Noodsituatie na Vulkaan uitbarsting op St. Vincent

Noodsituatie na Vulkaan uitbarsting op St. Vincent
Lean on Me
Share this fundraiser

Verwoesting op St Vincent is van dergelijke Omvang dat hulp absoluut noodzakelijk is.

0 donations
€ 0 of € 500000 raised

Donate Be the first to support this fundraiser!

Bekijkt u eerst de video hier onderaan de txt.

Na in 2016 langere tijd te hebben gewoond en gewerkt op St. Vincent, daar bij ook de nodige contact te hebben opgebouwd met de bevolking en meerdere organisaties op St.Vincent, kwam de uitbarsting van de Vulkaan voor ons als een donderslag bij heldere hemel.

Voor de lokale bevolking moet dit echter nog vele malen erger geweest zijn. Er heerst een soort wetenschap dat velen in een gebied wonen wat in een directe gevarenzone ligt, maar daar leeft men mee. Ook al ben je bekend met het feit, toch heeft men altijd zoiets ach dat zal toch niet meer gaan gebeuren. Deze vulkaan is nu al zo lang rustig.

Maar dan opeens wordt bekend dat er iets borrelt, er activiteiten zijn en alles veranderd.

Maar iedereen hoopt en bid dat er niets gaat gebeuren….              Tot het wel gebeurt !!!!!!   Een grote BOOOOMMMMM doorbreekt dit geloof dan binnen een milliseconde. Wat daarna gebeurd zal voor iedereen anders zijn.

Nu het feit er ligt, de ravage en chaos niet te overzien zijn, komen de dagelijks ontbrekende levensbehoeften steeds dichter bij. Onmiddellijke evacuatie was eerst nog vrijblijvend, maar werd door de meesten wel gehoor aan gegeven, niet wetende waar men terecht zou komen.

Cruiseschepen werden aangewend om mensen op te kunnen vangen en een veilige haven te kunnen bieden.  Maar dat men dan te horen krijgt     ´´ niet voor u want u bent niet gevaccineerd ´´, was voor velen als een klap in hun gezicht. Het was toch niet waar of wel ????????

Dus de nood wordt op ST Vincent steeds groter, meer en meer mensen moesten opgevangen worden in zgn. noodopvangcentra school gebouwen of andere enigszins grotere gebouwen niet hiervoor bedoeld. Zelfs een hospitaal op onverklaarbare wijze in het gevarenzonegebied gebouwd moest geëvacueerd worden, waarmee ook de capaciteit van medische hulp kleiner werd. Allemaal dingen die men achteraf niet werkelijk begrijpt.

NU HEBBEN WE EEN SITUATIE met duidelijke te korten. Te korten in voedselvoorziening, drinkwater, opvang, medische hulp, eigenlijk allemaal zaken behorend tot de eerste levensbehoefte. Met name voor alle nog niet gevaccineerden.  

Wij hebben vernomen dat er iets verder van de hulpcentra verwijderd voldoende gebouwen zijn die nog als opvang zouden kunnen dienen, maar aangezien dit nou een x geld kost om deze geschikt te maken hiervoor, is nog steeds niets daarmee gebeurd. 

Dit begrijpen wij wel. Ook is ons duidelijk, wat ook in de video wordt genoemd, dat er blijkbaar honderden miljoenen nodig zijn om dit eiland weer op zijn voeten te krijgen. 

Vandaar onze oproep hier aan u 

De lokale overheid en bevolking kan onmogelijk de benodigde middelen bij elkaar krijgen dit chaos op te ruimen en te herstellen. Ook is er onmiddellijke bijdrage nodig om de voedselvoorziening opvang en noodzakelijke medicijnen stroom te verbeteren en overeind te houden.

De mensen hebben geen werk en geen inkomen meer. Ze staan in rijen te wachten voor hulp (ook in de video te zien). Wat er was aan financieel inkomen kwam uit 2 bronnen. Agricultuur en toerisme. Het laatste was voor corona net aardig op gang gekomen, om vervolgens door corona weer als een plumpudding in elkaar te storten. De oogsten zijn voor 60% vernield en zal allemaal later nieuw aangeplant moeten worden.  

U begrijpt dat zonder internationale hulp de nood alleen maar verder zal toenemen de komende dagen, weken en maanden. Als er niet onmiddellijk hulp geboden wordt staat de zaak er zeer slecht voor. 

En ja, we realiseren ons dat dit streef bedrag hier van 500.000 Euro een druppel op de hete steen zal blijken, gezien de omvang van de ravage en schade en kosten voor hulpopvang voedsel en z.v. maar we denken toch hiermee doelgericht direct een verschil te kunnen maken voor een groot aantal mensen die nu echt klem zitten. 

E.e.a. natuurlijk sterk afhankelijk van hoe snel en hoeveel van u daadwerkelijk gehoor zullen geven aan deze nood oproep.

De vraag is niet of we iets moeten doen, maar hoe snel we het voor elkaar kunnen krijgen om voldoende bij elkaar te doneren om ook echt iets te kunnen betekenen voor deze mensen in nood.

Voor een ieder die hiernaar kijkt en nog met een of andere vraag zit, schroomt u niet contact op te nemen liefst per whatsapp of mail. 

Wij danken u in ieder geval voor de genomen moeite dit a). door te lezen en b). iets mee te doen. Geef het ook vooral door binnen uw netwerk.

Wij staan tevens open voor alle mogelijke suggesties die hulp zou betekenen in welke vorm dan ook aan deze mensen.

Namens Lean On Me……… Onze  DANK.

 

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 18-04-2021
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

St. Lean On Me

St. Lean On Me

Fundraiser organised by:

Lean on Me

Lean on Me

0 donations
€ 0 of € 500000 raised

Donate Be the first to support this fundraiser!

Donations

 
Show all donations
Started on 18-04-2021
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog