STEUN 'TSCHELDT

STEUN 'TSCHELDT

Steun het satirisch blad 'tScheldt. Op 25 september 2024 komt er een groot proces voor in Hoger Beroep.

 

Het satirisch blad ‘tScheldt wordt gemaakt door een 30-tal vrijwilligers. De grootste kost is de legale kost van de voortdurende processen die tegen ’tScheldt gevoerd worden. Op 25 september 2024 komt een belangrijk en groot proces voor in Hoger Beroep. We bereiden ons voor op hoge kosten. 

De zaak draait om het zogenaamd aanzetten tot haat wegens de publicatie van een cartoon van een Open Vld politica. ‘tScheldt werd veroordeeld in Eerste Aanleg omdat 1 individu, die helemaal niets met 'tScheldt te maken heeft, op Facebook een commentaar had geschreven dat niet door de beugel kon. 

Om dit proces te voeren organiseerde de overheid 3 huiszoekingen met gewapende agenten. Bij een medewerker van ‘tScheldt werden gsm’s in beslag genomen. De medewerker werd gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Zonder proces.

Alle privé-communicatie in de gsm's werd uitgelezen. Alle gevonden privé-gesprekken tussen 2018 en 2021 werden vervolgens via justitie aan onze concurrent Humo gegeven. Humo publiceerde vier weken lang elke week 1 groot artikel over ‘tScheldt gebaseerd op deze door gewapende agenten verkregen sms’en en Whatsappen.

Briefgeheim, bronnengeheim, GDPR, auteursrecht… het bestaat niet meer in België.

'tScheldt verzet zich tegen de uitholling van de Grondwet die in 1830 voorzag in de absolute bescherming van de Persvrijheid en de Vrijheid van Meningsuiting. 

Vandaag is de Grondwet uitgehold doordat politici de laatste jaren de ene na de andere uitzonderingswet hebben geïnstalleerd waardoor het nu mogelijk is dat elke afwijkende of kritische mening kan bestraft worden.

Als we onze kinderen een betere wereld willen nalaten moeten al deze recente uitzonderingen op de Grondwet herzien worden.

Steun het 'tScheldt! Steun het verzet.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-07-2024 gestart
2646x bekeken

Actie georganiseerd door:

J. Wolf

J. Wolf

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-07-2024 gestart
2646x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog