Help mijn Afrikaanse vrienden om typus,maagzweren,malaria en andere ziektes

Help mijn Afrikaanse vrienden om typus,maagzweren,malaria en andere ziektes
Paul Hoefkens

Typus, maagzweren en de onvermijdelijke malaria in het land, bloedarmoede door ondervoeding, en andere ziektes.

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

Vijf jaar geleden in 2018 maakte ik een reis naar Ghana die leidde tot een ontmoeting met een Nigeriaanse vriend genaamd Philip. Hij gidste mij door het land. Onze band werd sterker en overstijgt grenzen en culturen. Philip's vriend in Ghana, Nana Kwame, werd een gewaardeerde metgezel tijdens daaropvolgende bezoeken aan het land. De tragedie sloeg echter toe toen Philip voortijdig aan zijn einde kwam in het Nigeriaanse getto.

Ondanks de afstand bleef er een diepe band bestaan met Philips familie in Nigeria en Nana Kwame in Ghana. Via videogesprekken, audioberichten en dagelijkse communicatie bloeide een oprechte relatie op. Philip's familie, inclusief zijn zus Grace en broer Barnabas, kreeg in hun dagelijks leven te maken met financiële problemen vooral door ziektes. Grace, die een kleine winkel runde waar essentiële levensbehoeften werden verkocht, en Barnabas, die een universitaire landbouwstudie volgde, werkten allebei onvermoeibaar om rond te komen maar helaas, hun hele inkomen gaat naar ziektes.

Joy, de andere zuster van Philip wil een toekomst zien en is naar België gekomen om te studeren. Ze woont nu tijdelijk bij mij.

Decent, Philips vriendin, combineerde een kapsalon en een minibank om haar jonge dochter Testimony en haar zieke ouders te ondersteunen. Helaas, het kapsalon is geen groot succes.

Nana Kwame werkt als security toezichter van een hotel 7 dagen op 7, elke nacht voor een loon van 300 cedis (ongeveer 25 €) per maand.

De problemen namen toe naarmate de inflatie steeg zowel in Ghana als in Nigeria, de prijzen verdubbelden en ziekten als malaria en tyfus het gezin teisterden.

Het onderhoud en voedseltekort neem ik voor mijn rekening maar voor de behandeling van ziektes zoek ik hulp omdat de beperkingen van mijn inkomen duidelijk zijn. Ik ben op zoek naar een reddingslijn om de lasten van mijn vrienden die het moeilijk hebben in Ghana en Nigeria te verlichten. De hoop op een betere toekomst berustte op de vriendelijkheid en vrijgevigheid van anderen, die een sprankje hoop bieden.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 25/02/2024
Viewed 125x

Fundraiser organised by:

Paul Hoefkens

Paul Hoefkens

 

Donate Be the first to support this fundraiser!

Donations

 
Show all donations
Started on 25/02/2024
Viewed 125x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Medical
Report abuse