Steunactie "Mikael blijft hier!"

Steunactie "Mikael blijft hier!"
ilona van den Brekel

Mikael mag voorlopig in Nederland blijven in afwachting van de nieuw procedure. Steun hem met de juridische en andere kosten

 

Op 27 augustus 2024 hebben Dora Brouwer en Flip Schüller, van advocatenkantoor Prakken d' Oliveira,  nieuwe verblijfsaanvragen ingediend voor Mikael en zijn moeder. Mikael wordt niet alleen door zijn moeder, maar ook door zijn vader verzorgd en opgevoed in Nederland. Mikael heeft daarom verblijfsrecht in Nederland op grond van het EU-recht. In afwachting van de behandeling van deze aanvragen mogen Mikael en zijn moeder niet worden uitgezet. Onze hoop is dat deze aanvragen succesvol zullen zijn. Uw ondersteuning voor deze periode en daarna is hard nodig!

Eind juli oordeelde de Raad van State dat de 11-jarige Mikael en zijn moeder Gohar uitgezet moeten worden naar Armenië. Dit besluit heeft veel emoties losgemaakt, wat resulteerde in een petitie die meer dan 85.000 maal ondertekend is, een solidariteitsmars en steunbetuigingen van bekende en onbekende mensen, waaronder burgemeester Halsema en verschillende politici. Hoewel minister Faber en premier Schoof aangeven niets meer te kunnen doen, blijven wij ons inzetten voor Mikael.

Mikael is in Amsterdam geboren en getogen en kent niets anders dan Nederland. Armenië is voor hem een vreemd land, een plek waaruit zijn moeder is gevlucht en die voor Mikael geen betekenis heeft. Deze gedwongen uitzetting zou hem wegrukken uit de enige omgeving die hij kent en waar hij thuis hoort.

Om Mikael te ondersteunen, hebben we een steunfonds opgericht. Dit fonds is bedoeld om Mikael in zowel de nabije, als de verre toekomst te helpen. Momenteel maken we kosten voor o.a. juridische bijstand, maar op langere termijn is er ook behoefte aan financiële ondersteuning voor zijn opleiding en levensonderhoud.

Uw bijdrage, hoe klein ook, kan een grote impact hebben. Elke euro die u doneert helpt ons om Mikael een kans te geven op een veilige en stabiele toekomst in Nederland. We roepen iedereen op om te helpen en solidair te zijn met Mikael in deze moeilijke tijd. Samen kunnen we een verschil maken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20-08-2024 gestart
10084x bekeken

Actie georganiseerd door:

ilona van den Brekel

ilona van den Brekel

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20-08-2024 gestart
10084x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog