Steunacties in de media

Steunacties komen regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je nieuws artikelen die gepubliceerd zijn over Steunacties. 

Wij raden aan de redacties van de nieuws media te benaderen met je Steunactie. Dit geeft een grotere verspreiding en bereik! De email adressen van de redacties zijn meestal te vinden op de websites van de betreffende media. Doorgaans in de colofon of op de contactpagina. Of neem contact met ons op; wij hebben lijsten met redactie email adressen die we kunnen toesturen.

Artikel gezien? Laat het ons weten, dan plaatsen wij deze op de actiepagina.

Chiro Savio ziet tenten maand voor kamp in vlammen opgaan

29 Jun 2022

Chiro Savio in Dilbeek zit met het handen in het haar. De opslagplaats waar hun tenten opgeslagen werden, is in vlammen opgegaan. Een brand die blijkt aangestoken te zijn. “We zijn dus dringend op zoek naar tenten die we in augustus mogen gebruiken om op kamp te vertrekken”, klinkt het bij de chiro.

RingTV

Chiro Savio start steunactie: "Help ons uit de brand"

29 Jun 2022

Chiro Savio blijft na de verwoestende brand van dinsdagochtend niet bij de pakken zitten. De Dilbeekse jeugdvereniging startte een crowdfunding op.

Persinfo.org

Brand legt tienduizenden euro’s aan tenten van Chiromeisjes in de as: zomerkamp hangt aan zijden draadje

28 Jun 2022

DILBEEK - Een maand voor vertrek dreigen de meisjes van Chiro Savio halsoverkop hun kamp af te moeten blazen. Aanleiding is een brand die al hun tenten vernielde. De brand werd dinsdagochtend opgemerkt in de Withuislaan in Dilbeek. "Een gemeentelijke chalet waarin onze 18 tenten lagen opgeslagen, ging in alle vroegte in vlammen op", zegt Kaat Donvil, volwassen begeleidster bij Chiro Savio. “Op enkele minuten tijd zagen we alles waar we jaren voor gespaard hebben in rook opgaan.”

Nieuwsblad

Chiro Savio op zoek naar nieuwe tenten na verwoestende brand in opslagplaats

28 Jun 2022

DILBEEK - Een korte maar verwoestende brand laat de Chiromeisjes van Savio in zak en as achter. Alle 18 zelf aangekochte tenten zijn er in rook opgegaan, dat terwijl ze begin augustus net op kamp zouden vertrekken... Een zware kost om zelf te dragen, want er hangt een prijskaartje van bijna 20.000 euro aan.

HLN

Bergruimte met Chirotenten uitgebrand in Dilbeek: "Alle winst die we maakten met evenementen, ging naar die tenten"

28 Jun 2022

In de Withuislaan in Dilbeek heeft dinsdagochtend een brand een gemeentelijke bergruimte in as gelegd. In die opslagplaats had de Dilbeekse meisjeschiro Savio negentien eigen tenten gestockeerd, meldt de Chiro-afdeling dinsdagavond aan Belga. Alle tenten gingen in de vlammen op, die schade beloopt zowat 80.000 euro.

VRT NWS

Zieke Ricardo (20) ziet met ballonvaart wens in vervulling gaan

28 Jun 2022

TURNHOUT - Ricardo Simons (20) uit Turnhout heeft maandagavond een ballonvaart met zijn gezin gemaakt. Het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds liet die wens in vervulling gaan omdat Ricardo al een hele tijd vecht tegen leukemie.

HLN

Brand vernielt alle tenten Chiro Savio - Brand is aangestoken

28 Jun 2022

DILBEEK - Een korte maar hevige brand heeft er voor gezorgd dat alle tenten van de jeugdbeweging Chiro Meisjes Savio in de vlammen opgingen. De groep hoopt nog voor hun kamp de nodige tenten te verzamelen.

Persinfo.org

Nu al 500 mensen die zaterdag in witte mars voor Jarne meelopen: “Toen ik die dader geblinddoekt in de combi zag, gingen mijn haren rechtop staan”

27 Jun 2022

Merksplas - Voor familie, vrienden, inwoners van Merksplas en collega-supporters van Antwerp was het afgelopen weekend al duidelijk dat er een witte mars voor de betreurde Jarne (19) moest komen. Honderden mensen wandelen volgende zaterdag van het gemeentehuis naar het huis van Cindy, waar Jarne omkwam en zijn zus Shannon (22) zwaar verwond werd, om hun respect te tonen en aandacht te vragen voor zinloos geweld. “We leven in een maatschappij die verziekt is van jaloezie en haat, daar is dit nogmaals een voorbeeld van.

Gazette van Antwerpen

Nu al 500 mensen die zaterdag in witte mars voor Jarne meelopen: “Toen ik die dader geblinddoekt in de combi zag, gingen mijn haren rechtop staan”

27 Jun 2022

MERKSPLAS - Voor familie, vrienden, inwoners van Merksplas en collega-supporters van Antwerp was het afgelopen weekend al duidelijk dat er een witte mars voor de betreurde Jarne (19) moest komen. Honderden mensen wandelen volgende zaterdag van het gemeentehuis naar het huis van Cindy, waar Jarne omkwam en zijn zus Shannon (22) zwaar verwond werd, om hun respect te tonen en aandacht te vragen voor zinloos geweld. “We leven in een maatschappij die verziekt is van jaloezie en haat, daar is dit nogmaals een voorbeeld van.”

Nieuwsblad

Maand voor fatale gijzeling in Merksplas werd Cindy (43) al eens gegijzeld door haar ex

27 Jun 2022

Peter V.H., de dader van de fatale gijzeling in Merksplas zaterdag, had zijn ex-vriendin een maand eerder ook al een hele nacht gegijzeld. “Cindy (43) werd mishandeld, en hij wilde haar om het leven brengen”, vertelt haar moeder. Zaterdag was het echter Cindy’s 19-jarige zoon die het leven liet. “V.H. had zelfs warmtebronnen meegebracht om de politie verschalken.”

Het Belang Van Limburg

‘Hij dreigde haar te doden, maar was een dag later alweer vrij’

27 Jun 2022

De dader van de fatale gijzeling in Merksplas had zijn ex-vriendin een maand eerder al een nacht gegijzeld. Hoewel Peter V.H. werd voorgeleid wegens moordpoging, liep hij een dag later opnieuw vrij rond.

De Standaard

Geluid aan Deel © Bert De Deken Onderzoek naar eerder intrafamiliaal geweld door Peter V.H., verdachte van fatale gijzeling in Merksplas

26 Jun 2022

Merksplas - Een 19-jarige jongeman is zaterdagochtend in de Rodenbachstraat in Merksplas om het leven gekomen nadat hij werd neergestoken door Peter V.H. (44), de ex van de moeder van de jongen. De 43-jarige moeder werd ook nadien vier uur lang op de zolder gegijzeld. Ook haar 22-jarige dochter liep zware verwondingen op, haar toestand is zaterdagnamiddag nog zeer ernstig. De verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij was voorwaardelijk vrij, bevestigt het parket zaterdagavond aan onze redactie.

Gazette van Antwerpen

Gijzeling Merksplas: inschattingsfout Justitie kost leven aan Jarne Pire (19)

26 Jun 2022

Jarne Pire, een 19-jarige jongeman is zaterdagochtend in de Rodenbachstraat in Merksplas om het leven gekomen nadat hij brutaal werd neergestoken door Peter V. (44), de ex van de moeder van de jongen. Ook zijn 22-jarige zus Shannon liep zeer zware verwondingen op. De 43-jarige moeder van de twee werd na de feiten ook vier uur lang op de zolder gegijzeld.

P Magazine.be

Mama uit Hove lanceert steunactie om therapie van dochter te betalen: “Wij leven in een huis waar de eetstoornis regeert”

23 Jun 2022

Hove - Ingeborg Loyens (56) uit Hove heeft een steunactie opgestart om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. Rosie (19) heeft anorexia nervosa, een aandoening waarbij je een intense angst hebt om te eten. “Haar eetstoornis kreeg de naam Cruella om Rosie te distantiëren van de ziekte”, legt Loyens uit.

Gazette van Antwerpen

Mama uit Hove lanceert steunactie om therapie van dochter te betalen: “Wij leven in een huis waar de eetstoornis regeert”

23 Jun 2022

HOVE - Ingeborg Loyens (56) uit Hove heeft een steunactie opgestart om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. Rosie (19) heeft anorexia nervosa, een aandoening waarbij je een intense angst hebt om te eten. “Haar eetstoornis kreeg de naam Cruella om Rosie te distantiëren van de ziekte”, legt Loyens uit.

Nieuwsblad

Dorpsbewoners Haler nemen afscheid van 13-jarige Kealan

20 Jun 2022

Honderden mensen uit de omgeving van Haler hebben maandagavond afscheid genomen van de 13-jarige Kealan Beijes. De scholier kwam vorige week bij een verkeersongeluk in Horn om het leven.

1Limburg

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

17 Jun 2022

Vorige week werd in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' door Cato onterecht beweerd dat Berry haar stalker was. Hij heeft zelfs een paar jaar daarvoor al een schadevergoeding opgelegd gekregen door de rechter. Nu is er een crowdfunding gestart voor Berry om zijn geld terug te krijgen.

RTL Nieuws

Crowdfunding gestart voor onterechte stalker van Cato uit Zeeman Confronteert

17 Jun 2022

Vorige week werd in 'Zeeman Confronteert: Stalkers' door Cato onterecht beweerd dat Berry haar stalker was. Hij heeft zelfs een paar jaar daarvoor al een schadevergoeding opgelegd gekregen door de rechter. Nu is er een crowdfunding gestart voor Berry om zijn geld terug te krijgen.

RTL Boulevard

Bruggeling Karel Legein realiseert centrum voor spirituele groei in de Peruaanse woestijn

17 Jun 2022

Al 31 jaar lang woont Bruggeling Karel Legein in Peru. In 1991 trok hij naar Lima om er een tehuis voor kansarme kinderen met polio te runnen.

Krant van West-Vlaanderen

Team Rotterdam Gaat EK Little League In Italië Spelen

17 Jun 2022

Team Rotterdam gaat dus Nederland vertegenwoordigen op het EK in Modena, maar de kosten voor deze trip kunnen niet worden opgebracht door de KNBSB. Daarom is er een crowdfundactie gestart om het bedrag van € 9.500,- dat ongeveer nodig is bij elkaar te krijgen. Met nog iets meer dan een week te gaan staat de teller nu (17 juni, 14:40u) op € 6.757,-. 

9Innings