Project Armenië!

Project Armenië!

Het opknappen van een basisschool in Armenië! Zorgen voor een beter leerklimaat en omgeving voor de kinderen daar!

 

Wie zijn wij?

Een groep enthousiaste vrijwilligers uit Achlum e.o. (Friesland)

Hoe komen we bij Armenië?

Het balletje is gaan rollen in 2018 te Achlum. De kerk Hitzum-Achlum sponsort 2 kinderen uit Armenië zodat zij naar school kunnen. De dominee destijds wilde daar graag met een groep jongeren heen om daar eens te kijken; een beetje nieuwsgierigheid en levenservaring opdoen.

Alleen kinderen bezoeken vonden we niet voldoende, we wilden graag iets betekenen voor de mensen daar. Onze zoektocht naar een geschikt project begon. Na wat zoeken kwamen we uit bij René Beuk van Alvan Tsaghik. Ons project kon beginnen! 

Wat is Alvan Tsaghik?

Alvan Tsaghik is een kindcentrum waar les en verschillende workshops worden gegeven. Een doel van het kindcentrum is om het aangeleerde gedrag van de Armeense cultuur wat af te leren. Het is in Armenië heel gewoon dat de oudste man in het huishouden de leiding neemt en hier dus ook naar geluisterd dient te worden. Net als in Nederland wordt er bij de jongeren groepen gewerkt met een keuzebord; welke activiteit doe ik wanneer. Het is een begin van afhankelijk zijn en zelf nadenken. Het is belangrijk dat dit principe bij de jeugd begint, zij hebben immers de toekomst.

Wat is ons doel?

Onze missie is om Alvan Tsaghik bij hun projecten te helpen. Het door ons opgehaalde geld gaat vrijwel allemaal naar het gebouw van Alvan Tsaghik. Wij vinden het belangrijk een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren voor de kinderen. In 2019 hebben we vooral de lunch-zaal opgeknapt en geverfd. Ook hebben we kleine klusjes gedaan daar waar nodig. We hebben verschillende kinderen bezocht en ze een hart onder de riem gestoken. Ook hebben we een fijne speeldag georganiseerd voor de armste kinderen uit die regio, zodat ze op een veilige en leuke plek konden spelen.

Het specifieke doel van dit project staat nog niet helemaal vast, doordat er gewoon door geklust wordt. Maar we willen graag weer wat betekenen voor Alvan Tsaghik en de kinderen. Om te waarborgen dat het geld goed terecht komt zullen wij is samenwerking met de kerk het geld inzamelen en de werkzaamheden in Armenië zelf uitvoeren.

 

Geschiedenis van de groep

Een heel aantal leden van deze groep is al eens eerder op de school geweest en heeft in een voorgaande actie al eens een deel van de benedenverdieping opgeknapt. Een aantal leden gaan door met deze actie en willen nu ook de bovenverdieping aanpakken! Om dit voor elkaar te krijgen zijn er nieuwe vrijwillers gevonden. Deze vrijwilligers komen nu niet alleen meer uit Achlum maar ook uit de dorpen in de wijde omtrek zoals Wommels, Midlum, Wjelsryp, Tzum en Deinum. 

Wilt u ons helpen? Alvast bedankt voor uw donatie!

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 09/03/2022
Viewed 843x

Fundraiser organised for:

Project Armenië

Fundraiser organised by:

Project Armenië

Project Armenië

 

Donations

 
Show all donations
Started on 09/03/2022
Viewed 843x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Charity
Report abuse