Steunactie voor Paco en Xena

Steunactie voor Paco en Xena
Ilse  Nouwen
Deel deze actie

In het oogpunt van dierenwelzijn kunnen we Paco en Xena onmogelijk terug naar de vorige eigenaar sturen

32 donaties
€ 915 ingezameld

Lieve mensen ,

 

Sommige van jullie weten wat er allemaal aan de hand is . Sommige steunen ons met daarvoor een heel grote dank je wel šŸ˜˜ Sommige verklaren ons gek en hebben er geen begrip voor . Sommige gaan de moeite nemen om deze (sorry) lange tekst door te nemen , andere niet.

Om dit neer te schrijven kost me al veel moeite , maar moet deze keer mijn trots aan de kant zetten en jullie vrijblijvende hulp inschakelen...

 

Het is allemaal begonnen op 24 oktober 2021 , waar ik een bericht kreeg van ... dat hij een leiband van 15 euro niet kon betalen omdat hij op straat stond .... Daarbij wetend dat hij  2 honden heeft Paco Am. Stafford en Xena Am. Pitbull  Tuurlijk begin ik šŸ˜± . Na verder gesprek hebben we aangeboden om beide honden thuis op te  vangen . Na 2 dagen heeft ...ons gestuurd van kom ze maar halen. Zo gezegd zo gedaan . Contract laten tekenen dat we de voeding zouden bekostiging omdat hij het niet kon betalen,  medische kosten zijn voor hem , en kan hij op termijn terugbetalen verder dat Paco en Xena thuis konden blijven tot hij terug op de been was... werk zoeken  , huisvesting... dat was de afspraak... MAAR dan , ... vond het zonodig om te melden op FB dat de honden hier waren. Dus gevolg , veel berichten en smeekbeden van geef de honden niet terug ... want dit en dat. Ze moesten mij al niets vertellen want we zagen genoeg ...

Paco nog steeds mank en serieus mank .

Xena krabde haar eigen een ongeluk plus ,we hadden al direct vermoeden dat ze zwanger was ...

Intacte reu en teef samen los tijdens loopsheid is ene no go als je geen pups wil !!!

Plus de combinatie van beide rassen en geen gekende achtergrond van Paco .

Ik heb zijn paspoorten gevraagd van beide om met hen naar de dierenarts te gaan , deze heeft hij ook gegeven.

We zouden Xena laten controleren op zwangerschap, wat en hoe met haar allergie. 

Paco zijn manken .

Resultaat

Xena zwanger van 8 pups , mager , een hoopje ellende .. plus xena heeft serieus  voedingsallergie en omgevingsallergie, hier had hij geen rekening mee gehouden ... uitslag ,  jeuk , krabletsels , ze wist gewoon  niet waar kruipen plus dan haar hormonen die de lucht in gaan .

Beste voor haar aangezien ze zo mager was en voor de pups ,plus dat we nog niet wisten waarom paco mankte en verder leed voor de pups en toekomstige eigenaars te sparen was het beste een abortus uit te voeren bij haar , volgens advies van onze dierenarts omdat ze al zo ver gevorderd was ..

Dit ook aan hem meegedeeld ... met als gevolg dat hij dat niet wilde , en haar kwam halen ... dit kon ik echt  niet toelaten , dan had Xena en pups serieuse hel gezien . Hoe ging hij dit oplossen !!! Maar hoe , zonder financiĆ«le mogelijkheden en kennis .

Ondertussen gezocht naar de juiste voeding voor haar en gevonden.  

Omgevingsallergie testen laten uitvoeren en hiervoor de behandeling gestart

Ondertussen staat ze op artuvetrin  therapie en apoquel voor de jeuk te onderdrukken . Naargelang de therapie kunnen we de apoquel afbouwen .

En nu Paco , bij hem heb ik een tijdlijn opgesteld via zijn post op fb hoe lang Paco al mankt ..  9 april 2020 was de eerste post . De reden waarom is geen correcte training en rust na zware belasting.  Hierdoor zijn zijn spieren serieus verkort , helse pijn moet hij hebben gehad . 1 km wandelen kan hij niet meer van november tot heden geven wij hem fysiotherapie,  dus echt leren  staan ,stappen  ,zit ..en alleen maar wandelen aan korte riem , niet spelen , niet rennen.

Osteopaat heeft ons geleerd hoe we zijn spieren moeten rekken en masseren en zelfs nu nog hapt hij soms  van de pijn .

Beide honden hebben blijvende  medische zorg nodig . Wat hij niet kan geven . Paco is een sterke hond van karakter , Xena daarintegen absoluut niet , ze is heel gevoelig voor veranderingen en stress.

Dit is nog maar beknopte versie.

  Waarom ik dit nu pas neerschrijf en nu pas een steunactie opstart  is dat we niet eerder mochten omwille van de rechtzaak , daarom noem ik zijn naam niet want dat kan gebruikt worden als laster..

En dat is de reden waarom we Paco en Xena niet willen dat ze terug naar hem gaan hij kan er niet op de juiste manier voor zorgen. 

Na verschillende pogingen om ze terug  te komen halen , waarbij we elke keer politie belde , deze hadden we samen met dierenwelzijn al in de eerste week op de hoogte gebracht , tevens ook het gemeld bij hem . Instanties kunnen niets doen en geven Paco en Xena niet mee met hem zonder een uitspraak van een  rechter.

 26 november 2021 moesten we  voor de vrederechter komen daar was er geen overeenkomst gekomen en Paco en Xena mochten blijven. 

Daarna was het een hele tijd stil .

Tot we op 25 feb. 2022 een brief kregen van de deurwaarde .  

Op 15 maart 2022 zijn we dan naar de rechtbank moeten gaan. 4 weken later zou het vonnis uitgesproken worden .

Onze advocaat had al gemeld dat we de grond in  geboord werden en ja hoor dat was  het geval ...

*Ik zou Xena gesteriliseerd hebben  zonder zijn weten dat hij geen shows meer kan doen ...

*Wij willen gratis honden hebben...

*Medische kosten wil hij niet terug betalen want was niet nodig .

Paco mankte niet en Xena heeft geen allergie en hij wist van niets .

Nu maar hopen dat de rechter echt alles gaat inzien en lezen en ook wat Dierenwelzijn  genoteerd heeft en wat de wetten zijn rond registratie,  schending van verschillende artikels van de dierenwelzijnwet ... šŸ¤ž

En daarom deze steunactie

Moest het vonnis negatief eindigen voor Paco en Xena , zouden we willen verder gaan om voor ze een beter thuis te vinden dan terug bij hem ..  

Medische kosten zijn nu al Toren hoog voor beide over de 2000 euro en dan hebben we de gerechtskosten nog niet binnen.

....heeft een pro deo natuurlijk,  wij niet

Ik heb al gepost over verkoop carnavalskleding , vorige week is mijne tupperware erdoor gegaan Garageverkoop  komt er ook nog, weide verhuren  , alle kleine beetjes helpen . Doel bedrag heb ik open gelaten omdat medische en gerechtskosten nog verder lopen . 

Daarom vragen wij voor behouden van het welzijn  van Paco en Xena financiĆ«le steun dat we verder kunnen vechten voor hen ...

 

Iedereen die de moeite gedaan hebben om dit te lezen ,, dank jullie wel voor jullie tijd šŸ˜˜

Dank jullie wel voor degene die al spulletjes hebben gekocht šŸ˜˜

Wie verdere info en inzagen van de facturen en dierenarts verslagen wil hebben mag me altijd een berichtje sturen ...

Even een update 

Vonnis is uitgesteld tot 3 mei 2022 

 

šŸ¾ Paco en Xena

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-03-2022 gestart
2524x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Ilse  Nouwen

Ilse Nouwen

32 donaties
€ 915 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-03-2022 gestart
2524x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog