Zwemmen voor de Straatkinderen in Kathmandu - Nepal

Zwemmen voor de Straatkinderen in Kathmandu - Nepal
Susanne Kisteman

Zwemmen van Texel naar Den Helder om geld in te zamelen voor de straatkinderen in Kathmandu.

 

Lang geleden heeft mijn vader de tocht meerdere keren gezwommen. Het heeft mij altijd leuk geleken om dit ook een keer te doen. Vorig jaar heb ik het zwemmen weer opgepakt en nu staat er een studiereis naar Nepal gepland. 

In oktober 2024 ga ik, met een groep onderwijsprofessionals van Stichting Meerwerf en zorgprofessionals van het Noordwest Ziekenhuis, naar Nepal om een lokaal kindertehuis, school en ziekenhuis te ondersteunen. Op verzoek van de school gaan we lessen verzorgen in coöperatieve werkvormen, onderzoekend leren, sociaal-emotionele weerbaarheid en hygiëne en brengen we kleding en andere basisvoorzieningen naar het kindertehuis. 

De combinatie van de wens, een sportieve uitdaging en mij actief in kunnen zetten voor een goed doel heeft mij doen besluiten om mij in te schrijven voor de unieke “Beach to Beach Swim; Texel-Den Helder” op 7 september 2024. Een flinke uitdaging met alleen mijn A en B diploma op zak, maar ik ga ervoor! En hoe tof zou het zijn als ik met een persoonlijk doel ook iets voor anderen kan betekenen? 

Het geld dat ik ophaal gaat direct naar de Straatkinderen van Kathmandu toe, zodat er in hun levensonderhoud kan blijven worden voorzien en dat zij naar school kunnen blijven gaan. Bekijk voor meer informatie de documentaire ‘Straatkinderen van Kathmandu - Nepal´ Documentaire Youtube Straatkinderen en/ of lees de informatie van Meerwerf Goes Global 2024: Straatkinderen in Kathmandu - Nepal onder dit bericht.

Steun jij mijn actie? Dan ga ik nog een stukje harder trainen ;-) en alvast enorm bedankt! 

Susanne Kisteman

______________________________________________________________________

Meerwerf Goes Global 2024: Straatkinderen in Kathmandu - Nepal

Voordat u gaat sponsoren vraagt u zich wellicht af: waarom dit doel? Er zijn legio goede doelen, regionaal en nationaal. Waarom de grens over? Eèn van de directeuren van Meerwerf is jaren geleden in contact gekomen met de stichting Straatkinderen van Kathmandu. Zij heeft met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat deze stichting doet voor de kinderen in Nepal.
De Stichting zorgt voor kinderen die niet zoveel verschillen van onze eigen kinderen. Ze houden van spelen, maken vrienden, gaan naar school en dromen. Het enige verschil is dat al deze dingen voor hen niet direct vanzelfsprekend zijn.... Zij wonen namelijk niet in Den Helder of Julianadorp. Waar onze kinderen natuurlijk fijn buiten kunnen spelen, vriendjes hebben, naar fijne scholen gaan en kunnen dromen over professioneel voetballer, dokter of filmster worden. 
Straatkinderen van Kathmandu zorgt ervoor dat die vanzelfsprekendheid een beetje dichterbij komt: de kinderen hebben een huis, een bed, een liefdevolle en veilige leef- en speelomgeving en ten slotte goed onderwijs. En daarmee een kans op het waarmaken van hun dromen.

De mensen die werkzaam zijn bij de stichting zijn net als wij. Ze zetten educatieve projecten op, leren de kinderen hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen en bereiden ze voor op een plek in de wereld waar ze een betekenisvolle rol in kunnen spelen. Wat echter vaak ontbreekt is de mogelijkheid tot professionalisering en geld. 

Wat levert dit nu op voor hier en voor onze kinderen?

Tijdens onze reis en verblijf in Kathmandu houden we de kinderen in Nederland op de hoogte van wat we doen door verslagen en vlogs. We nemen ze zo mee in de leefomgeving van kinderen aan de andere kant van de wereld. Laten zien dat het leven er ook anders uit kan zien. Dat verschillen groot en soms ook heel klein zijn. En dat iedereen door inzet, hard werken en heel veel liefde het beste uit zichzelf kan halen en er kan zijn voor anderen om zich heen. Een investering voor de toekomst!

We hopen dat u overtuigd bent. Dat u onze energie en toewijding voelt via dit schrijven. En dat u ons steunt.

Grote bedragen, kleine bedragen, alles is welkom.

Waar gaat uw geld heen vraagt u zich af? Naar de stichting ‘Straatkinderen van Kathmandu’, opgericht door Lies Vink. Deze dame is begonnen met zeven kinderen die ze van straat haalde en een veilige plek bood. Nu wonen er honderd kinderen in het huis. In 2015 is door de zware aardbeving die het gebied trof, het weeshuis zo beschadigd geraakt dat het niet meer veilig was om in te wonen. Ze waren genoodzaakt om het weeshuis opnieuw op te bouwen en aardbevingproof te maken. Voor deze investering is het geld gebruikt wat door sponsoren de afgelopen jaren was ingezameld. Het geld dat wij ophalen gaat direct naar de kinderen toe, zodat er in hun levensonderhoud kan blijven worden voorzien en dat zij naar school kunnen blijven gaan.

Levensonderhoud voor 1 kind kost zo’n €50,- per maand en voor €37,50 kan een kind in Nepal een maand naar school. En... álle beetjes helpen. 

Over Meerwerf Basisscholen

Meerwerf is de stichting voor openbaar onderwijs in de gemeente Den Helder. Net als iedere andere onderwijsorganisatie is haar primaire doel kinderen een omgeving te bieden waarin ze zichzelf en de wereld om hen heen leren kennen. Leren in een fijne omgeving waarin ze het beste van zichzelf kunnen ontwikkelen.

Voor het geven van goed onderwijs zijn bevlogen mensen nodig. Mensen met ambitie en oog voor kwaliteit. Meerwerf biedt haar mensen graag de kans om zich te ontwikkelen door het stimuleren van professionele en persoonlijke groei. Het project Meerwerf Goes Global is hier een mooi voorbeeld van. Door onderwijzers hun talent ook op andere plekken in te laten zetten is betekenisvol en geeft reflectie op de eigen onderwijsomgeving.

Socials

Meer informatie vind u op onze facebookpagina: ‘Meerwerf goes global’, onze Instagram pagina ‘Meerwerf goes global’ of onze website: www.meerwerf.nl. Neem ook eens een kijkje op de documentaire ‘Straatkinderen van Kathmandu - Nepal´ Documentaire Youtube Straatkinderen

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Wietske Wijnants. E: Wietskewijnants@ziggo.nl.
- Wietske Darphorn. E: directie@jpthijsse.meerwerf.nl. Directeur bij Meerwerf Basisschool dr. Jac. P. Thijsse.

Wij willen natuurlijk dat alle kinderen kunnen eten, drinken én naar school kunnen. Dit is het doel waar wij naar streven. Helpen jullie ons en de kinderen mee?!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-03-2024 gestart
510x bekeken

Actie georganiseerd door:

Susanne Kisteman

Susanne Kisteman

 
Actie loopt tot 31-10-2024

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-03-2024 gestart
510x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog