Vuurtorenhuis: een thuis voor pleegkinderen

Vuurtorenhuis: een thuis voor pleegkinderen

Als gezinshuisouder drie pleegkinderen opvangen. Een huis waar kinderen met een rugzak opnieuw veiligheid vinden.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Een thuis voor kinderen en jongeren die even niet meer in hun eigen gezin terecht kunnen.

Ik ben Katrien, 39 jaar en alleenstaande. Kinderen en jongeren helpen groeien, dat is mijn passie. Ik deed dit 15 jaar lang in het onderwijs, zowel secundair als lager. Als leerkracht Nederlands, maar ook even als leerlingbegeleider in een zorgteam. De rode draad in al mijn ontmoetingen met kinderen en jongeren: hun welzijn en groei staat altijd op de eerste plaats. Het is overduidelijk dat kinderen nood hebben aan vuurtorens: personen op wie ze kunnen bouwen, bij wie ze zich veilig voelen en terecht kunnen met al hun vragen, twijfels, moeilijke momenten en successen.

Daarom wil ik heel graag gezinshuisouder worden: dat betekent voltijds zorgen voor drie kinderen voor wie thuisblijven tijdelijk niet meer lukt. Hiervoor moet ik op zoek naar een huis met minstens 4 slaapkamers, rustig gelegen en liefst met voldoende terrein om ook wat dieren te houden. Dieren geven onvoorwaardelijke liefde, ze kunnen een uitlaatklep zijn voor kinderen om weer wat standvastigheid te vinden en het zijn ook fantastische helpers bij moeilijke gesprekken.

Maar dat kost geld. Ik hoop dat jullie figuurlijk jullie steentje bij willen dragen om mijn vuurtorenhuis werkelijkheid te laten worden!

Meer info over het project: https://gezinshuizen.be/

Uiteraard hou ik jullie dan op de hoogte. De facebookpagina is al aangemaakt: https://www.facebook.com/vuurtorenhuis

Lukt het toch niet om het vooropgestelde bedrag te halen? Dan is plan B kijken of ik het huis dat ik nu heb niet kan verbouwen om toch zeker één pleegkind op te kunnen vangen.

Plan C: zorgen dat kinderen in kansarmoede zo goed mogelijk begeleid kunnen worden op school, door bijlessen en vakantiekampen aan te bieden aan een zeer lage prijs.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-08-2024 gestart
22x bekeken

Actie georganiseerd door:

Katrien Robberecht

Katrien Robberecht

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-08-2024 gestart
22x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog