Steunacties in the news

Steunacties appear regularly in the news. A number of news articles that have been published regarding Steunactie crowdfunding fundraisers are listed below.

We recommend proactively contacting the news media with your fundraiser. Once published, an article will of course give a greater spread and reach of your crowdfunding campaign! The email address of the editor can usually be found on the websites of the relevant media.

Verloren vis wordt duur betaald: HSV Willem Een zet crowdfundingactie op voor nieuwe vijver in Broekhuizen

20 Sep 2021

De leegloop bij hengelsportvereniging Willem Een uit Broekhuizenvorst was in juli landelijk nieuws. De club raakte bij het hoogwater alle vissen kwijt en zit nu met een strop van tienduizenden euro’s. Dus is er een ander vangnet uitgegooid.

De Limburger

Inzamelingsactie Arie den Heijer

19 Sep 2021

In april 2019 kreeg Arie den Heijer te horen dat hij Multiple Sclerose (MS) heeft. MS is een chronische ziekte. Er zijn medicijnen die de ziekte afremmen, maar de ziekte kan nog niet genezen worden. Een van de meest besproken MS-behandelingen is stamceltransplantatie, maar dit wordt in Nederland nog niet vergoed door de zorgverzekering. Toen de moeder van Arie las dat deze methode in Rusland beschikbaar is, ging de familie op onderzoek uit. “Die behandeling slaat bij 94% van de mensen aan. De resultaten zijn dus heel goed.”

Scheveninger

Alphense Kim (17) heeft last van lipoedeem: “Het heeft mijn leven overhoop gegooid”

17 Sep 2021

Het leven van de 17-jarige Kim uit Alphen werd volledig overhoop gegooid toen zij last kreeg van een erge vorm van lipoedeem. Zij ervaart 24/7 pijnlijke klachten vanwege deze aandoening. En de behandelingen? Die worden niet vergoed door verzekeraars.

Alphens.nl

Crowdfunding gestart voor PTSS-hond voor Channah

16 Sep 2021

Waddinxveen - Ze was net één jaar jong en toen had ze al veel met honden. Nu is Channah 17 jaar en is een hulphond volgens moeder Odette Bongers uit Waddinxveen van levensbelang voor haar dochter. 

Daarom is ze een crowdfunding gestart via https://steunactie.nl/actie/help-channah-aan-een-ptss-hulphond/-4139.

Hart van Holland - Zuidplas - Wadinxveen

Help Badabounce naar de eindstreep!

14 Sep 2021

Lieve dansers, ouders en iedereen die Badabounce een warm hart toedraagt,

Badabounce heeft een financieel moeilijk 1,5 jaar achter de rug vanwege de beperkingen van Corona. 

Ondanks deze moeilijke tijd hebben Jantina en Jarno er alles aan gedaan om de lessen door te laten gaan tijdens de lockdown. Zo hebben er heel veel groepen buiten kunnen dansen en is het lesgeld in die periode gehalveerd. 

Stad Nijkerk

Teller voor Kaeswienkeltje Tholen staat al op bijna 11.000 euro

13 Sep 2021

THOLEN - Het personeel van het Kaeswienkeltje in Tholen is een crowdfundingsactie gestart. De teamleden hopen dat mensen een gift willen doen, vanwege de gigantische schadepost die is ontstaan na de brand van vorig weekend. “Dit is na de corona sluiting en twee inbraken een enorme kostenpost”, aldus het personeel. Men hoopt 20.000 euro in te zamelen, de eerste kleine 11.000 euro is al gedoneerd door 256 mensen.

Internetbode

Steunactie Visvereniging Willem Een op TV bij Spaanders

11 Sep 2021

Kijk vanaf 20:20 tot 24:24

Spaanders BNNVARA NPO1

Toekomst Kaeswienkeltje in Tholen onduidelijk na brand: ‘We hoopten nog dat het meeviel, maar toen stond alles vol rook’

11 Sep 2021

Het zit ze niet mee, de mensen van Het Kaeswienkeltje in Tholen. Net na de opening van de winkel op de nieuwe locatie aan de Eendrachtsweg, ruim een half jaar geleden, werd er ingebroken, met flinke schade als gevolg. En nu is de zaak er nog slechter aan toe: een brand, vorig weekend, zorgde voor een puinhoop. Hoe het verder moet, is nog niet duidelijk. Al is eigenaresse Sabina Mulders strijdvaardig: ‘Wij zijn vechters.’

PZC

Personeel Kaeswienkeltje Tholen start steunactie

9 Sep 2021

THOLEN - Het personeel van het Kaeswienkeltje in Tholen is een crowdfundingsactie gestart. De teamleden hopen dat mensen een gift willen doen, vanwege de gigantische schadepost die is ontstaan na de brand van vorig weekend. “Dit is na de corona sluiting en twee inbraken een enorme kostenpost”, aldus het personeel. Men hoopt 20.000 euro in te zamelen, de eerste 5000 euro is al gedoneerd. 

Thoolse Bode

Personeel Kaeswienkeltje Tholen start steunactie

9 Sep 2021

THOLEN – Het personeel van het Kaeswienkeltje in Tholen is een crowdfundingsactie gestart. De teamleden hopen dat mensen een gift willen doen, vanwege de gigantische schadepost die is ontstaan na de brand van vorig weekend. “Dit is na de corona sluiting en twee inbraken een enorme kostenpost”, aldus het personeel.

Tholen Nieuws.nl

Steunactie voor Kaeswienkeltje na brand

9 Sep 2021

THOLEN - Afgelopen zaterdag 4 september was er brand bij de bovenburen van het Kaeswienkeltje aan de Eendrachtsweg in Tholen. Het personeel van het Kaeswienkeltje vraagt nu om hulp en heeft een actie opgestart om geld in te zamelen, zodat de winkel straks weer open kan.

Rondom Vandaag

Help Waddinxveense Channah aan een PTSS-hulphond

9 Sep 2021

Waddinxveen – Er is een crowdfunding gestart voor de Waddinxveense Channah. De reden voor deze crowdfunding is om geld op te halen voor een PTSS-hulphond. Deze hulphond helpt meensen met moeilijke situaties in het leven. Zoals nachtmerries of angstaanvallen op straat (PTSS staat voor posttraumatische stresstoornis).

Dichtbij het Nieuws

Baby Givan overleed op oudejaarsavond: Goesenaar Matijs zamelt geld in voor een grafmonument

8 Sep 2021

GOES - Slechts een week oud was Givan toen hij vorig jaar op oudejaarsavond overleed. Het jongetje ligt begraven in Breda, maar door het ontbreken van financiële middelen staat bij zijn graf niet meer dan een simpel naambordje (en natuurlijk veel bloemen en knuffels). Goesenaar Matijs Gerrits is in actie gekomen: hij zamelt geld in voor een mooi grafmomument.

PCZ

Na brand boven Kaeswienkeltje: ‘We zetten onze schouders er weer onder’

8 Sep 2021

In de woning boven het Kaeswienkeltje aan de Eendrachtsweg in Tholen brak zaterdagavond brand uit. De winkel en woning hebben veel rookschade. Het Kaeswienkeltje is voorlopig gesloten.

Het personeel van het Kaeswienkeltje is gisteren gestart met een inzamelingsactie om de eigenaren een hart onder de riem te steken.

Eendrachtbode

Benefietuitzending vanaf radiolichtschip Jenni Baynton

7 Sep 2021

Komend weekeinde vindt er in Harlingen een speciale radio-uitzending plaats vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton. Doel is om geld binnen te halen voor de werfbeurt van het radioschip dat daar nodig aan toe is. Zo een werfbeurt kost al snel zo een 15.000 euro.

MediaMagazine.nl

Help Waddinxveense Channah aan een PTSS-hulphond

7 Sep 2021

Waddinxveen – Er is een crowdfunding gestart voor de Waddinxveense Channah. De reden voor deze crowdfunding is om geld op te halen voor een PTSS-hulphond. Deze hulphond helpt meensen met moeilijke situaties in het leven. Zoals nachtmerries of angstaanvallen op straat (PTSS staat voor posttraumatische stresstoornis).

Gouda FM

Help Waddinxveense Channah aan een PTSS-hulphond

7 Sep 2021

Waddinxveen – Er is een crowdfunding gestart voor de Waddinxveense Channah. De reden voor deze crowdfunding is om geld op te halen voor een PTSS-hulphond. Deze hulphond helpt meensen met moeilijke situaties in het leven. Zoals nachtmerries of angstaanvallen op straat (PTSS staat voor posttraumatische stresstoornis).


 

De Gouda.nl

Steunactie voor 66-jarige Viviane uit Leuven: “De ellende begon na de dood van haar echtgenoot”

3 Sep 2021

LEUVEN - Het leven kan stevig doorwegen en daar kan de 66-jarige Viviane van meespreken. Na het overlijden van haar echtgenoot ging het van kwaad naar erger. Vijf jongeren die Viviane een warm hart toedragen, lanceren nu een crowdfunding om Viviane uit de financiële miserie te helpen.

Het Laatste Nieuws

Ernstig zieke Maud (1) heeft een rolstoelbus nodig en buurt schiet te hulp: ‘Het is hartverwarmend’

3 Sep 2021

Liesbeth en Marcel Kas uit Nijkerkerveen zijn totaal overdonderd door de massale steun voor de crowdfundingsactie voor een rolstoelbus voor hun ernstig zieke dochtertje Maud (1). Overal in de regio zijn mensen bezig met hartverwarmende acties om geld in te zamelen.

Algemeen Dagblad

Bakkerin Lies zet steunactie op poten voor geliefd gezin dat getroffen werd door brand: “Nu is het onze beurt om hen te helpen”

2 Sep 2021

HOUTHULST / KORTEMARK / STADEN / ROESELARE - Amper tien uren nadat Carine Samyn (53) en haar kinderen uit de Perelaarommegangstraat in Klerken getroffen werden door een brand werd er al een steunactie op poten gezet. Bakkerin Lies nam daarvoor het initiatief. “Carines dochter Hayley is de vaste babysit van onze dochter Lore. Die mensen staan altijd voor iedereen klaar. Nu is het onze beurt om te helpen”, zegt Lies

Het Nieuwsblad