Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Nieuwsblad

“Eerst die knal, dan een stofwolk. Ik dacht aan een ontploffing”: zeven gewonden nadat auto crasht tegen brasserie, ravage is enorm

25 Feb 2024

ITEGEM - Een automobilist is zaterdagavond ingereden op de gevel van de bekende brasserie ’t Spinnewiel op de Hooiweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). De vier inzittenden van de auto en drie personen in de brasserie raakten bij de klap gewond. De schade aan de horecazaak is enorm.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

“Die jongeren wonen hier in de buurt, ze moésten die bocht kennen”: uitbater Kristof overschouwt schade nadat wagen zijn brasserie binnenrijdt

25 Feb 2024

“De klanten wilden net nog dessert bestellen.” De service in brasserie ‘t Spinnewiel in Itegem zat er bijna op, toen er zaterdagavond een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond, onder wie ook enkele klanten. Daags nadien meet uitbater Kristof De Pot de schade op in zijn restaurant. Tegelijkertijd kijkt hij ook al vooruit. “Misschien stellen we tijdelijk een pop-up op in de tuin.”

Het Laatste Nieuws
RTV Utrecht

Twee jaar oorlog in Oekraïne: Utrecht spreekt onvoorwaardelijke steun uit

24 Feb 2024

Utrecht - Vandaag precies twee jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Miljoenen mensen hebben door de oorlog hun huis moeten verlaten. De Utrechtse Jaarbeurs is sinds het begin van de oorlog - en nu nog steeds - een plek geweest waar Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen voor crisisopvang. Een paar honderd meter verderop wordt vandaag stilgestaan bij de start van de oorlog.

RTV Utrecht
VRT NWS

Bestuurder rijdt brasserie binnen in Itegem: 2 zwaargewonden en 5 lichtgewonden

24 Feb 2024

In Itegem, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, is een auto een brasserie binnengereden. Volgens de burgemeester zijn twee jongeren die in de auto zaten, zwaargewond. Twee anderen zouden lichtgewond zijn. Ook in het restaurant raakten drie mensen lichtgewond.

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Acid haalt in zeven uur tijd 70.000 euro op: crowdfunding om schadevergoeding te betalen is enorm succes

23 Feb 2024

In een nieuwe YouTube-video maakt Acid bekend dat hij een crowdfunding start. Dat doet hij naar eigen zeggen omdat meerdere fans al inzamelacties op poten hebben gezet en hij het geld op één plek wil verzamelen. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, zeven uur later staat de teller op ruim 70.000 euro. Het bedrag op de site, die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd, stijgt enorm snel.

Het Laatste Nieuws
VRT NWS

Crowdfunding Acid om schadevergoeding te betalen haalt in geen tijd 90.000 euro op

23 Feb 2024

Acid heeft al 90.000 euro ingezameld om zijn schadevergoeding te betalen in de zaak rond de Reuzegom-video. De YouTuber werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 800 euro. Hij moet ook 20.000 euro schadevergoeding betalen, omdat hij de namen van (ex-)Reuzegommers heeft genoemd.

VRT NWS
De Standaard

Live proces | Crowdfunding Acid boven de 80.000 euro - Advocaat Van Steenbrugge: “Adviseer in beroep te gaan”

23 Feb 2024

De populaire Youtuber Acid is veroordeeld voor belaging voor filmpjes waarin hij de identiteit van ex-Reuzegommers bekendmaakte. Hij kreeg drie maanden celstraf met uitstel en een boete van 800 euro. Acid moet ook een schadevergoeding betalen van 20.000 euro aan de ouders van een ex-Reuzegommer voor verloren inkomsten.

De Standaard
Nieuwsblad

Acid tekent beroep aan en start geldinzameling, die al meer dan 90.000 euro oplevert

23 Feb 2024

Een crowdfunding die de veroordeelde Youtuber Acid startte om zijn schadevergoeding te betalen, heeft al meer dan 90.000 euro opgebracht. Nathan Vandergunst, zoals hij echt heet, zegt trots te zijn op wat hij gedaan heeft. “Zij hebben bloed aan hun handen, niet ik. Maar ik heb nu wel een strafblad.” Zijn advocaat kondigde aan in beroep voor de vrijspraak te gaan.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Al ruim 95.000 euro opgehaald: crowdfunding van Acid om schadevergoeding te betalen is enorm succes

23 Feb 2024

UPDATE - Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingscampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site - die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd - stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 95.000 euro.

Het Laatste Nieuws
RTL Nieuws

Massale steun voor crowdfunding youtuber Acid, al ruim een ton opgehaald

23 Feb 2024

De Belgische youtuber Acid kreeg gisteren een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 800 euro. Bovendien moet hij een schadevergoeding betalen van 20.000 euro. Hij had eerder namen en foto's van daders van een extreme ontgroening onthuld, die aan student Sanda Dia het leven kostte. Die 20.000 euro heeft hij nu al ruimschoots binnen.

RTL Nieuws
Het Laatste Nieuws

Al ruim 135.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

23 Feb 2024

UPDATE - Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site - die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd - stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 135.000 euro.

Het Laatste Nieuws
NOS

Crowdfunding Belgische youtuber voor Sanda Dia-zaak levert ruim 125.000 euro op

23 Feb 2024

De Belgische youtuber Acid heeft met crowdfunding al meer dan 125.000 euro opgehaald om de boete, de schadevergoeding en proceskosten te kunnen betalen in de Sanda Dia-zaak. Ook gaat hij in hoger beroep tegen de uitspraak waarin hij tot het betalen van een boete en schadevergoeding werd veroordeeld.

NOS
VRT NWS

Crowdfunding Acid om schadevergoeding te betalen haalt al meer dan 140.000 euro op

23 Feb 2024

Acid heeft al 140.000 euro ingezameld om zijn schadevergoeding te betalen in de zaak rond de Reuzegom-video. De youtuber werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 800 euro. Hij moet ook 20.000 euro schadevergoeding betalen, omdat hij de namen van (ex-)Reuzegommers heeft genoemd.

VRT NWS
Radio Reflex

CHIRO HIRO START STEUNACTIE VOOR BOUW NIEUWE LOKALEN

23 Feb 2024

Door de stijgende materiaal- en energiekosten moet Chiro Hiro op zoek naar extra middelen voor de bouw van de nieuwe lokalen.

Chiro Hiro uit Niel vierde in juni haar tienjarig bestaan. In 2013 stapten de toenmalige jongens- en meisjeschiro letterlijk in het huwelijksbootje om samen Chiro Hiro te vormen. De bestaande lokalen bleken al snel te klein voor de groeiende groep jongeren. Enkele jaren geleden werd er dus beslist om de lokalen van de voormalige meisjeschiro te slopen en op die plaats nieuwe lokalen op te trekken. Corona zette een rem op de plannen, maar in de zomer van 2022 zijn de werken dan toch gestart. Hiervoor kreeg de Chirogroep financiële steun van de gemeente en de dekenij.

Radio Reflex
Knack

‘Waarom de fundraising van Acid zo succesvol is’

23 Feb 2024

‘Dé fundraising-actie van het jaar is al bekend’, schrijft campagnestrateeg Jeroen Robbe. ‘Deze drie lessen kunnen middenveldorganisaties en anderen die steun zoeken voor een rechtvaardigere samenleving trekken uit het succes van de crowdfunding actie van youtuber Acid.’

Knack
Het Laatste Nieuws

Deze Acid-fans hebben aan crowdfunding gedoneerd: “Zijn eerlijkheid is ons 500 euro waard”

23 Feb 2024

Vér voorbij de 100.000 euro. De crowdfunding van Acid (24) is een waanzinnig succes. Meer dan 13.000 mensen deden hun portemonnee open voor de veroordeelde youtuber. Frank (58) en zijn zoon Quinten (20) gaven 500 euro, het hoogste bedrag na een anonieme gift van 1.600 euro. Ward (23) gaf 200 euro. “Dit is het failliet van justitie”, vertellen de gulle gevers die wij spraken.

Het Laatste Nieuws
Linda

BELGISCHE YOUTUBER ACID START CROWDFUNDING, BINNEN 15 UUR ONGEKEND HOOG BEDRAG OP TELLER

23 Feb 2024

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, is na zijn veroordeling een crowdfunding gestart. Dat is nodig vanwege de schadevergoeding die hij moet betalen omdat hij de namen van (ex-)Reuzegommers heeft genoemd in een video.

Linda
VRT NWS

Crowdfunding Acid om schadevergoeding te betalen haalt al meer dan 150.000 euro op

23 Feb 2024

Acid heeft al 150.000 euro ingezameld om zijn schadevergoeding te betalen in de zaak rond de Reuzegom-video. De youtuber werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 800 euro. Hij moet ook 20.000 euro schadevergoeding betalen.

VRT NWS
Krant van West Vlaanderen

Acid-fans starten crowdfunding op om schadevergoeding van 20.000 euro te betalen

22 Feb 2024

Naast een geldboete van 800 euro en drie maanden celstraf met uitstel, moet Acid (24) ook een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro op tafel leggen. Enkele fans van de Blankenbergse Youtuber hebben meerdere crowdfundingacties opgestart om het bedrag bij elkaar te krijgen.

Krant van West Vlaanderen
VRT NWS

YouTuber Acid start crowdfunding om schadevergoeding te betalen: al meer dan 60.000 euro ingezameld

22 Feb 2024

Acid heeft al 60.000 euro ingezameld om zijn schadevergoeding te betalen in de zaak rond de Reuzegom-video. De YouTuber werd eerder vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een boete van 800 euro. Hij moet ook 20.000 euro schadevergoeding betalen omdat hij de namen van (ex-)Reuzegommers heeft genoemd.

VRT NWS