Huisuitzetting dreigt na diefstal in revalidatiecentrum na hersenbloeding

Huisuitzetting dreigt na diefstal in revalidatiecentrum na hersenbloeding
Marinus Olislager

Hersenbloeding, diefstal tijdens revalidatie, rekening leeg, schulden, aangifte.Geen hulp.Dakloos in rolstoel? Help mij aub ?

 

Dit is 1 van de donkerste en moeilijkste periodes in mijn leven. Ik zit in een rolstoel na hersenbloeding/schedelfractuur en ben nog heel erg moe. Ik moet nog verder herstellen /revalideren maar omdat ik niet goed verzekerd ben kan dat (nog?)niet. 

 Waarschijnlijk is dit de laatste mogelijkheid om in mijn huurhuis te mogen blijven. Tot nu toe is alles afgewezen. 

Tijdens mijn verblijf in revalidatiecentrum na hersenbloeding ben ik bestolen, door een bekende die mij weleens hielp met boodschappen doen. Hij heeft zijn kans afgewacht en sloeg op mijn zwakste moment toe. Kan het laffer? 

Diefstal
Ik werd slachtoffer van diefstal, idfraude en online oplichting. Helaas heeft het ruim een maand geduurd voordat ik erachter kwam dat ik was bestolen. In revalidatiecentrum werd alles voor mij geregeld/ betaald en had ik weinig inzage, hoefde geen verdere boodschappen te doen. 

Helaas zijn er op mijn naam allerlei dingen besteld door de dief. Ik heb er niets van gezien maar zit wel de rekeningen.

Aangifte

 Ik heb aangifte gedaan bij Politie, bureau Zuiderpark, op 21 mei 2024, 22 mei 2024, 15 juni 2024 en 29 juni 2024. (PL15002024159646x)

Alle namen van de oplichters staan op de  afschriften vermeld en op aangiftes, met naam en rekeningnummer. Helaas is onderzoek nog gaande en mag ik niet meer hierover vermelden. (had liefst alle namen hier gepubliceerd)

ING & Fraude
ING deed weinig en greep niet in. Deze bank denkt 55 pintransacties in 7 dagen tijd normaal. In een week is er totaal is er bijna 13.000 euro cash gepind. 

Het ING Fraude detectie systeem was die week defect of zo. Of werkt normaal niet in de nacht of al er binnen 2 minuten meerdere keren gepind wordt. De oplichter deed zich voor als mij, de rekening eigenaar. hij veranderde mijn gegevens in de zijne, haalde post uit mijn brievenbus terijl ik nog opgenomen was in het revalidatiecentrum. Bij thuiskomst kon ik niet meer bij mijn rekening. 

Nog steeds niet.ING laat mij in de kou staan. Zij hebben mijn geld laten stelen en geven niet thuis. Aangiftes zijn gedaan, tegen alle lui die geld hebben ¨ontvangen¨. 

Geen tijd slachtofferhulp

Slachtofferhulp heeft helaas al maanden geen tijd. Al vanaf 14 mei vraag ik om hulp. Pas als het voor de rechter komt kunnen ze mij misschien ondersteunen met opbouwen van mijn zaak. Voelt als trap na, mosterd na de maaltijd. Emotioneel en financieel kunnen ze nu al maanden niets voor mij doen ivm ¨geen tijd¨. Ondertussen ligt mijn leven in puin. 

Schade en zorgen

Gezondheidsschade, kan niet verder revalideren, geldzorgen, vele slapeloze nachten. Geld voor de sportschool (om mijn spieren weer op te bouwen) heb ik helaas ook niet. 

Dagelijks deurwaarders die aanbellen, brief achterlaten en snel vertrekken want ze weten er is toch niets te halen .  

Huurschuld deurwaarder Agin   3853 Euro

Ik ben zo ontzettend geschokt dat daders meer rechten hebben dan ik as slachtoffer. Ik vrees mijn huurhuis uitgezet te worden. Ben alles kwijt en daders lopen nog lachend, ongestrafd vrij rond.  Terwijl ik in mijn rolstoel overal alleen voor sta en letterlijk op straat gezet kan worden. Wilt u helpen om dit te voorkomen?  

1 lichtpuntje 
Er is 1 persoon die mij al maanden bijna dagelijks ondersteunt, die heeft het financieel ook heel zwaar ivm dubbele woonlasten. Iedere dag gezorgd dat ik te eten had, contact met instanties gelegd, mee geweest naar belangrijke afspraken/ gesprekken. Gezorgd dat ik weer  bereikbaar was na diefstal telefoon, heeft mij overal heen gereden. Deze persoon woont 25 kilometer ver. Komt soms 2 keer per dag langs om mij te helpen. Diverse malen zelfs dagen werk en afspraken afgezegd om mij te helpen. Ontzettend veel werk gedaan. Voor mij het enigste lichtpuntje in deze zeer moeilijke periode. Wat zou ik graag ondersteunen in benzinekosten en autoreparatie. Auto is hier voor deur aangereden en behoorlijke schade. dagwaarde auto nihil...auto total loss. Wat baal ik hiervan, iemand komt mij helpen en dan rijden ze hier auto aan en rijden door.

Openstaande rekeningen

Ondertussen blijven de rekeningen binnenkomen, deurwaarders staan bijna dagelijks aan de deur. 

United Consumers                         821
Stedin deurwaarder Bosveld          615,00
Deurwaarder cak                            214
niet vergoede medicatie                 470
water                                              268
vgz                                                 2060

De belangrijkste schuld is nu de huurschuld. Volgende week moet ik voor de rechter komen en als er dan niet betaald is verlies ik mijn huurhuis. Ik woon er al 10 jaar en de woning is gedeeltelijk aangepast. 

Hoop dat iemand dit leest en bereid is om mij te helpen. Alle kleine beetjes helpen. Ik vrees dat ik mijn 59 ste levensjaar op straat moet beginnen. Dat terwijl ik mijn leven in horeca heb gewerkt zzp, in coronatijd baan verloren, ziek geworden en meer ellende. Wie helpt het tij te keren? 

Gemeente is bezig met schuldsarnerings regeling maar dit voelt voor mij als extra straf. Ik ben slachtoffer van diefstal en moet komende jaren hier nog verder voor boeten. Het is de vraag of dit op tijd gaat komen en gemeente zou helpen met energie behouden, dat is gelukt maar ik draai wel op voor extra kosten van onterechte rechtzaak. Mijn gemeente contact zei dat rechtszaak van de baan was omdat er een nieuwe energie leverancier was. Nou niet dus, 610,- euro extra kosten weer voor mij erbij. 

Gemeente had leverancier niet tijdig laten weten dat ik nieuw energiecontract had. Ik heb zelf wel berichtje gestuurd maar had niet alle info omdat ik dat uit handen moest geven. Ik ben zo bang dat ik met schuldsarnering nog veel slechter af ben dat ze me in de kou zetten, zonder eten, rolstoelvervoer en medicatie.

Koude douche bij thuiskomst uit revalidatie

Iedereen die zegt kan niet…toen ik uit revalidatie kwam was mijn huis leeg, bergen post en geen geld, geen eten etc. Vele malen hulp gevraagd niks gekregen. 1 persoon betaalde al die tijd mijn hoogst noodzakelijk boodschappen. De spoedaanvraag via wmo is nog steeds niet rond. Kan nog steeds de traplift niet gebruiken, geen passende rolstoel en geen hulp in huishouding, geen vervoer, geen revalidatie/fysiotherapie. 

Gezondheid kwijt, geld kwijt, toekomst zeer onzeker. Vraag me weleens af of leven nog zin heeft op deze manier want er blijft niets leuks meer over na de diefstal. 

Oude profielfoto, hoop doet leven

ps Mijn profielfoto is van voor de ellende..ik hoop er over een jaar of eerder met jullie hulp weer zo bij te kunnen staan.

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 6 days ago
Viewed 2233x

Fundraiser organised by:

Marinus Olislager

Marinus Olislager

 

Donations

 
Show all donations
Started 6 days ago
Viewed 2233x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog