Wil je mij steunen voor mijn medische behandeling die niet vergoed wordt?

Wil je mij steunen voor mijn medische behandeling die niet vergoed wordt?
Annelies Waalewijn

Ik hoop mede met jullie hulp mijn orthodontische behandeling aan mijn gebit/kaak te kunnen bekostigen.

 

Hej hoi, jij/u die dit bericht leest,

Wat leuk dat je benieuwd ben naar mijn verhaal en dat je de tijd neemt om het te lezen. 

Mijn naam is Annelies en ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik heb een medische behandeling nodig en ik kan dit zelf niet bekostigen en ik wil jou vragen of je mij wilt steunen.

Ik zal je even wat meer vertellen over mijn verhaal en situatie. 

Ik merk al een aantal jaren dat mijn gebit aan het veranderen is, mijn kaken staan niet recht boven elkaar, mijn tanden groeien naar voren en naar binnen. Waardoor eten vervelend wordt en er niet genoeg ruimte is voor mijn tong. Hierdoor heb ik nu een over- en openbeet zoals dat heet. Doordat mijn kaken elkaar nog nauwelijks raken bij het sluiten van mijn mond ontstaat er continu spanning in mijn gezicht. Dit zorgt voor altijd hoofdpijn en verkramping en veel vermoeidheid. In eerste instantie had ik helemaal niet in de gaten dat ik hier zoveel hinder aan ondervind, pas nadat ik bij de orthodontist was geweest voor de hulpvraag "kunnen mijn tanden weer rechtgezet worden", drong het pas echt tot mij door dat er meer aan de hand is. Dat waar ik mee rond loop echt niet iets is wat er gewoon bij hoort. Door alles wat de arts heeft gevraagd en verteld ben ik mij nu continu bewust van hoeveel spanning er is en dat dit ontzettend vermoeiend is. Maar ik hoef hier dus niet meer mee rond te lopen, er kan iets aan gedaan worden. 

De behandeling is lang en intensief. Uiteraard komt er een beugel om mijn tanden weer recht te zetten maar dan ben ik er nog niet. Er zal ook een operatie komen aan beide kaken. Mijn onderkaak wordt naar voren gezet en de bovenkaak naar achteren. Dit is een behoorlijk ingreep. Deze ingreep gaat ook gevolgen hebben voor mijn spraak en ademhaling, hiervoor zal ik ook logopedie nodig hebben. Alles bij elkaar zal deze behandeling 1,5 tot 2 jaar duren. 

Door mijn autisme is het voor mij heel moeilijk om in te schatten wat dit allemaal betekent en wat mij te wachten staat. Ik kan dit helemaal niet overzien. Voor mij zijn het slechts woorden die nog geen betekenis hebben omdat ik het nog niet heb gezien of ervaren. Iedere stap en iedere nieuwe omgeving en ieder detail roept steeds opnieuw ontzettend veel angst en spanning op, en dan niet te vergeten alle nieuwe mensen en indrukken. Daarbij komen ook nog alle prikkels keihard binnen van alles wat ik zie, hoor, voel en ruik. Dit maakt deze medische behandeling extra zwaar en intensief. 

Wat ik hoop te bereiken is dat deze behandeling mij meer verlichting gaat geven in mijn gezicht, dat mijn gezicht in rust ook echt tot rust kan komen waardoor de spanning die ik dagelijks oploop ook weer even kan zakken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het zeker een wereld van verschil gaat maken. Ik ga mogelijk iets ervaren wat ik nog helemaal niet ken en wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. 

Aan deze behandeling zit uiteraard ook een kostenplaatje. Vanuit de verzekering wordt de orthodontistische behandeling niet vergoed. Alles bij elkaar kan het oplopen tot een bedrag van €5.000. Dit bedrag heb ik niet en kan ik in onze financiële situatie niet bij elkaar krijgen. Ik hoop met deze crowdfunding het bedrag bij elkaar te krijgen en ik wil jou vragen: wil je mij hier bij helpen met een financiële bijdrage? 

Zou je mijn bericht en deze link willen delen zodat mijn bereik groter wordt? Alvast heel erg bedankt voor jouw steun! 

Ik houd jullie op de hoogte van wat er gaat gebeuren. 

Groetjes Annelies

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-11-2022 gestart
2020x bekeken

Actie georganiseerd door:

Annelies Waalewijn

Annelies Waalewijn

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-11-2022 gestart
2020x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg
Misbruik melden