Steun Stichting JAN/Wijkie en de kinderen in Schiebroek-Zuid

Steun Stichting JAN/Wijkie en de kinderen in Schiebroek-Zuid

Steun Stichting JAN/Wijkie, die zich inzet om de jeugd van Schiebroek-Zuid een fijne plek te geven om te spelen en groeien.

 

Op 9 oktober verscheen er in NRC een vijf pagina's tellend artikel over Schiebroek-Zuid met als titel "In dit stukje Rotterdam staat op elke kindertekening een dronken man". Aan de ‘andere kant’ van Schiebroek – de kant van gemoedelijkheid, betrokken bewoners en waar kinderen met elkaar op de stoep kunnen spelen - maakte het artikel indruk. Hoe kan het dat slechts een paar honderd meter verderop kinderen in zulke andere omstandigheden opgroeien? En is er iets wat wij kunnen doen? 

Marie-José Eldering en Anita Broos zijn ‘de vrouwen van Wijkie’. Zij zetten zich al jarenlang in voor de kinderen in deze wijk. Met Wijkie geven zij de kinderen van Schiebroek-Zuid een fijne plek, waar zij kunnen spelen en groeien. Ze willen de kinderen meegeven dat je niet de omgeving bent waarin je opgroeit en hen stimuleren om ambities te hebben en na te streven. Met activiteiten en projecten voor verschillende doelgroepen proberen zij de kinderen vertrouwen te geven in hun eigen kracht en talent. Zie www.stichtingjan.com voor meer informatie. 

Stichting JAN / Wijkie is volledig afhankelijk van fondsen en donaties. Zij ontvangen geen subsidie en moeten ‘knokken voor elke euro’ zoals Marie-José het verwoordt. Wij willen met deze steunactie Stichting JAN / Wijkie graag financieel steunen, zodat zij het fantastische werk dat zij doen voor de kinderen uit Schiebroek-Zuid voort kunnen zetten. 

Marie-José en Anita willen het ingezamelde geld gebruiken voor de volgende doelen:

  1. Materialen en benodigdheden voor de vaste activiteiten (op maandag tienermeiden avond; op dinsdag koken en het Face2Face project; op woensdag inloopmiddag);
  2. Vakantie activiteiten voor de kinderen die in de vakanties niet weg kunnen;
  3. De jeugdambassadeurs (een groep kinderen/jongeren die activiteiten in de wijk organiseren voor andere kinderen);
  4. Verschillende projecten in het kader van kansengelijkheid, omgaan met emoties, sociale vaardigheden en talenten ontdekken;
  5. Spelmaterialen en knutselmaterialen voor de inloopmiddag.

Mocht u iets kunnen missen, weet dan dat elke bijdrage een verschil kan maken voor deze kinderen, die letterlijk ‘om de hoek’ wonen en toch in een heel andere wereld opgroeien. Met uw steun aan Wijkie weet u dat uw donatie wordt besteed aan die kinderen.   

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 14 hours ago
Viewed 1635x

Fundraiser organised by:

Stephanie Wagener

Stephanie Wagener

 

Donations

 
Show all donations
Started 14 hours ago
Viewed 1635x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog