Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Redactie24.be

Laura Lieckens uit ‘Blind Getrouwd’ deelt dramatisch nieuws: “Is afgebrand”

29 Feb 2024

Laura Lieckens heeft met Eben een zoontje. “Sinds augustus gaat hij naar de kinderopvang”, legt Laura uit op haar Instagram Stories. “Frieda en Lana zijn twee fantastische mensen die alles doen voor de kindjes. Niets is hen te veel.” Laura heeft heel slecht nieuws over hen. “Gisteren is hun huis volledig afgebrand. Onbewoonbaar en ze hebben letterlijk niets meer.” “We hebben als ouders een steunactie opgestart. Heb je 5 euro deze maand, kan je het missen, steun aub deze mensen. En ze hebben het hart op de juiste plaats.”

Redactie24.be
Nieuws365.be

Laura Lieckens uit 'Blind Getrouwd' deelt vreselijk nieuws: "Volledig afgebrand"

29 Feb 2024

Laura Lieckens, die enkele jaren geleden deelnam aan 'Blind Getrouwd', is inmiddels hertrouwd en samen met haar nieuwe partner heeft ze ook een zoontje van 1,5 jaar, Eben. Helaas heeft Laura nu zeer droevig nieuws te melden op haar Instagramverhaal.

Nieuws365.be
Nieuwsblad

Isabelle (43) en Gunter (51) van cocktail- en gastrobar blijven knokken, ondanks moeilijke jaren: “We stonden al op het punt om de zaak failliet te laten verklaren”

29 Feb 2024

AALST - Het lot van Bailar, de cocktail- & gastrobar in de Aalsterse Molenstraat, hangt aan een zijden draadje. “We blijven spartelen, maar het is niet gemakkelijk, zeggen Isabelle Wauters (43) en Gunter Van Hove (51) die de zaak al vier jaar openhouden, zij het met heel wat tegenslagen. het koppel zich strijdvaardig inzetten voor het voortbestaan van de zaak. Al hangt

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Alex (30) start crowdfunding voor Volxmuseum: “Ons erfgoed moet bewaard blijven”

27 Feb 2024

DEURNE -

Deurnenaar Alex Geussens is een inzamelactie gestart voor het heemkundig Volxmuseum in Deurne. Na de noodkreet over de slechte staat van de gebouwen, wil hij zijn steentje bijdragen. “Ik krijg koude rillingen van het idee dat dit verloren zou gaan.”

Nieuwsblad
Nieuwsblad

Zoon ontsnapt op nippertje uit brandend huis: “Gewekt door rookdetector en gered door buren die met ladder toesnellen”

27 Feb 2024

VELZEKE - Dinsdagochtend is een felle brand ontstaan in een woning in de Sonseindestraat in Velzeke. De oorzaak was een schoorsteenbrand die na een hele nacht smeulen het dak van het achtergebouw in lichterlaaie zette. De zoon des huizes werd gewekt door een branddetector, wat hoogstwaarschijnlijk zijn leven gered heeft.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Felle brand verwoest woning in Velzeke: bewoner kan op tijd ontkomen

27 Feb 2024

De brandweerpost Zottegem heeft dinsdag moeten uitrukken voor een hevige woningbrand in de Sonseindestraat in deelgemeente Velzeke. De bewoner kon zich tijdig in veiligheid brengen.

Het Laatste Nieuws
TV Oost Vlaanderen

Zware woningbrand in Zottegem: rookpluimen van ver te zien

27 Feb 2024

Vanochtend is een felle brand ontstaan in een woning in de Sonseindestraat in Velzeke. De brandweer van Zottegem is ter plaatse en bestrijdt de brand, die in alle hevigheid woedt. Zwarte rookpluimen zijn tot ver te zien. Er vielen geen gewonden. De bewoner van het huis kon zich tijdig in veiligheid brengen. Het huis dat naast de getroffen woning ligt, liep rook- en waterschade op. De Sonseindestraat werd volledig afgezet voor het verkeer.

TV Oost Vlaanderen
Het Laatste Nieuws

Rolstoeltennisser Ivan (52) wil ons land mee aan ticket voor WK helpen: “Maar eerst zoek ik nog een passende beschermbox

27 Feb 2024

Vierde keer, goede keer voor Ivan Kindt (52). Nadat hij al een paar keer naast een selectie greep, mag hij in maart wel ons land verdedigen in de kwalificatiematchen voor het WK Rolstoeltennis in Letland. Als derde beste Belg op de ranglijst staat hij nu voor zijn kans. Voor het eerst in zijn leven zal hij met zijn rolstoel het vliegtuig nemen. “Maar om die voldoende te beschermen heb ik een speciale beschermbox nodig en die kost een flinke duit”, zegt hij. Hoe schat hij zijn kansen in?

Het Laatste Nieuws
Gazet van Antwerpen

Alex (30) start crowdfunding voor Volxmuseum: “Ons erfgoed moet bewaard blijven”

27 Feb 2024

Deurne - Deurnenaar Alex Geussens is een inzamelactie gestart voor het heemkundig Volxmuseum in Deurne. Na de noodkreet over de slechte staat van de gebouwen, wil hij zijn steentje bijdragen. “Ik krijg koude rillingen van het idee dat dit verloren zou gaan.”

Gazet van Antwerpen
Nieuwsblad

Verslagenheid na brand die Scouts- en KSA-lokaal vernielt maar ook vastberadenheid. Teller steunactie staat na amper één dag al op 31.290 euro

26 Feb 2024

OOSTERZELE - Met maandag rond de middag al 565 donaties die samen goed zijn voor 31.290 euro, heeft de steunactie na het afbranden van het Scouts- en KSA-lokaal een vliegende start genomen. Ondertussen wordt gezocht naar een tijdelijk onderkomen. Het is de bedoeling om de draad van de werking van beide jeugdverenigingen volgend weekend al op te pikken.

Nieuwsblad
Nuus

Steunactie voor Scouts & KSA Oosterzele

26 Feb 2024

Beste vrienden, oud leiding en sympathisanten, na de onverwachte brand zijn we nog steeds aan het verwerken wat er gebeurd is. Na 18 jaar in onze lokalen gespeeld, geleefd en herinneringen hebben opgebouwd, zijn wij onze 2de thuis verloren. Toch willen wij, KSA en Scouts samen, zo snel mogelijk ons verhaal verder zetten en daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. Naast de schade aan het gebouw is er heel veel materiaal verloren gegaan. We kunnen alle hulp gebruiken voor de aankoop van nieuw kamp-, kook-, spelmateriaal en nog zoveel meer. Elke bijdrage wordt geapprecieerd, zo kunnen we dit semester en ons zomerkamp succesvol verderzetten

Nuus
Metro Nieuws

Vlaamse YouTuber Acid toch niet in hoger beroep: ‘We hebben ons punt bewezen’

26 Feb 2024

De Vlaamse YouTuber Acid gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij kreeg voor het bekendmaken van namen van betrokkenen van studentenclub Reuzegom bij de gewelddadige ontgroening Sanda Dia.

Metro Nieuws
RTV NOF

VIDEO: Nico Timmermans loopt marathon van Parijs voor nieuwe kantine VV Dokkum

26 Feb 2024

DOKKUM – Nico Timmermans loopt 7 april de marathon van Parijs om geld in te zamelen voor de kantine van de voetbalclub VV Dokkum. Voor hem is dat een belangrijk doel. “Ik ha sels fantastyske mominten hjir yn de kantine belibbe en dat gun ik myn bern en alle leden fan de fuotbalferiening ek.”

RTV NOF
Frituur Wereld

Vijftiende Oekraïne-reis van Brabantse frietbakkers

26 Feb 2024

De Brabantse frietbakkers Franky en Coen zijn begonnen aan hun vijftiende snackreis naar Oekraïne. Van Hintum en Van Oosten gaan dichtbij het front en in de regio Donbas weer snacks, friet, frisdrank en andere versnaperingen uitdelen. Frikandellen zijn er populair, de donaties blijven trouwens wat achter.

Frituur Wereld
Nieuwsblad

“Eerst die knal, dan een stofwolk. Ik dacht aan een ontploffing”: zeven gewonden nadat auto crasht tegen brasserie, ravage is enorm

25 Feb 2024

ITEGEM - Een automobilist is zaterdagavond ingereden op de gevel van de bekende brasserie ’t Spinnewiel op de Hooiweg in Itegem (Heist-op-den-Berg). De vier inzittenden van de auto en drie personen in de brasserie raakten bij de klap gewond. De schade aan de horecazaak is enorm.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

“Die jongeren wonen hier in de buurt, ze moésten die bocht kennen”: uitbater Kristof overschouwt schade nadat wagen zijn brasserie binnenrijdt

25 Feb 2024

“De klanten wilden net nog dessert bestellen.” De service in brasserie ‘t Spinnewiel in Itegem zat er bijna op, toen er zaterdagavond een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond, onder wie ook enkele klanten. Daags nadien meet uitbater Kristof De Pot de schade op in zijn restaurant. Tegelijkertijd kijkt hij ook al vooruit. “Misschien stellen we tijdelijk een pop-up op in de tuin.”

Het Laatste Nieuws
VRT NWS

Hevige brand vernielt lokalen KSA en scouts Oosterzele, ook asbest vrijgekomen

25 Feb 2024

Bij een hevige brand zijn vannacht de lokalen van de KSA en scouts in Oosterzele volledig vernield. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Een branddeskundige van het parket onderzoekt de oorzaak van de brand. De gemeente zal maandag met de jeugdverenigingen samenzitten om te bekijken hoe de werking kan verdergezet worden.

VRT NWS
Het Laatste Nieuws

Felle brand legt lokalen scouts en KSA volledig in de as: “Moeten snel andere locatie en materiële hulp zoeken”

25 Feb 2024

Een korte, maar felle brand vernielde zaterdagnacht de lokalen van twee jeugdverenigingen in Achterdries in Oosterzele. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk. De burgemeester plant nu een vergadering om de getroffen jeugdbewegingen te helpen.

Het Laatste Nieuws
Nieuwsblad

Felle brand vernietigt lokalen van Scouts en KSA, buurtbewoners gewaarschuwd over asbest: “Op een half uur was alles weg”

25 Feb 2024

OOSTERZELE - Een felle brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag de lokalen van de Scouts en KSA aan Achterdries volledig vernietigd. De gemeente is op zoek naar alternatieve locaties en ook materieel want alles ging in vlammen op. In de buurt werd een brief verspreid omdat er zich in gebouw asbesthoudende materialen bevonden.

Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

“Tenten alleen kosten al 15.000 euro”: scouts en KSA Oosterzele starten crowdfunding na verwoestende brand

25 Feb 2024

Scoutsgroep Sjaloom en KSA Oosterzele zijn na een zware brand hun lokalen én al hun materiaal kwijt. Een zware klap voor beide jeugdbewegingen, maar zij hebben besloten om niet bij de pakken te blijven zitten. Sympathisanten startten al een crowdfunding.

Het Laatste Nieuws