Stichting Cisilia's Youth, voor kansarme jongeren in Rotterdam.

Stichting Cisilia's Youth, voor kansarme jongeren in Rotterdam.

Impact creëren en investeren in de jeugd? Steun ons in het verwezenlijken van een betere toekomst voor kansarme jongeren.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Wilt u bijdragen in het creëren van een duurzame impact voor kansarme jongeren in Rotterdam en omstreken? 

Voor de oprichting van stichting Cicilia’s Youth zijn wij op zoek naar financiële steun om een betere toekomst te kunnen realiseren voor kansarme jongeren.  Onze stichting draagt bij aan maatschappelijke initiatieven zonder winstoogmerk, waarbij alle donaties dienen om onze doelen voor deze jongeren te realiseren. Wij bieden volledige transparantie in financiële operaties voor investeerders en donoren.

Wie zijn wij?

Stichting Cisilia's Youth, komt voort uit de naam van de moeder en schoonmoeder van de oprichters. Haar nalatenschap is de inspiratie om altijd je dromen na te jagen en te doen wat je graag wilt in het leven. Zij stond bekend als een "moeder van allen" en bood zorg aan eenieder die het nodig had. Cisilia's Youth stichting is een eerbetoon aan haar en een belofte om haar zorg en toewijding aan kinderen voort te zetten. 

Ons doel:

Wij hebben als doel het perspectief van kansarme jongeren te versterken en daarmee een bijdrage te leveren aan het voorkomen van problemen onder deze jongeren. Onze stichting spant zich samen in om een stevige fundering te leggen voor hun toekomstige succes, door middel van onder andere het stimuleren van zelfredzaamheid, het verbeteren van prestaties en het voorzien in passend en/of kwalitatief onderwijs. Wij hopen een bijdrage te leveren in de vorm van een ondersteunende sociale omgeving, in veerkracht, duurzaamheid en kracht in Rotterdam. 

Doelgroep:

De stichting is toegewijd aan de zorg voor kansarme jongeren, van 12-21 jaar, gevestigd in Rotterdam en omstreken. Onze stichting verwelkomt:

  • LVB, thuiszitters, jongeren met leer en/of gedragsproblemen
  • Jongeren met en zonder dagbesteding
  • Jongeren met psychosociale problemen en/of sociaal economische achterstand
  • Jongeren met een hulpvraag of die extra ondersteuning nodig hebben
  • Jongeren die in aanraking zijn gekomen met criminaliteit en/of reclassering

De dagbesteding zal plaatsvinden van 09:00 uur tot 15:00 uur om een gestructureerde en ondersteunende omgeving voor onze jongeren te bieden. De tijd zal in de loop van 2024 worden uitgebreid naar 09:00-21:00, zodat ook jongeren die wel een dagbesteding hebben, maar geen zinvolle vrijetijdsbesteding na school of werk hebben ook een programma aangeboden kunnen krijgen.

Behandelingen:

Bij Stichting Cisilia’s Youth bieden wij de jongeren zowel individuele behandelingen als groepsbehandelingen.
Deze behandelingen zijn gericht op de groei en ontwikkeling van de jongeren op de verschillende vlakken van het leven. Het kan hierbij gaan over het aanleren van sociale vaardigheden en het leren reguleren van de emoties, maar het kan ook gaan over actuele thema’s die spelen in de maatschappij.
Daarnaast kan het gaan over de identiteitsontwikkeling en carrière- en levensbegeleiding. Dit is slechts een kleine greep uit de programmaonderdelen die we aan zullen bieden.

Ook willen we trainingen/ workshops aanbieden die passen bij onze doelgroep, zoals kickboksen of om leren gaan met geld.
Naast het volgen van behandelingen en trainingen willen wij een ontspanningsruimte bieden aan de jongeren, waarbij u kunt denken aan een gemeenschapshuis met diverse recreatieve activiteiten.

Wij geloven dat, door samenwerking met verschillende partners en instanties, er op lange termijn een positieve invloed kan ontstaan op het leven van deze jongeren.

Wilt u investeren in kansarme jongeren in Rotterdam en omstreken, en bijdragen in het creëren van een betere toekomst voor de stad?

Doneer nu!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
1 week, 1 dag geleden gestart
56x bekeken

Actie georganiseerd door:

Cisilia's Youth

Cisilia's Youth

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
1 week, 1 dag geleden gestart
56x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog