Help Scott weer pijnvrij te kunnen lopen

Help Scott weer pijnvrij te kunnen lopen
Aggnes Bek

Scott is geopereerd aan een gebroken poot door een aanrijding met een auto. De eerste 2 weken verliepen goed

 

Scott zijn operatie mislukt??

Hallo allemaal

Ik ben Agnes Bek,54 jaar en woonachtig in West Brabant. 

Al mijn hele leven staan dieren centraal. Zeker ook omdat ik geen kinderen heb en ik toch graag wil zorgen....zijn dieren mijn passie.

Het verdriet als mijn hond of kat was overleden woog niet op tegen het geluk en plezier wat ik ervan had. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik voor het eerst een hond uit het buitenland geadopteerd...Dessy kwam uit Roemenië. Achteraf bleek dat zij totaal niet geschikt was om in een huis te leven...ik ben menigmaal gebeten en ze was onbetrouwbaar, na haar een jaar in huis te hebben gehad wat gepaard ging met gigantisch veel stress en angst is ze gelukkig goed terechtgekomen: ze woont nu op een boerderij...heeft een eigen blokhut met alles erop en eraan en haar baasjes accepteert ze. Niet kort daarna kwam Damir uit Polen....deze hond heeft heel veel indruk gemaakt en was er kapot van toen hij na een half jaar overleed. Damir was al oud dus ik wist dat hij geen jaren bij me zou zijn maar een half jaar was wel heel kort. Door dit verdriet dacht ik: ik adopteer een jongere hond zodat ik nog jaren ervan kan genieten. Toen kwam Scott,een Schotse Collie uit Hongarije,1.5 jaar oud. Na 2 maanden kreeg hij ineens een aanval waarin hij omviel en spartelde met zijn poten. Om een heel lang verhaal kort te maken: Scott bleek epilepsie te hebben, de " stapelingsziekte" ,Cea en Mdr1 gen defect. Dit alles is erfelijk en ik denk dan ook dat Scott is doorgefok. De stapelingsziekte houdt in dat er hersencellen afsterven die niet meer terug komen en daarvoor in de plaats vocht komt. Uiteindelijk wordt dat vocht teveel en gaan er complicaties ontstaan dat kan zich uiten in zowel lichamelijk problemen als gedragsproblemen. Scott zit al vaak in zijn eigen wereldje...helaas is dit al een gedragsverandering. Hij krijgt medicatie en supplementen voor zijn epilepsie, zijn angst en.onrust ( door de stapelingsziekte), pijnstilling, een supplement omdat pas geleden is vastgesteld dat hij licht HD heeft.

Dit alles heeft mij financieel maar zeker ook geestelijk uitgeput. De zorgen,de stress,maar ook de vraag: hoe ga ik dit nu weer betalen. Bij de Universiteit in Gent zijn er 2 Mri scans gemaakt om te kijken of het vocht was vermeerderd..... een scan kost daar 1100 euro en dat 2x...ik heb daarvoor mijn huur laten vallen en een betalingsregeling getroffen. De 2e scan ben ik nu nog aan het aflossen en tevens de regeling met de woningbouw. 

Net toen ik dacht: hèhè nu even lekker gaan genieten met Scott kwam de klap op de vuurpijl: 3.5 week geleden werd Scott aangereden toen hij een andere hond zag aan de overkant ik kon ik hem nog wel terugtrekken maar hij werd toch geraakt door een auto. Gevolg: een gebroken poot die mijn dierenarts niet kon maken dus doorverwijzing naar een kliniek in Boechout België.

Aangezien het bot echt lelijk gebroken was moest Scott een operatie ondergaan waarin er een plaat,pin en schroeven werd gezet...kostenplaatje 1000 euro...gelukkig had ik mijn vakantiegeld net binnen dus dat kon ik betalen. Het lopen ging nadien goed maar sinds afgelopen vrijdag kan hij er niet goed op lopen....ik moest terug voor de hechtingen dus direct weer een foto gemaakt,alles zat nog goed dus geen zorgen. Maar afgelopen zondag ging het mis...hij kon en wilde niet meer opstaan.....in de avond naar de dierenarts gereden...weer een foto...weer alles goed en pijnmedicatie meegekregen. Vandaag gebeld naar de orthopeed en die wil Scott toch zien dus woensdagochtend om half 11 bij de kliniek zijn. Allereerst gevraagd wat de kosten zijn....een consult is 40 euro maar dan zijn we er nog niet. Ik ben.op dit moment echt financieel leeg. Van mijn Wao uitkering probeer ik zoveel mogelijk regelingen af te lossen maar dit kan ik er niet bij hebben! Vandaar dat ik deze actie ben opgestart. Ik verwacht er niet veel van want er zijn mensen met zoveel meer problemen. Maar Scott is mijn alles,meer heb ik niet. En de tijd die hij nog bij mij mag zijn moet een tijd zijn om later glimlachend op terug te kijken.

Nu is het alleen maar dierenarts in/ uit. Zijn er mensen die iets willen doneren voor Scott zodat iig de orthopeed betaald kan worden?

Iedere euro is er 1.

Ik wil jullie alvast bedanken voor het lezen van mijn verhaal.

Lieve Groet van Scott en mijzelf

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 13/06/2023
Viewed 103x

Fundraiser organised by:

Aggnes Bek

Aggnes Bek

 

Donations

 
Show all donations
Started on 13/06/2023
Viewed 103x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog