Jongeren in Kenia helpen bij hun ontwikkeling en hun omstandigheden.

Jongeren in Kenia helpen bij hun ontwikkeling en hun omstandigheden.
Reza Zweers

Ik ga jongeren helpen bij hun ontwikkeling en hun omstandigheden verlichten door muziek, kunst, dans en Engelse les

 

Hoi! Mijn naam is Reza.

Ik ben 15 jaar oud en ik heb deze crowdfunding gestart omdat ik heel graag 3 weken vrijwilligerswerk in Kenia wil gaan doen deze zomervakantie (mits corona dit toelaat, anders wordt het in een vakantie erna). Ik denk er al lang over na om zoiets te gaan doen, iets goeds voor de wereld. Altijd al heb ik de drang gehad om mensen en dieren te helpen. In mijn omgeving kan ik al kleine dingen doen om mensen te helpen natuurlijk, maar ik wil het graag groter aan pakken, met deze reis die jullie hopelijk mogelijk zullen maken;)

Muziek, dans, kunst en cultuur zijn geweldige middelen om mensen bij elkaar te brengen. Maar het allerbelangrijkste: het is bewezen dat het onderwijzen van muziek, dans, kunst helpt bij de psychologische en emotionele ontwikkeling van jongeren en hun samenleving. Bijvoorbeeld ook bij het verwerken van verdriet. Zelf speel ik gitaar en sing and songwrite. Als er genoeg geld opgehaald is, ga ik een instrument voor hun kopen,  zodat wanneer ik weg ben ze hetzelfde kunnen doen. Ik ben sociaal en ik houd veel van dansen, knutselen, tekenen…noem maar op! Ook zal ik mensen engels gaan leren. Hier heb ik de kans om vwo te doen, waardoor ik nu goed engels spreek en andere vakken goed beheers. Ik wil Keniaanse kinderen de kans gunnen om datzelfde te leren, en mijn kennis over te brengen. Ik heb nooit begrepen waarom ik geboren ben in dit leven, terwijl er over de wereld veel kinderen zijn net als ik maar geboren met andere kansen. 

Ik zal overal mijn steentje bij proberen te dragen, zoals op kinderen passen van arme families, waarvan de ouders veel weg zijn omdat ze moeten werken om nog een beetje te kunnen eten. Ik kan ook koken, dus dat zou ik dan ook voor ze kunnen doen. Ook zou ik dan hun kinderen kunnen helpen met hun huiswerk, of ze andere kennis aanleren. Ik ga het allemaal doen bij Volunteerworld, de grootste vrijwilligersorganisatie van de wereld. Ik geloof sterk dat ik een goede bijdrage kan leveren daar, ik hoop dat jullie daar hetzelfde over denken. 

Ik denk vaak na over vragen zoals: “Waarom ben ik hier”. “Iedereen piekert over de kleinste dingen, terwijl ze zich niet voor kunnen stellen hoeveel mensen het slechter hebben.” Enzovoort. Ik wil graag wat gedaan hebben voor de wereld en daar wil ik jong mee beginnen! ;)

Wat ik wil gaan doen kost alleen heel veel geld, 1500 euro in totaal… Als u wat zou willen bijdragen zou ik dat erg lief vinden, elke euro telt! Wanneer u nog een idee heeft wat ik naast het project nog kan doen om te helpen, hoor ik dat graag. Dat kan per bericht op deze site of naar mijn e-mail adres: rezazweers@gmail.com                            

Jullie zorgen er immers (hopelijk) voor dat dit door kan gaan! :)

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 23/05/2021

Fundraiser organised by:

Reza Zweers

Reza Zweers

 

Donations

 
Show all donations
Started on 23/05/2021
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Charity
Report abuse