Help Peetje de winter door na haar operatie voor endometriose.

Help Peetje de winter door na haar operatie voor endometriose.
Lisanne Boom
Share this fundraiser via:

Peetje moet een heel zware buikoperatie ondergaan en kan niet rustig herstellen ivm veel te weinig inkomsten.

 

Hallo, mijn naam is Lisanne en ik wil graag geld inzamelen voor een goede vriendin, die ik liefkozend Peetje noem.

Peetje is vanwege werk en de liefde naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd. Zij had het best goed, hoewel zij wel 24/7 met pijn moest leven door een ziekte die ons beide heeft getroffen: endometriose. Een ziekte die ervoor kan zorgen dat je ontstekingen in de buik- en borstholte kunt krijgen. Door die ontstekingen kan er ook littekenweefsel ontstaan, waardoor organen gaan verkleven. Endometriose wordt gezien als 1 van de 10 pijnlijkste aandoeningen die je kunt hebben. 

Ik ben inmiddels succesvol geopereerd en in Nederland krijgen we gelukkig een redelijke vergoeding als we ziek zijn, dus ik heb goed de tijd kunnen pakken om te herstellen.

Peetje moet binnenkort geopereerd worden en voor haar zijn de dingen een stuk minder goed geregeld helaas. Haar goedbetaalde baan is ze kwijtgeraakt door reorganisatie en noodgedwongen is zij de wijkverpleging in gegaan. Dit flink onderbetaalde werk met bizarre uren doet zij met alle liefde, maar nu zij geopereerd gaat worden, krijgt zij nog geen 100£ per week ziektevergoeding en dat is lastig als je vaste lasten 1200£ zijn.

Alsof dit nog niet heftig genoeg is, is haar vriend per 1 december zijn baan kwijt en is er vooralsnog geen uitzicht op nieuw werk. Hij kan dus ook totaal niet bijspringen.

Ik ben bang dat zij hierdoor veel stress krijgt, wat het herstel niet bevordert. Ook ben ik bang dat zij zich genoodzaakt voelt om te vroeg weer aan het werk te gaan, wat de kans op postoperatieve complicaties enorm vergroot. Ik vind dat zij ook een rustig herstel verdient. Het herstel duurt minstens 2 maanden, maar het kan wel een jaar duren voordat je compleet bent hersteld (mits je geen post-operatieve complicaties hebt).

Peetje wil niet in de schijnwerpers staan en zal zelf nooit om geld vragen. Vandaar dat ik dat nu voor haar doe. 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 15/11/2021
Viewed 947x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised by:

Lisanne Boom

Lisanne Boom

 

Donations

 
Show all donations
Started on 15/11/2021
Viewed 947x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Animals Medical
Report abuse