Zelfzorg Meetjesland - Praatgroepen seksueel misbruik, verkrachting,...

Zelfzorg Meetjesland - Praatgroepen seksueel misbruik, verkrachting,...
Daphny Roegiers

Zelfzorg Meetjesland zit in zijn startschoenen voor praatgroepen voor lotgenoten van seksueel misbruik, verkrachting, geweld.

 
€ 0 ingezameld

Wil jij ons helpen onze praatgroep te doen groeien??
Wij zijn dit gestart om lotgenoten samen te brengen, mensen die te maken gehad hebben met seksueel misbruik, verkrachting, geweld,… 

De daders krijgen meestal een minimale of zelfs geen straf, slachtoffers hebben levenslang…

Wij willen hen samenbrengen en hun trauma's helpen verwerken of leren plaatsen. Er zijn praatgroepen opgericht maar vooral in hoofdsteden, de kleine steden/gemeentes laten ze ervan tussen. Dit willen wij veranderen. We zijn gestart in het Meetjesland, waar ikzelf ook afkomstig van ben. Ik ben zelf ook getraumatiseerd door seksueel misbruik, verkrachting en geweld.

Ik heb dagopnames in de psychiatrie gevolgd maar dit heeft weinig of geen effect, ze komen niet tot de essentie van de problematiek. Door de praatgroep op te starten merk ik bij mezelf dat dit WEL werkt, je zit met lotgenoten, mensen die je begrijpen, mensen die hun ervaringen uitwisselen en er iets mee kunnen doen. Hun leven terug op de rails krijgen, leren inzien dat je verder kan met je verleden.

Wij hebben financiële hulp nodig, voor locaties, voor lotgenoten ergens thuis te laten komen en laten voelen dat ze veilig zijn. We hebben hulp nodig, om te kunnen investeren in psychologen en therapeuten. We willen hiermee graag ook een vzw oprichten maar daar is geld en een team voor nodig…

Alle kleine beetjes helpen… Alvast bedankt in naam van de slachtoffers!

Liefs Daphny

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-03-2023 gestart
363x bekeken

Actie georganiseerd door:

Daphny Roegiers

Daphny Roegiers

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-03-2023 gestart
363x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog