Steuntje in de rug voor blinden en slechtzienden in Nederland

Steuntje in de rug voor blinden en slechtzienden in Nederland

Met blindvertrouwen de omloop van Goeree Overflakkee lopen voor blinden en slechtzienden die een traject volgen bij Visio NL.

 
€ 0 ingezameld

Op 30 augustus staan we klaar voor een geweldige uitdaging: de Omloop van Goeree-Overflakkee. Deze tocht van maar liefst 110 kilometer binnen 24 uur voert ons langs wegen, stranden, dijken en duinen. Maar dit jaar doen we het met een bijzondere missie: om blinden en slechtzienden in Nederland te ondersteunen. 

Wat gaan we doen? 

Samen met mijn vrienden Jacco,Corne en Dustin, ga ik, Theo van der Linden, deze indrukwekkende tocht lopen. Als slechtziende is het voor mij een extra uitdaging om deze afstand te volbrengen. Dankzij de steun van Visio Goes en Visio het Loo Erf in Apeldoorn, heb ik nieuwe perspectieven en handvatten gekregen om mijn leven met Retinitis Pigmentosa (RP2) opnieuw vorm te geven. Dit jaar wil ik iets terugdoen voor de organisaties die mij hebben geholpen door deel te nemen aan de Omloop en fondsen te werven voor essentiële materialen die blinden en slechtzienden bij Visio kunnen ondersteunen. 

Wie ben ik? 

Mijn naam is Theo van der Linden, 33 jaar oud, getrouwd en vader van twee jongens van 8 en 6 jaar. Ik ben geboren met RP2, een erfelijke aandoening die mijn zicht langzaam, maar zeker, aantast. Helaas ben ik niet de enige in onze familie en is het een onderdeel van ons leven geworden om te leren omgaan met deze aandoening. Tot mijn 29e kon ik nog volledig deelnemen aan het leven zoals iedereen dat doet: ik werkte als verkoper in de auto- en recreatiebranche en kon overdag autorijden. Helaas heeft de aandoening een snelle wending genomen, waardoor ik mijn baan moest opgeven en mijn zicht drastisch achteruitging. 

Dankzij een intensief revalidatietraject bij Koninklijke Visio het Loo Erf in Apeldoorn in 2021, kreeg ik weer perspectief in mijn leven. Dit traject van 11 maanden gaf mij de tools om te leren leven met mijn aandoening en opnieuw positiviteit te vinden. Een jaar later kreeg ik een blindengeleidehond die mij elke dag motiveert om door te gaan. Nu ben ik huisvader, vrijwilliger bij de voedselbank en ervaringsdeskundige bij Visio Goes, en ik geniet weer van het leven. 

Waarom doe ik mee? 

Visio Goes en Visio het Loo Erf hebben een cruciale rol gespeeld in mijn herstel en het hervinden van mijn levensvreugde. Door aan de Omloop deel te nemen, wil ik geld inzamelen om hen te helpen de benodigde materialen aan te schaffen die hun cliënten – blinden en slechtzienden – in hun dagelijkse leven kunnen ondersteunen. Dit varieert van specifieke hulpmiddelen tot materialen die bijdragen aan hun onafhankelijkheid en welzijn. Aangezien Visio geen directe financiële giften kan ontvangen van verzekeraars, zal het opgehaalde geld direct worden omgezet in deze broodnodige materialen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-06-2024 gestart
2196x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Koninklijke Visio Goes voor jeugd en kind en Koninklijke Visio het Loo Erf Apeldoorn

Koninklijke Visio Goes voor jeugd en kind en Koninklijke Visio het Loo Erf Apeldoorn

Actie georganiseerd door:

Heidi Kieviet - van der Linden

Heidi Kieviet - van der Linden

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-06-2024 gestart
2196x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog