Steun Sri Lanka - Tangale

Steun Sri Lanka - Tangale
Mieke en Kris

Via voedselpakketten en schoolgerief laten we Sri Lanka opnieuw een stukje stralen.

 

Sri Lanka verkeert momenteel in een grote malaise. Via een geldinzameling willen we voedselpakketten en schoolgerief bezorgen aan de plaatselijke bevolking. We doen dit via een contact die we hebben in Tangale, een dorp in het zuiden van het land. Mieke en Kaat trokken begin dit jaar een maand in Sri Lanka rond. Ze hebben gezien hoe de toestand er verslechterde en er betrouwbare contacten uitgebouwd. We leerden een man kennen van een guesthouse waar we een week verbleven. Hij stond iedere dag met een grote smile klaar voor ons, ook al was de situatie er toen al benard. Nadien werden we door hem gecontacteerd om steun. Ook wij wilden nu klaarstaan voor hem. Dat voelde zo goed vanuit ons hart. We spraken af dat Kris en ik een bedrag zouden geven en dat hij een deel ervan zou gebruiken om arme mensen uit het dorp te steunen. Dagelijks kregen we een update met filmpjes, foto's, een verslag, een afrekening. De dankbaarheid is zo enorm groot. Ongetwijfeld nog groter dan onze dankbaarheid om het voorrecht te hebben dit land en zijn prachtige mensen te leren kennen. We kunnen met ons hand op ons hart zeggen dat ons geld goed en transparant besteed wordt. 

We willen nu graag de steun uitbreiden omdat de toestand er schrijnend is. Kinderen worden thuis geboren omdat er geen vervoer is naar het ziekenhuis (gebrek aan benzine), prijzen voor voedsel swingen de pan uit er en is een groot gebrek sommige medicijnen. Hierdoor sterven heel wat mensen. 

Nu de president aftreedt, is er hoop, maar het zal nog lang duren voor het land uit het dal klimt. Daarom is steun nog broodnodig. Door de mensen daar te helpen, willen we meehelpen onze wereld een beetje mooier maken …

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-07-2022 gestart
1391x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Steun Sri Lanka – Tangale

Steun Sri Lanka – Tangale

Via voedselpakketten en schoolgerief laten we Sri Lanka opnieuw een stukje stralen.

Actie georganiseerd door:

Mieke en Kris

Mieke en Kris

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-07-2022 gestart
1391x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog