Help Loki terug op zijn poten!

Help Loki terug op zijn poten!
Jessica Guilliams
Share this fundraiser via:

Tweejarige lieve Loki heeft nieuwe heupjes nodig om een tweede leven gezond en fit te kunnen inzetten

 

Ga naar de website voor zijn verhaal en nog veel meer!

 

Loki en zijn Queeste voor Nieuwe Heupen

Hier lees je het verhaal van de naamgenoot van de Noorse ‘God (niet toevallig anagram van ‘dog’) of Mischief’ - de God van deugnieterij.

Zoals Loki de dingen graag anders doet om iedereen op de toppen van zijn tenen te houden, zal ik het ook anders aanpakken en beginnen bij het einde. Want voor diegenen die hier niet gekomen zijn voor een verhaaltje voor het slapengaan en gewoon willen weten wat ze kunnen doen om Loki zo snel mogelijk terug naar zijn volgende deugnieterij te helpen, ik zal jullie niet langer ophouden! Jullie kunnen de samenvatting lezen en dan naar het stukje ‘hoe kan ik helpen’ springen!

57582309_1623101141103894_r.jpeg

Picture credit: Ina @rumpusroom_photography

De Samenvatting

 

Loki is de gelukkigste kleine (grote) puppy die je ooit gezien hebt, maar kwam ook als een onvolledig IKEA pakketje zonder heupkommen.

Hoe ongelukkig dat ook was, Loki was nog steeds het allergelukkigste als hij rond rende en alle mensen en honden en ongeveer alles op zijn pad begroette alsof het zijn beste vriendjes voor altijd waren. Dat zorgde ervoor dat vier verschillende dierenartsen niet te veel van zijn pijn maakten. Ze zeiden dat die lieve vrolijke puppy gewoon moe was. Maar een moeder heeft altijd gelijk en zo ging mijn zoektocht naar antwoorden verder.

Na meermaals aandringen om foto’s te nemen, werden er uiteindelijk eind februari 2020 foto’s van zijn heupen genomen. Die toonden duidelijk dat Loki effectief nagenoeg zonder heupkommen was geboren.

57582309_1623067101856199_r.jpeg

Foto 20/02/2020

De dierenarts waarschuwde dat het, gelet op Loki’s andere onderliggende aandoeningen (o.a. allergieën), het best was alle opties te overwegen. Lees: overwegen hem te laten inslapen. Ik keek naar die kleine vrolijke puppy* en wist dat dat geen optie was, dus zocht ik verder naar andere opinies.

*Ik noem hem nu nog altijd kleine vrolijke puppy, maar toen was hij ook echt nog wel een puppy met zijn 9 maanden.

Binnen de categorie van honden met heupdysplasie (HD) werd Loki als lichtgewicht beschouwd. Dat maakte dat ze in het Universitair Ziekenhuis van Luik zeiden dat hij perfect door het leven kon zonder heupen. We moesten gewoon starten met fysiotherapie en hydrotherapie.

Ik besloot het geld te lenen om deze piste uit te proberen, maar na maanden van grote vooruitgang begon Loki zijn toestand winter 2020 terug erg achteruit te gaan.

We probeerden te compenseren met meer therapie, pijnmedicatie en ook een hondentrainer om Loki te helpen meer relaxed te zijn, met minder adrenaline, minder sprintjes en hopelijk zo minder pijn.

Uiteindelijk werden er op 19 mei 2021 (twee dagen voor zijn 2e verjaardag) opnieuw foto’s genomen en zei de chirurg dat één van beide heupen permanent uit de kom lag en Loki twee heupprothesen nodig had.

Die kosten €4 200 per heup zonder andere kosten zoals revalidatie, opvolging en medicatie. We kennen het volledige kostenplaatje nog niet, maar weten wel dat de fysiotherapie ongeveer hetzelfde zal kosten als het voorbije jaar.

Na een dag in een hoekje te treuren met een gebroken hart, besloot ik dat ik de luxe niet had om bij de pakken te blijven zitten. Dat zou Loki namelijk niet helpen om zo snel mogelijk terug Heer en Meester van het Kattenkwaad te worden.

 

Een beetje meer over ‘the Dog Of Mischief’ zelve

 

57582309_1623069580973763_r.jpeg

Misschien was Loki een vleermuis in zijn vorig leven. Misschien niet. Wie zal het zeggen?

Loki houdt van de wereld en alles erin. Hij is ieders beste vriend. Of het nu de postbode is, de poetsvrouw of de oude man die de straat oversteekt. Iedereen moet begroet worden met poepkwispels (het soort brede kwispel waarbij de hond zijn hele lijf mee wiebelt) en sprongetjes. Al zijn we natuurlijk heel hard ons best aan het doen hem te trainen om met alle vier de pootjes op de grond te blijven.

Andere honden zijn speelkameraadjes en het maakt niet uit of dat een chihuahua of Deense Dog is. Hij heeft geen besef van grootte en behandelt iedereen hetzelfde. Zelfs het lokale kalfje van een boerderij in de buurt krijgt een enthousiaste begroeting. Toegegeven, Loki is niet 100% zeker van dat kalfje - dat is hij nooit bij dingen of wezens die hij niet volledig begrijpt - maar hij zou hem zeker en vast accepteren als playdate. Al zou hij dat natuurlijk bij eender welk dier doen zoals je kan zien.

57582309_1623070113460477_r.jpeg

Van de ontmoeting met het kalfje is er geen foto, maar hier een foto van een kusje met een schaapje

Het is dan ook niet verrassend dat Loki zot is van elk mens die wel en niet zijn pad heeft gekruist. Zijn favoriete mensen van alle favoriete mensen zijn waarschijnlijk zijn ‘mommy’, zijn ‘good boy trainer’ Trieze en zijn splish splash therapeut Ann. Hou je vast, zelfs de dierenarts krijgt zijn liefde.

Hij is echt heel dapper en heeft de neiging redelijk territoriaal te zijn gezien hij duidelijk wat herdersgenen heeft. Hij zal zijn territorium verdedigen met man en macht tegen elke bedreiging. Tenzij die bedreiging een plastieken zak is. Want plastieken zakken zijn heel eng. Zeker wanneer er wind is. Dan zijn plastieken zakken echt niet om mee te lachen en is de veiligste plek waarschijnlijk achter ‘mommy’. Of eender wie in feite.

Hij is allergisch aan alle dierlijke eiwitten en heeft een grote liefde voor groentjes ontwikkeld. Hij zal ze stelen als hij kan en als hij niet kan zal hij je zijn mooiste zit + puppy eyes laten zien. Hij steekt daar nog een extra tandje voor bij wanneer het broccoli of rode biet betreft. Die hebben echt een heel speciaal plekje in zijn hart.

Hij houdt niet van water, tenzij om te drinken. Hij zal altijd proberen te onderhandelen wanneer hij hydrotherapie heeft, met zijn puppy ogen als inzet. Ondanks het feit dat hij telkens weer die onderhandelingen verliest en toch het zwembad in moet, houdt hij nog steeds enorm van zijn therapeut Ann.

57582309_1623070227910598_r.jpeg

Waterhof in Velm is onze grote steun geweest doorheen dit hele proces. Loki toont dan ook graag zijn dankbaarheid

Loki houdt ook van yoga (aka ‘doga’) en wanneer hij het matje ziet verschijnen, doet hij een grote stretch en toont hij mij hoe het moet. Hij is aan het leren hoe hij rustig bij mij kan liggen wanneer ik mijn ochtend routines doe en dat is al een liefdevolle reis geweest. 

57582309_1623095687268913_r.jpeg

Loki test graag hoe sterk mijn poses zijn door voor afleiding te zorgen

Hij houdt van ‘walkies’, maar nog meer dan van wandelen houdt hij ervan om te rennen en springen zo snel als kan (hij heeft een beetje de bouw van een Mechelaar) en ik kijk uit naar een toekomst waar hij al die dingen kan doen zonder dat hij dagen hoeft af te zien omdat het hem pijn doet.

57582309_1623101533611776_r.jpeg

Credit: Lies @incidence.of.light.fotografie

Deze foto werd vorig jaar genomen toen hij sterker was en het goed ging

 

De Achtergrond oftewel ‘Waarom Loki Helpen’

 

Waarschuwing: zweverigheid en liefde en fluffiness. En ook wel wat naakte waarheid.

Loki was echt niet de hond waar ik van gedroomd had. Loki was misschien wel het tegenovergestelde. Maar hij was zeer zeker de hond die ik nodig had. Zowel toen als nu.

57582309_162309491934924_r.jpeg

Picture credit: Ina @rumpusroom_photography

Ik groeide op als een beetje een buitenbeentje en wilde altijd al een hond aan mijn zijde. Maar mijn vader was allergisch, dus dat was geen optie. Bijgevolg had ik dan maar een ingebeelde hond aan mijn zijde. (Ik ben er zeker van dat dat niet hielp bij het maken van vrienden). Ik stelde me een hond voor die geen leiband nodig had, altijd aan mijn zijde zou zijn, die me zou troosten als ik verdrietig was, in mijn bed zou slapen en altijd kalm, maar ook enthousiast en blij zou zijn.

Spoel even door naar augustus 2019. 29 jaar oud en ik had ‘nog steeds’ niet het leven dat een hond mogelijk zou maken. Zodoende werd ik dan maar dog walker/sitter/all round hulpje en ik schreef me ook in voor een opleiding om hondentrainer te worden.

Begin oktober werd ik gecontacteerd door een koppel dat een puppy had geadopteerd van een organisatie. Ze hadden gevraagd naar een gemakkelijke en kalme hond, want ze hadden een kat, een voltijdse job en niet echt ervaring met honden. Ze kregen ‘Mookie’ (de naam was gekozen door het asiel). Mookie was nu niet bepaald waar ze naar gevraagd hadden. Mookie was handenvol op zijn zachtst gezegd. Ze konden dat niet echt aan, dus de organisatie zocht naar een nieuw gezin. Het koppel vroeg hulp zo lang dat nieuwe gezin niet gevonden was en zo kwam ‘Mookie’ bij ons voor een week.

57582309_162309435232685_r.jpeg

Deze foto is genomen de eerste avond dat puppy Loki bij ons was

 

Ik zag die puppy met de meest aandoenlijke puppy ogen en wist dat hij heel gemakkelijk geadopteerd zou worden door zo ongeveer iedereen die naar zijn foto keek. Tegelijk wist ik ook dat er vervolgens een grote kans was dat hij terug in het asiel zou belanden. Ik werd verliefd en wou geen leven voor hem waar hij over en weer zou pingpongen tussen gezin en asiel. Dus adopteerden we hem en noemden hem Loki, want dat paste iets beter bij zijn kattenkwaad dan Mookie.

Loki heeft me van bij het begin uitgedaagd om te blijven trainen, bijleren en in het algemeen beter te zijn. Hij heeft me op het punt gekregen waar ik me realiseerde dat ik betere en meer gepaste ondersteuning nodig had en na wat zoeken en enkele testen kwam de diagnose van autisme eruit.

Deze diagnose verklaarde veel voor mij, maar bracht me ook bij de vraag ‘wat nu?’. ‘Zal ik Loki ooit kunnen geven wat hij nodig heeft als ik zelf zo prikkelgevoelig ben en vatbaar voor angst en onrust?’. Ik startte een zoektocht naar een hondentrainer die me zou kunnen helpen met Loki. Of Loki kon helpen met mij. Of mij kon helpen met mij zodat ik Loki kon helpen.

Ik had er niet heel veel vertrouwen in en zocht specifiek naar iemand die niet alleen ervaring had met uitdagende honden, maar ook uitdagende mensen. Het was niet eenvoudig een trainer te vinden wiens informatie mij geruststelde.

Uiteindelijk vond ik iemand en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Trieze van Big Mouth Dog Training gaf mij in onze eerste sessie al hoop dat Loki en ik elkaar echt zouden kunnen helpen. Dat beroep heet dan ‘hondentrainer’ of ‘gedragstherapeut’, maar ik noem haar graag ‘onze relatietherapeut’. Gezien ze veel meer met ‘ons’ werkt dan met Loki. En amai, heeft zij onze relatie verbeterd zeg.

  1.  

Hij signaleert mijn stress vaak nog voor ik het voel opkomen en spiegelt mij perfect. Dat is nu soms een uitdaging, maar kan op lange termijn iets positief zijn. Al meteen na de eerste sessie leek Loki een andere hond en voelde ik me een beetje een ander mens.

 

57582309_1623094825668174_r.jpeg

Zoals ik al zei, hij houdt echt van Trieze, oogjes dicht en genieten maar

 

Ik was zo blij en keek uit naar onze toekomst samen. Alleen viel toen het verdict van de nood aan twee heupprothesen en het voelde een beetje alsof mijn wereld uit elkaar ging vallen.

We zijn nog maar net aan onze ontdekkingsreis samen begonnen. Loki is nog maar net begonnen met mij over mezelf te leren en ik ben nog maar net begonnen met hem te helpen rust te vinden. Ik ben er niet klaar voor om hem op te geven en wil voor hem blijven vechten.

 

57582309_1623095924463658_r.jpeg

Picture credit: Ina @rumpusroom_photography

 

Ik heb de charme in zijn kattenkwaad her-ontdekt en hij is nog meer aan mij gehecht geraakt. Hij wil me overal volgen en ik wil een toekomst waarin dat mogelijk is. Ik zou het fantastisch vinden als als we zijn derde verjaardag kunnen vieren met een grote pupcake, onverdeelde aandacht en sprintjes die mijn hart geen tel doen overslaan omdat ik weet hoeveel pijn dat zal doen eens hij gekalmeerd is.

 

Toewijzing Fondsen

 

Nu komen we bij de essentie van het verhaal: we hebben jouw hulp nodig.

Alle fondsen gaan naar de zorg voor Loki.

De eerste operatie voor zijn rechterheup is 16 juni gepland. Die zal € 4200 kosten. Ik heb dat geld korte termijn geleend omdat zijn toestand snel aan het verslechteren was en ik niet wou dat hij nog langer moest wachten.

Er zullen ongeveer drie maanden zitten tussen de twee operaties, dus zal hij minimum zes maanden nodig hebben om geheel te herstellen van beide operaties. Ik wil heel graag dat hij en ik zo snel mogelijk verder kunnen en nieuwe avonturen kunnen starten.

De opbrengst zal naar de operaties zelf gaan, maar ook naar zijn medicatie, follow-ups, fysio en naar de hondentrainer die ons begeleidt om ervoor te zorgen dat Loki de mentale capaciteit heeft om door zijn revalidatie te geraken op kalme en relaxte wijze.

De kosten tot hiertoe zijn al hoog geweest.

  • € 1208 voor iets meer dan een jaar fysiotherapie (facturen staan onderaan).
  • Gezien de fysio frequenter zal zijn na de operatie is de kost van de komende 6 maanden geraamd op hetzelfde bedrag als het voorbije jaar.
  • Afspraken voor foto’s zijn telkens € 200 (geweest)
  • Zijn (pijn)medicatie en (gewrichts)supplementen zijn rond € 300 geschat en worden nu nog steeds gegeven.
  • Afspraken met andere dierenartsen waren ook rond de € 500.
  • De hondentrainer kost gemiddeld € 218/maand (niet elke week/maand is even intensief geweest) en we zijn gestart in maart.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat € 12.000 (min de SteunActie platform kosten) het volledige bedrag niet zal dekken, maar elk beetje helpt en neemt wat gewicht van mijn schouders.

Hieronder kan je de facturen zien van slechts één van de dierenartsen. Met de andere dierenartsen heb ik geen contact meer, dus is het niet mogelijk die facturen te recupereren. Je ziet ook een oplijsting van de sessies+prijzen van het Waterhof en een e-mail van de chirurg met het prijskaartje van de operatie.

 

57582309_1623096297337139_r.jpeg
57582309_1623096713145913_r.jpeg

 

Hoe kan jij helpen?

 

Eerst en vooral wil ik je alvast bedankt om ons verhaal tot hier gelezen te hebben. Dank je.

Als je enkel het bedrag van een koffie kan missen, dat is geweldig, dat is perfect. Kan je (heel wat) meer missen, dan zou dat ook fantastisch zijn.

Als je niets kan missen, begrijp ik het helemaal en dan wil ik je gewoon vragen om dit eventueel online te delen via Instagram, Facebook, WhatsApp, wat je medium ook is. Of uitprinten en bij je oma in de bus steken, mag van mij ook.

Zelfs als je niemand kent die wil doneren, misschien kent iemand in jouw kring wel iemand die wil doneren.

Dat is het domino effect.

Wat je maar kan doen, we zullen je eeuwig dankbaar zijn. Loki zal je zeker en vast begroeten met grote poepkwispels, snuffels en misschien zelfs een lik of twee. Ik zal me proberen inhouden om al die dingen niet te doen, maar zal je ook eeuwig dankbaar zijn.

Je zal een bedankingsbriefje ontvangen ondertekend door Loki, regelmatige pupdates en we kunnen een meet en greet regelen voor binnen een jaar zodat Loki één van zijn helden kan ontmoeten.

 

57582309_162310109511439_r.jpeg

Picture credit: Ina @rumpusroom_photography

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 20/10/2021
Viewed 4164x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised by:

Jessica Guilliams

Jessica Guilliams

 

Donations

 
Show all donations
Started on 20/10/2021
Viewed 4164x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog