Verse start voor Silvan

Verse start voor Silvan

Silvan is herstellende van een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en wij willen hem een mooie toekomst geven

 

=== laatste update dd 24-06-2024 ===

Sinds die vreselijke klap op 3 oktober 2023 vocht Silvan voor zijn leven, nu vechten we samen met hem om er zo goed mogelijk bovenop te komen.

“Als je kind en broertje totaal onverwachts besluit niet meer verder te willen dan stort je hele wereld in, maar we zijn dolgelukkig dat Silvan nog bij ons is en dat hij langzaam maar zeker opkrabbelt.”

Nadat Silvan wakker werd uit zijn coma en in het Amphia ziekenhuis te Breda was hersteld kreeg hij op 16-11-2024 een plek in de kliniek van Antes te Rotterdam voor Neuropsychiatrie en NAH. De mensen die daar voor hem zorgden hebben geweldig werk verricht en binnen een aantal maanden kon hij bijna alles alweer zelfstandig. Helaas zijn er ook grote nadelen aan een dergelijke GGZ instelling (de zorg in Nederkand blijkt toch eigenlijk helemaal niet zo goed geregeld te zijn) en daarom was het pas echt feest toen hij op 5 april eindelijk naar huis mocht. Dat heeft hem dusdanig goed gedaan dat we besloten hebben zijn verdere herstel vanuit huis te laten plaatsvinden.

Momenteel is zijn korte termijn geheugen nog heel slecht en wordt er ook gewerkt aan het verbeteren van zijn cognitieve vaardigheden door ons als gezin en de specialisten. Er is in Nederland bijna geen specialisme beschikbaar op dit gebied en daarom hebben wij alles op alles gezet zodat hij specifieke therapie kan ondergaan bij TrainM. Deze is o.a. gevestigd in Antwerpen en sinds 10-06-2024 rijden we elke dag daar naartoe.

Dat laatste is natuurlijk heel goed nieuws maar het mindere nieuws is dat onze zorgverzekeraar (CZ) weigert om ook maar enige bijdrage hierin te leveren. Dus men was wel bereid om 5 maanden lang de extreem hoge kosten voor het verblijf bij Antes te vergoeden maar sinds Silvan thuis is kunnen we alles zelf gaan betalen. De eerste sessie van 30 dagen bij TrainM kost meer dan 8.000 euro en er zullen nog meer sessies gaan volgen.

Gelukkig hebben we met deze steunactie al heel wat opgehaald om e.e.a. te kunnen bekostigen, maar we zijn er nog lang niet. Dus mocht u nog iets kunnen missen ...

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-11-2023 gestart
8100x bekeken

Actie georganiseerd door:

familie Boot

familie Boot

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-11-2023 gestart
8100x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Familie
Misbruik melden