Study software engineering abroad for Nepalese student, Suman

Study software engineering abroad for Nepalese student, Suman
Andrea van der Meer
Deel deze actie via:

After successfully finishing school in Nepal, Suman wants to study abroad on Saxion University of Applied Sciences Deventer

 

Sinds circa 2007 steunen wij Nepalese kinderen om onderwijs te kunnen volgen. Naar school gaan in Nepal is vanwege de armoede, de slechte infrastructuur en het niveau van onderwijs vaak niet mogelijk. Suman komt uit een dorpje in de Himalaya, Hemja, en is nu 19 jaar oud. Hij heeft door zijn enorme inzet in de afgelopen jaren de basisschool doorlopen en hij heeft daarna zijn ‘HAVO' diploma met glans gehaald. Door de grote afstand heeft hij de afgelopen 11 jaar in een hostel gewoond, ver van zijn ouders en zusje, om naar school te gaan. De laatste keer dat we Suman hebben ontmoet in Pokhara was in het kinderziekenhuis toen hij helaas longontsteking had. Gelukkig is hij goed hersteld destijds en sindsdien hebben we veelvuldig online contact. Suman is een lieve, slimme en hardwerkende jongen die veel voor zijn familie doet. Nu wil hij echter niets liever dan studeren in het buitenland, software engineering, aan Saxion University of Applied Sciences in Deventer (www.saxion.edu). Voor zijn eigen toekomst, voor zijn familie maar ook voor de ontwikkeling van Nepal. Wij willen deze droom graag uit laten komen en zullen zoveel als mogelijk zelf financieel bijdragen en tevens zullen we proberen een Scholarship van 5000 euro te regelen. Echter dan blijven er nog steeds veel kosten over. Daarnaast steunen wij nog een Nepalese studente, Smriti, die een opleiding tot Apotheker wil volgen in Nepal en steunen wij Shangrila home, een opvanghuis voor straatkinderen, die ook allemaal onderwijs krijgen.

Kortom we kunnen de totale kosten van circa 17.500 euro (voor alleen het eerste studie jaar) minus 5000 euro scholarship (mits dit wordt toegekend) niet alleen dragen. Ook in de wetenschap dat de studie 4 jaar duurt en deze kosten jaarlijks terugkeren.

Daarom vragen we jullie bijdrage om de droom van Suman, om software engineering te studeren in het buitenland, uit te laten komen. Maar indirect ook voor de toekomst van Smriti, de kinderen van Shangrila home en de ontwikkeling van Nepal.

Bij vragen licht ik een en ander graag persoonlijk toe. En we staan open voor suggesties en/of acties om voldoende geld in te zamelen.

Dankjewel en liefs van Andrea, Jurgen en Elissa mede namens Suman Tripathi…

Namaste…

De globale kosten opbouw betreft:

Jaar 1 
Housing at Saxion (exclusief inrichting) €                   5.050 
Visa / Residence permit €                      192 
Insurance  €                      645 
Tuition fee €                   7.800 
Ticket en reiskosten naar NL €                      500 
Visa in Nepal en documenten in Nepal en IELTS examen €                      500 
Zakgeld in NL per maand 200 euro voor eten en drinken €                   2.400 
Studiemateriaal €                      500 
Totale kosten €                 17.587 
Minus scholarship (mits deze wordt toegewezen) €            (5.000,00)
Restant kosten 1ste jaar €            12.587,00 

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Andrea van der Meer

Andrea van der Meer

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Onderwijs
Misbruik melden