Steun Laura bij haar ziekte Lipoedeem

Steun Laura bij haar ziekte Lipoedeem

De nodige medische liposucties zijn onbetaalbaar en worden niet vergoed. Zonder zal Laura sneller achteruit gaan!

 

Als zusje van deze prachtige vrouw help ik maar al te graag met het opzetten van deze steunactie! Laura ploetert al haar hele leven met haar gewicht en deze diagnose  komt hard op haar dak. Ik herinner me de Bootcamp les samen iedere zaterdagochtend om 07:00 en Laura haar conditie en uithoudingsvermogen was zelfs beter dan de mijne: “Maar hoe kan het dan zo zijn dat je niet afvalt?“ Dacht ik dan. Ik daarentegen ben zo slank als je maar kan zijn, totaal het tegenovergestelde en ik wil juist aankomen. Nog belangrijker: Ik wilde en WIL niets liever dan dat Laura goed in haar vel zit. Nu gaat het niet enkel meer om gevoel, als Laura de nodige operaties niet ondergaat zal ze in een rolstoel terecht komen. Dit komt toch wel zwaar op mijn dak, want deze prachtige jonge vrouw hoort te kunnen bewegen en ik wens haar niets liever dan weer terug haar passie voor het kappersvak te kunnen uitvoeren en weer lekker mobiel door het leven te kunnen gaan. Help jij mee?
 

Hoi lieve allemaal,

Mijn naam is Laura en ik ben pas 34 jaar geworden.

Sinds mijn jeugd heb ik al extreme klachten, dikke ledenmaten, pijnlijke vermoeide benen en toename van gewicht, zonder dat hier een duidelijke oorzaak voor was. Als kind was ik hier ook heel onzeker over, ik was anders dan andere kindjes. Ik werd ook altijd beoordeeld op mijn dikkere benen. Mijn moeder is sinds die tijd de ene na de andere specialist met mij afgegaan, daar kregen we alijd de terugkoppeling "er is niks aan de hand met Laura, ze eet teveel en moet op dieet".

Sinds groep 8 zat ik al op een streng dieet en beoefende ik meerdere sporten tegelijk, niks werkte en de klachten verergerde geleidelijk. Hierdoor heb ik al in mijn jonge jaren een verstoorde eetgewoonte en een erg laag zelfbeeld ontwikkeld. Het ging zelfs zover dat ik hier bolimia door heb ontwikkeld, waar ik na jaren gelukkig vanaf ben gekomen.

Ik werkte met veel plezier in een salon als kapster, dit was mijn lust en mijn leven. Ik heb dit 16 jaar mogen en kunnen doen totdat de lipoedeem zo ernstig werd dat mijn lichaam het niet meer toeliet. Door het oplopen van longcovid was mijn lipoedeem in een versneld traject geraakt waardoor ik met pijn in mijn hart (en in mijn benen) niet meer kon werken.

Na jaren van pijn, verdriet en onbegrip werd ik eindelijk juist gediagnostiseerd door een arts van de afdeling dermatologie in het ziekenhuis: ik heb nu stadium 3 lipoedeem, met als gevolg ook lymfoedeem. De arts drukte me op het hart om door te gaan met gezonde voeding en het sporten. De enige oplossing die er is om dit probleem op te lossen is door te opereren. Liposuctie is de enige medisch onderzochte behandeling voor deze ziekte en is wetenschappelijk bewezen.

 

Wat is lipoedeem:

Lipoedeem is een zeldzame chronische aandoening die voornamelijk vrouwen treft, waarbij vetweefsel zich ongelijkmatig ophoopt op bepaalde delen van  het lichaam, zoals benen, heupen, buik en armen. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfevaten niet optimaal. Het veroorzaakt pijn, zwelling en beperkte mobiliteit en kan een enorme impact hebben op iemands kwaliteit van leven. Lipoedeem wordt vaak niet (h)erkent, men denkt dat iemand overgewicht heeft, daardoor krijgen vrouwen vaak een stempel van "dik zijn" en dat is onterecht!

Helaas worden de lipoedeem operaties niet vergoed door de verzekeraars, zelfs na medische noodzaak die ik heb gekregen van de artsen in het ziekenhuis aangezien mijn kwaliteit van leven sterk achteruit is gegaan. Deze operaties zijn zeer kostbaar, dit is voor mij (en vele andere) een probleem, want het is noodzakelijk om het allemaal weer wat dragelijker te maken. Ondanks de financiele steun van mijn vriend en familie kan ik dit traject niet bekostigen. Mensen die mij kennen weten dat ik niet houd van social media en het heel eng vind dit openbaar te plaatsen, voornamelijk de foto’s . Ondanks dat heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken om deze crowdfunding op te starten. Via deze weg probeer ik het resterende bedrag bij elkaar te krijgen zodat ik hopelijk weer kan genieten van het leven en het kappersvak zonder pijn weer te kunnen beoefenen en met een positieve blik naar mijn toekomst.

Op dit moment volg ik een speciaal dieet via mijn dermatoloog, ontworpen voor mensen met mijn aandoening, ook ga ik samen met mijn vriend 4x in de week naar de sportschool. Buiten dit om draag ik elke dag steunkousen (broek) die vanaf mijn tenen tot onder mijn borsten zit, ga ik 3 keer in de week naar mijn huidtherapeute voor manuele lymphemassage en LPG behandelingen en lig ik dagelijks voor ik ga slapen in mijn lympapress. Deze heb ik ook zelf moeten huren, anders wordt mijn therapie niet meer vergoed en vise versa de lympapress is een medisch hulpmiddel die door middel van een drukpak de pijn vermindert en het lymfesysteem activeert.

Er is een afbeelding van de totale kosten van het operatietraject bijgevoegd, ik vraag bescheiden om uw steun en elk willekeurig bedrag te doneren. Hiermee mij te helpen deze levensveranderende operaties te bekostigen, heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhaal en uw steun, ik zal dit nooit vergeten!

Voor meer informatie over de ziekte lipoedeem en de liposucties kunt u terecht op:

www.resculptclinic.nl/behandelingen/lipodeem/


Liefs,

Laura

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 06/07/2024
Viewed 3699x

Fundraiser organised by:

Noela Habets

Noela Habets

 

Donations

 
Show all donations
Started on 06/07/2024
Viewed 3699x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Medical
Report abuse