Grote brand bij Sterrenrestaurant Treeswijkhoeve. Help hen weer opbouwen.

Grote brand bij Sterrenrestaurant Treeswijkhoeve. Help hen weer opbouwen.
Share this fundraiser

Tonnen euro's schade bij sterrenrestaurant Treeswijkhoeve, waar afgelopen weekend een grote brand woedde.

0 donations
€0 of €15,000 raised

Donate Be the first to support this fundraiser!

WAALRE - Bij tweesterrenrestaurant de Treeswijkhoeve aan de Valkenswaardseweg in Waalre sloeg zaterdagochtend (27 november) 10.30 uur letterlijk de vlam in de pan. De brandweer was er snel bij en kon de schade binnen de perken houden, maar het restaurant is  voorlopig wel gesloten. 

Het is niet duidelijk wanneer de Treeswijkhoeve weer open kan, laat eigenaar Dick Middelweerd zondag weten. Het vuur sloeg vanuit een pan met vet in de afzuiginstallatie. ,,We kunnen nog niet goed zien wat de schade daaraan is. We weten ook nog niet wat de schade aan het inductiefornuis is. Dat zit vol elektronica die door het bluswater beschadigd zal zijn.”

Twee honden werden zaterdag door de brandweer uit het pand gered. Een medewerker van de dierenambulance ontfermde zich over de dieren omdat ze rook hadden ingeademd. De honden hoefden niet mee in de dierenambulance.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker naar de Treeswijkhoeve. Ook werd een watertankwagen ingezet. Rond 11.15 uur was de brand onder controle. Rond 11.45 uur werd officieel het sein brand meester gegeven.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 03/12/2021
Viewed 1622x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Treeswijkhoeve in Waalre

Treeswijkhoeve in Waalre

Fundraiser organised by:

Rob Jacobs

Rob Jacobs

0 donations
€0 of €15,000 raised

Donate Be the first to support this fundraiser!

Donations

 
Show all donations
Started on 03/12/2021
Viewed 1622x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

In the media

Crowdfunding gestart voor sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve

07 Dec 2021

Er is een crowdfunding gestart voor sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve aan de Valkenswaardseweg. Zij liepen tonnen aan schade op na een flinke brand, vorige week zaterdag.

 

Valkenswaard24.nl

Tonnen euro's schade bij sterrenrestaurant Treeswijkhoeve: ‘Maar we zullen niet omvallen’

03 Dec 2021

VIDEOWAALRE - Tonnen aan schade en dit jaar geen gasten meer kunnen ontvangen. Het is een enorme domper voor sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, waar afgelopen weekend een grote brand woedde. Eigenaar en chef Dick Middelweerd blijft echter optimistisch.

Eindhovens Dagblad

Sterrenrestaurant Treeswijkhoeve blijft de rest van dit jaar gesloten na grote brand

03 Dec 2021

WAALRE - De Treeswijkhoeve, waar vorige week zaterdag nog een brand woedde, blijft de rest van dit jaar gesloten. Ook tijdens de kerstperiode gaat het sterrenrestaurant niet meer open. De schade zal volgens chef-kok Dick Middelweerd tussen de 500.000 en 1 miljoen euro lopen. 

Eindhovens Dagblad

Sterrrenrestaurant Treeswijkhoeve blijft twee weken dicht na brand

01 Dec 2021

Restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre blijft naar verwachting de komende twee weken gesloten. Afgelopen zaterdag vond er brand in de afzuiging plaats. De brand ontstond in de keuken doordat de vlam in de pan sloeg. Deze kwam in de afzuigkap terecht. Het personeel begon direct met het ontruimen van het restaurant.

Omroep Brabant

Drama voor sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve

29 Nov 2021
Misset Horeca