Viking run ten voordele van de rolstoel basket club te Heule

Viking run ten voordele van de rolstoel basket club te Heule

De onderneming Rundskopp zal op 4 mei een viking run lopen ten voordele van de rolstoelbasket club uit Heule.

 

Doel 

De onderneming Rundskopp zal op 4 mei een viking run lopen ten voordele van de rolstoelbasket club uit Heule, tijdens deze run zal het rundskopp team deelneemster Lien begeleiden om de run te voldoen in haar rolstoel. 
 
De reden van deze actie is het afvinken van één van Lien haar buckitlist activiteiten, aslook het inzamelen van kapitaal om te schenken aan de club waar Lien lid van is,  

 

Met deze inzamelactie willen wij de club een duwtje in de rug geven zodat zij hun leden kunnen voorzien van deftig en veilig materiaal, zodat deze mensen op zaterdagnamiddag kunnen genieten van een leuke tijd samen door middel van rolstoelbasket.  

 

Waarom 

De club is volledig afhankelijk van eigen initiatieven of schenkingen om op deze manier herstellingen te kunnen uitvoeren aan hun rolstoelen of in het beste geval te kunnen investeren in nieuwe sportrolstoelen.  
Dat hier grote bedragen bij komen kijken is logisch en daarom willen wij deze mensen steunen en een duwtje in de rug geven.  

 

Kleine historiek van de club  

De start van V.S.O.G. Groeninge werd gegeven op 1 Januari 1972. Toen waren er al 29 ingeschreven leden, in de loop van datzelfde jaar kwamen er nog eens zeven bij. 

Aanvankelijk was de vereniging enkel bedoeld voor mensen met een handicap. Door integratie is de groepering snel geëvolueerd naar een zeer gevarieerde groep leden: zowel mannen als vrouwen, personen met of zonder handicap, van tieners tot 50 plussers, die samen aan sportieve vrijetijdsbesteding wensen te doen. 
Het eerste sportterrein dat de club mocht gebruiken, was de speelplaats van de Stedelijke Tuinbouwschool. Die speelplaats was in open lucht; bij regenweer moesten we verder oefenen in het overdekte gedeelte. Aanvankelijk waren we veel bezig met balvaardigheid, behendigheid in de rolstoel, tienkamp enz... maar dit evolueerde geleidelijk tot rolstoelbasketbal. 

Eind ’72 kregen we van het stadsbestuur de toelating om gebruik te maken van de turnzaal van het Groeningeheem. 
We hadden nog geen aangepast materiaal, iedereen speelde in zijn eigen rolstoel. Door het organiseren van verschillende acties en dankzij een toelage van de provincie en het stadsbestuur, konden we een aantal sportrolstoelen aankopen. 
Later werden ons andere locaties toegewezen, maar telkens moesten we weer onze plaats afstaan, veelal aan sportclubs voor personen zonder handicap. 
Na een aantal omzwervingen konden we terecht in de Mimosasporthal. In het Mimosazwembad werd begin jaren zeventig gestart met watergewenning en het zoeken naar een aangepaste manier van zwemmen. Deze activiteit werd echter afgebouwd en nu richten we ons enkel nog op rolstoelbasketbal. 
In de jaren van het bestaan van VSOG zijn ook een aantal trainers de revue gepasseerd: Bernard Iserbyt, Bart Penez, Hilde Cassier, Luc Lapiere en Herman Coussens hebben ons menig uur doen zweten. 

Af en toe speelden we op sportmanifestaties of wijkfeesten demonstratiewedstrijden.  

Tot op vandaag is VSOG Groeninge is een recreatieve rolstoelbasketclub voor sporters met een fysieke tot licht mentale beperking. 

Bij ons in club komen sport en plezier op de eerste plaats. We trainen elke zaterdagnamiddag in de Sporthal Lagae in Heule van 14u30 tot 16u30. De club heeft eigen sportrolstoelen ter beschikking om de drempel tot sporten zo laag mogelijk te houden. Een lidmaatschap bij onze club kan vanaf de leeftijd van 7 jaar.  

Naast de wekelijkse training organiseert de club doorheen het jaar een aantal activiteiten die het sociaal gebeuren bevorderd zoals een bowling-avond, daguitstap bbq... We zijn de oudste  
G-Sportclub van Kortrijk. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-04-2024 gestart
447x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Rundskopp Bv

Rundskopp Bv

Actie georganiseerd door:

Andres Segers

Andres Segers

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-04-2024 gestart
447x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog