Barta en Eveline maken kerstpakketten voor minima in Nijkerk

2 Dec 2022

NIJKERK -  Voor het achtste jaar op rij organiseren Barta Jansen en Eveline van Soeren een kerstpakkettenactie voor stadsgenoten die zich om welke reden dan ook niets extra’s kunnen veroorloven tijdens de feestdagen. Voor zowel gezinnen, alleenstaanden als ouderen die het niet breed hebben, zamelen de dames boodschappen in, om hen een hart onder de riem te steken deze Kerst. 

Stad Nijkerk

Crowdfundactie voor aanpak speeltuin in Nieuw-Pekela

30 Nov 2022

Voorpagina item editie 30 november | week 48

De Koerier Veendam

Speeltuinvereniging houdt steunactie voor nieuw toestel

30 Nov 2022

NIEUWE PEKELA - De speeltuin in de Doorsneestraat in Nieuwe Pekela is afgekeurd: het grootste speeltoestel wordt binenkort verwijderd. Geld voor een nieuw toestel is er niet. "Jammer, want de speeltuin wordt druk bezocht." 

Het Streekblad

Wie helpt speeltuin Doorsnee aan een nieuw speeltoestel?

28 Nov 2022

NIEUWE PEKELA – Het grote speeltoestel van speeltuinvereniging Doorsnee is afgekeurd en dat is balen! Om de speeltuin weer veilig te kunnen maken zijn de vrijwilligers een crowdfunding gestart.

RTV Westerwolde

Kinderen van de Doorsneestraat in Nieuwe Pekela hebben straks geen speeltuin meer. 'Mijn kinderen vinden het jammer. Maar ze weten dat mama ermee bezig is'

28 Nov 2022

De speeltuin in de Doorsneestraat in Nieuwe Pekela is afgekeurd: binnenkort wordt het grootste speeltoestel verwijderd. Geld voor een nieuw toestel is er niet. ,,Jammer, want de speeltuin wordt druk bezocht.”

Dagblad van het Noorden

Bellen met de NL snackbarhelden uit Oekraïne!

25 Nov 2022

Vandaag staat DEZE video op #1 in de Toppers waarin Nederlandse patatbakkers Franky en Coen gratis friet en snacks uitdelen aan kinderen, vluchtelingen, soldaten en andere hulpbehoevenden in Oekraïne. Tijdens de VrijMiBo livestream op Twitch gingen we even bellen met deze helden! Help ook mee en DONEER HIER!

Dumpert

Brabanders bakken friet tussen de raketten in Borodjanka: ‘Opeens hoorden we een knal’

25 Nov 2022

MET VIDEO - Sneeuw, een raketinslag en geen stroom meer. De Brabantse patatbakkers Franky en Coen laten zich er niet door weerhouden in Oekraïne. Ze zijn inmiddels in Borodjanka, ten noordwesten van de hoofdstad Kiev. ‘Het bakken gaat gewoon door.’

Algemeen Dagblad

Crowdfundingsactie voor speciale rolstoelauto 7-jarige Mirthe

25 Nov 2022

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een speciale rolstoelbus/auto voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe uit Ruurlo te verwezenlijken. Mirthe kan niet lopen en heeft inmiddels een elektrische rolstoel gekregen, maar die past niet in de auto die haar ouders hebben. Er is een speciale website voor gelanceerd samen met een crowdfundingsactie.

Fortem

Three charged over armed holdup in Naxxar

25 Nov 2022

Three people were charged in court on Friday in connection with a hold-up that left a 42-year-old Dutchman grievously injured. 

The armed robbery took place on Wednesday in Naxxar: a Serbian man held up the Dutchman and a French woman at knife and gunpoint and made off with cash and other objects estimated to be worth €2,329.37. 

Times of Malta

Brabanders bakken friet tussen de raketten in Borodjanka: ‘Opeens hoorden we een knal’

25 Nov 2022

Sneeuw, een raketinslag en geen stroom meer. De Brabantse patatbakkers Franky en Coen laten zich er niet door weerhouden in Oekraïne. Ze zijn inmiddels in Borodjanka, ten noordwesten van de hoofdstad Kiev. ‘Het bakken gaat gewoon door.’

Algemeen Dagblad

Bellen met de NL snackbarhelden uit Oekraïne!

25 Nov 2022

Vandaag staat DEZE video op #1 in de Toppers waarin Nederlandse patatbakkers Franky en Coen gratis friet en snacks uitdelen aan kinderen, vluchtelingen, soldaten en andere hulpbehoevenden in Oekraïne. Tijdens de VrijMiBo livestream op Twitch gingen we even bellen met deze helden! Help ook mee en DONEER HIER!

Dumpert

Vordenaar haalt in razend tempo geld op voor nichtje Mirthe (7)

24 Nov 2022

Roy Huetink uit Vorden is een crowdfunding gestart om een rolstoelauto voor zijn 7-jarige nichtje Mirthe uit Ruurlo te verwezenlijken. Mirthe kan niet lopen en heeft inmiddels een elektrische rolstoel gekregen, maar die past niet in de auto van haar ouders.

Regio8

Hartverwarmende steun voor jeugdtrainer Tony, die woning in vlammen ziet opgaan: “Naar binnen gaan? Dat valt me veel te zwaar”

23 Nov 2022

LIER - Een hevige brand die maandagavond aan Pettendonk in Lier woedde, heeft enorme schade aangericht. Twee huizen zijn vernield door het vuur, een derde woning heeft aanzienlijke rookschade opgelopen. Onder meer de woning van Tony is “total loss”. Een online steunactie voor de jeugdtrainer van Lyra-Lierse bracht al meer dan 6.000 euro op en tal van sympathisanten zamelen spullen in. “Naar binnen gaan? Dat valt me veel te zwaar.”

Nieuwsblad

Ilse en Nancy starten actie voor slachtoffers van Izenbergse brand: “Niets doen, is geen optie”

23 Nov 2022

Ilse en Nancy starten actie voor slachtoffers van Izenbergse brand: “Niets doen, is geen optie” 

Krant van West-Vlaanderen

Twee woningen vernield door brand, één bewoner bevangen door rook: “Zo’n vlammenzee heb ik nog nooit gezien”

22 Nov 2022

LIER - In de Pettendonk in Lier is er maandagavond brand uitgebroken in een woning. Het vuur moet zich razendsnel hebben verspreid en richtte een ware ravage aan. Twee woningen zijn al zeker vernield door de brand, een derde woning liep rookschade op. “Die vlammenzee? Zoiets heb ik nog nooit gezien”

HLN

Hevige brand vernielt twee rijhuizen: “Eerst was er alleen wat rook, seconden later sloegen de vlammen naar buiten”

22 Nov 2022

LIER - Een hevige, uitslaande brand heeft maandagavond twee woningen aan Pettendonk in Lier zwaar beschadigd. Eén persoon had rook ingeademd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Verschillende buurtbewoners moesten hun woningen tijdens de bluswerken verlaten. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het vuur is kunnen ontstaan.

Nieuwsblad

Bewoners Pettendonk Lier geëvacueerd na uitslaande brand

22 Nov 2022

Een aantal bewoners van de Pettendonk in Lier moesten afgelopen nacht in allerijl hun rijwoning verlaten. In de straat was er een hevige woningbrand. Een bewoner was in slaap was gevallen terwijl de friteuse nog aanstond zo meldt VRT.

RTV België

Hevige brand vernielt twee rijhuizen: “Het ging razendsnel, eerst alleen wat rook, seconden later sloegen de vlammen naar buiten”

22 Nov 2022

Lier -Een hevige, uitslaande brand heeft maandagavond twee woningen aan Pettendonk in Lier zwaar beschadigd. Eén persoon had rook ingeademd en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Verschillende buurtbewoners moesten hun woningen tijdens de bluswerken verlaten. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe het vuur is kunnen ontstaan.

Gazette van Antwerpen

Woning brandt uit in Lier nadat bewoner in slaap viel terwijl friteuse nog aanstond, ook woning ernaast onbewoonbaar

22 Nov 2022

Gisterenavond is in Lier een woning uitgebrand. De bewoner was in slaap gevallen, terwijl de friteuse nog aanstond. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ook de buren werden uit voorzorg geëvacueerd en de brandweer redde nog een hondje. Eén van de buurwoningen is ook ook onbewoonbaar. 

VRT NWS

Immense solidariteit met jeugdtrainer Tony na woningbrand: “Ondanks alles zat hij meteen met zijn spelers in zijn hoofd”

22 Nov 2022

Lier - De zware brand van maandagavond aan Pettendonk in Lier trof ook de woning van jeugdtrainer Tony van Lyra-Lierse. Hij was op een scheidsrechterscursus toen hij het nieuws vernam. Zijn collega-trainer Peter Boodts zette dinsdagochtend meteen een online steunactie op touw om Tony een financieel duwtje in de rug te geven terwijl de verzekeringen hun werk doen. Na luttele uren stond de teller al op meer dan 6.000 euro. Intussen schoten nog tal van sympathisanten in actie om spullen in te zamelen.

Gazette van Antwerpen