onderwijs kampt met veel problemen en te weinig middelen. Dat probeer ik in het Vlaams Parlement mee op te lossen. Met deze loopactie kan ik zelf een bescheiden steuntje bieden.”

Sponsoring

Vande Reyde heeft een website gelanceerd waarop mensen zijn looptocht kunnen sponsoren. Dat kan vanaf één euro. Tijdens een livestream kunnen donateurs zijn looptocht volgen. “Om mij te zien afzien of aanmoedigingen te sturen, die ik via mijn oortjes te horen krijgen. Ze mogen zelf kiezen”, lacht de schepen van toegankelijkheid uit Diest.

Motivatie

Dit jaar is het de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles. Het grootste loopevent van het land pakt dit jaar uit met een licht hertekend parcours. Voor het eerst zullen de tienduizenden deelnemers langs het MAS lopen, en niet meer langs de Meir. Tijdens de Antwerp Ten Miles lopen traditioneel enkele bekende politici mee. Onder meer ministers Annelies Verlinden, Benjamin Dalle, Ben Weyts en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever waren al eerder van de partij. Of hij extra gemotiveerd is hen te kloppen? “(lacht) Nee, daar ga ik niet speciaal aan denken. Onder politici zal ik wel bij de betere sporters zijn, maar in vergelijking met echte atleten is mijn looptempo bescheiden. Vorige edities liep ik vooral voor de fun. Omdat mensen het nu live kunnen volgen ga ik wel mijn best doen. Ik mik op een tijd onder de 1u15min.”

Eyecatchers

Start en finish van de Baloise Antwerp 10 Miles liggen voor het derde jaar op rij aan de Gloriantlaan op Linkeroever. Na de pittige passage door de Kennedytunnel en langs het Vlinderpaleis volgt de traditionele doortocht door het historische centrum van Antwerpen. De eyecatchers is dit jaar het recent gerenoveerde KMSKA, de kaaien langs de Schelde en het stadhuis op de Grote Markt.

Online inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 22 april. Er schreven zich tot nu toe al meer dan 22.000 deelnemers in.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-04-2023 gestart
800x bekeken

Actie georganiseerd door:

Maurits Vande reyde

Maurits Vande reyde

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-04-2023 gestart
800x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Sport
Misbruik melden