BILLBOARD-ACTIE "FREE PALESTINE

BILLBOARD-ACTIE "FREE PALESTINE

BILLBOARD-ACTIE "FREE PALESTINE

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

De meest recente escalatie van een conflict in Gaza, die in juli begon, heeft een reeds ernstige humanitaire crisis in de enclave verergerd.

De jarenlange blokkade, beperkingen, gevaar en onzekerheid is wat Palestijnen hebben moeten doorstaan en tot de dag van vandaag nog steeds meemaken. Hierdoor is ongeveer 80 procent van de bevolking afhankelijk van humanitaire of overheidssteun om te overleven. Opeenvolgende uitbarstingen van conflicten – waaronder de meest recente escalatie, waarbij meer dan 1.900 Palestijnen zijn gedood – hebben de armoede en het lijden uitgediept.
Ongeveer 1,8 miljoen mensen in de Gazastrook werden getroffen door de gevechten, waarbij essentiële infrastructuur zoals elektriciteitscentrales, waterzuiveringsinstallaties, ziekenhuizen en scholen werden beschadigd of vernietigd. Bijna 11.000 huizen waren in puin achtergebleven.

Maanden later zullen naar schatting 108.000 Palestijnen voor de lange termijn worden ontheemd. Honderdduizenden leven nog steeds in noodopvang die op het hoogtepunt van het conflict is opgericht, terwijl anderen onderdak zoeken bij vrienden of familie.

Laten we nog meer zichtbaar worden. Meer uren op de dag. Op meer plekken. Want een vrij Palestina is vrijheid voor iedereen ongeacht afkomt of religie.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 20/10/2023
Viewed 122x

Fundraiser organised for:

Timur en Mike

Fundraiser organised by:

Timur Huseynov

Timur Huseynov

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

Donations

 
Show all donations
Started on 20/10/2023
Viewed 122x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog