Immunotherapie in België

Immunotherapie in België

Bewezen immunotherapie in België voor uitgezaaide darmkanker MSI high mismatch repair.

 

Mijn lieve vriendin heeft jouw hulp nodig!

Vorig jaar september werd bij Mel (Marlynn) darmkanker ontdekt. In eerste instantie leek het niet uitgezaaid te zijn, maar een week na de diagnose heeft ze te horen gekregen dat dit helaas wel het geval was. Haar leven stond compleet op zijn kop! Mel is zelf werkzaam in de zorg, ze weet dus als geen ander wat haar te wachten staat.

In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis wordt  een stoma aangelegd en een week later begint ze met immuuntherapie. Doordat er een ontsteking ontstaat in de darm wordt besloten dat ze een chemo kuur van 56 uur zal moeten ondergaan.

Eind oktober slaat opnieuw het noodlot toe. Mel krijgt een virale sepsis (bloedvergiftiging), een hersenbloeding en een longembolie. Ze ligt anderhalve week op de IC, waar haar situatie langzaam maar zeker weer stabiliseert. Ze heeft echter wel blijvend hersenletsel opgelopen. Door de hersenbloeding kan ze niet meer zien met haar linker oog.

Er wordt een nieuwe scan gemaakt, waaruit blijkt dat haar buik vol zit met de ziekte. Ze kunnen geen zinnig woord meer zeggen over haar situatie. Mel is inmiddels 2,5 maand opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waar de immuuntherapie doorgezet wordt en haar diagnose ter discussie gesteld wordt.

In februari is ze naar België vertrokken voor een second opinion, daar bevestigen ze dat het gaat om een Appendix (blinde darm) tumor. Omdat ze nog moet herstellen van de sepsis wordt in goed overleg besloten dat ze eind april geopereerd zal worden. Ze zullen dan proberen zo veel mogelijk zieke darm te verwijderen. Tijdens die ingreep blijkt helaas dat er niet meer voldoende gezonde dunne darm over is. We krijgen te horen dat de operatie is stop gezet, zonder dunne darm kun je niets opnemen. Inmiddels ligt ze al bijna zeven weken in het ziekenhuis in België.

Nu blijkt echter dat er nog één laatste mogelijkheid voor haar is. Er is een medicijn dat in Nederland uitgebreid getest is en de resultaten hiermee zijn hoopvol!

Mel wil deze mogelijkheid met beide handen aangrijpen! Er is echter een probleem, het medicijn wordt in Nederland nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ze zal meerdere kuren met dit medicijn nodig gaan hebben en iedere kuur zal rond de 7.500 Euro gaan kosten. Dit is voor haar (en ons) helaas niet op te brengen. Daarom proberen wij haar via deze weg te helpen! Iedere (gedoneerde) Euro brengt haar een beetje dichterbij meer tijd.

Mel is pas 48, ze verdient meer tijd. Meer tijd met haar twee kinderen, met haar familie en haar vrienden. En heel misschien is er zelfs een kans dat de ziekte zich voor langere tijd kan stabiliseren.

Mel is een vechter. Ze heeft al zo ontzettend veel overwonnen het afgelopen jaar. Ze verdient een kans om in ieder geval ook dit proberen te overwinnen!

Echt iedere Euro is welkom, help jij Mel (en ons)  aan die extra tijd? Onze dank is ontzettend groot!

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 08/06/2024
Viewed 5597x

Fundraiser organised by:

Marlynn Arendsen

Marlynn Arendsen

 

Donations

 
Show all donations
Started on 08/06/2024
Viewed 5597x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Medical
Report abuse