Man met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelicht door nep helpdesk

Man met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelicht door nep helpdesk

Hoi hoi, mijn naam is Henrie & ik heb jullie hulp nodig!

 

Vorige week werd ik een paar keer gebeld door een onbekend nummer. Uiteindelijk heb ik toch opgenomen, wat ik normaal nooit doe. 

Het bleek een medewerker van de online Bunq Bank te zijn (wat dus achteraf niet klopte), waar ik een rekening heb lopen. Deze “medewerker” vertelde mij dat er een PayPall betaling klaarstond om vanaf mijn rekening geld over te schrijven en dat er op een ander woonadres een Bankpasje op mijn naam was aangevraagd.

Ik heb gevraagd of hij zich kon indentificeren. Toen gaf hij mij het telefoonnummer van het hoofdkantoor van de Bunq Bank en ik ging ervan uit dat hij de waarheid sprak. Het nummer verscheen ook ineens in mijn telefoonscherm. Daarna vroeg hij mij een programma te downloaden dat Anydesk heet. Met dit programma kon hij de foute betaling die klaarstond eruit halen/annuleren zei hij. Vervolgens zou ik een bevestigingsmail krijgen dat de handeling gedaan was en dat ik mijn geld teruggestort kreeg binnen 10 á 60min. Achteraf bleek dat hij hiermee kon meekijken in mijn telefoon. 

De bevestigingsmail werd wel naar mij gemaild en het geld was verdwenen naar een online betalingsplatform met een PayPal link in de omschrijving van de betalingsbevestiging. Ik heb per ongeluk, ook door zijn manier van doen aan de telefoon en mijn spasticiteit, op een vinkje gedrukt, waardoor de betaling is gedaan. De betaling is nooit teruggestort zoals beloofd. Daarna werd ook gelijk de verbinding verbroken. 

Heb direct contact opgenomen met de Bank om te vragen of de betaling te storneren was. Dit bleek niet mogelijk omdat het naar een online platform gegaan was. Ook PayPall gaf aan geen transactie te kunnen zien. Heb aangifte gedaan bij de Politie en ook de Rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld, maar nog zonder resultaat.

Ik had gespaard voor leuke uitjes zoals festivals, tractorpulling, terrasbezoek en een mogelijke vakantie. Ik woon in een zorginstelling met hoge lasten en ben afhankelijk van een uitkering. Daarom is het sparen voor mij lastiger te realiseren. Uiteindelijk is het mij gelukt om € 800,= te sparen. Deze uitjes zijn dé hoogtepunten in mijn leven.

Nu moet ik dus helemaal opnieuw beginnen met sparen door deze schandalige oplichtingspraktijken.

Wie o wie wil mij hiermee helpen om deze uitjes te realiseren?

Bij voorbaat hartelijk dank!!

Groetjes, Henrie (en begeleider van de zorginstelling)

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 19/02/2024
Viewed 1293x

Fundraiser organised by:

Henrie Verschuur

Henrie Verschuur

 

Donations

 
Show all donations
Started on 19/02/2024
Viewed 1293x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog