Survival Kidt - Geluk zit in een klein rompertje

Survival Kidt - Geluk zit in een klein rompertje
Nomi Harmsen

Een initiatief dat ouders van te vroeg geboren baby's op de NICU een steuntje in de rug geeft door kledingpakketjes te geven

 

Vorig jaar November 2020 werd onze drieling geboren. Ik, Nomi Harmsen, moeder van 4 kids, werd in één klap ervaringsdeskundige op het gebied van premature en dysmature babytjes. Onze wereld stond op z’n kop. Wat waren ze klein en kwetsbaar. Maar toch vloog de tijd. Van couveuse naar bedje. Ineens kleertjes aan. Mijn gedachten nog totaal ergens anders. 

Ik vond het fijn om nette en goede prematuur kleertjes te ontvangen van lieve mensen die ons wilde helpen. Iedereen was zo begaan met ons. Dit gebaar geef ik graag door aan ouders en hun kleine wonder(tjes) op de NICU, door het geven van een Survival Kidt: een startpakket tweedehands nette en kwalitatief goede prematuurkleertjes maat 44. 

Sommige ouders worden onverwachts verrast met een vroeggeboorte. Daarna volgt een spannende en onzekere tijd in survival modus. Omdat ik zelf heb ervaren hoe ontzettend kwetsbaar deze periode voelt, wil ik kersverse ouders op de NICU een beetje ontzorgen. De instabiele en onzekere momenten voor hen verzachten (ook als is het maar een inimini beetje). 

Door het inzamelen van prematuurkleertjes (opgestuurd door lieve mede ervaringsdeskundigen) heb ik al een mooie start met dit initiatief kunnen maken. Ik draag zorg voor het (op juiste wijze) wassen en inpakken van deze kleding zodat deze kleding direct bruikbaar is en waarmee ze in ieder geval de eerste week door kunnen komen. Naast prematuurkleertjes wil ik een Survival Kidt in de toekomst ook uitbreiden naar een échte kit. Te denken aan een notitieboekje, een thuisbezorgd-bon, een tijdschrift en nog veel meer leuke ideeen. Zo krijgen ouders tussen de hectiek door ook nog een klein beetje tijd voor zichzelf. Je energie is kostbaar en die heb je hard nodig, ook om er voor je kindje op de NICU te kunnen zijn. 

Tijdens mijn zwangerschap en net na mijn bevalling ben ik met open armen ontvangen in het Ronald Mcdonald Huis te Veldhoven. Vandaar dat ik ook graag mijn steentje bijdraag aan een mooie stichting en deze pakketjes aan hen doneer.

Kort samengevat ga ik het opgehaalde bedrag gebruiken voor het volgende: 

  • Advertenties om een groter bereik aan ouders te bereiken om nog meer kleertjes in te zamelen
  • Drukkerij kosten voor promotiemateriaal  
  • Wasmiddel
  • Verpakkingsmateriaal 
  • Notitieboekjes
  • Verzendlabels (retourbonnen voor gebruikte kleertjes)
  • Website

 

Hé you, Survival Kid, 

Jouw grootste avonturen, beginnen klein!

Eerst dichtbij je papa en mama, straks de wijde wereld in. Dit survival setje zorgt ervoor dat jij je eerste nachtjes fijn kan dromen in je nieuwe bedje.

Hiervoor heeft het een ander strijdertje ook veel geluk gebracht. Nu ben jij aan de beurt. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21-01-2022 gestart
3364x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nomi Harmsen

Nomi Harmsen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21-01-2022 gestart
3364x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog