Tarieven & Veiligheid

Een actie opzetten en starten op Steunactie is gratis. Start nu een Steunactie zonder enig risico!

 

Tarieven

Steunactie begrijpt dat je tegen zo min mogelijk kosten je actie wilt uitvoeren. Daarom is Steunactie één van de goedkoopste donatie platformen in Nederland en België. Het opzetten en starten van een actie is geheel gratis. Kosten worden alleen in rekening gebracht bij geslaagde donaties. Dus no cure no pay. Wij vragen geen bijdrage aan donateurs!

Alle tarieven inclusief BTW
Op basis van iDEAL, Bancontact of SEPA
Vergelijking van platformen die geen bijdrage vragen aan donateurs
Informatie verkregen van websites oktober 2020
* tot €10.000

Platformkosten

Steunactie rekent een vergoeding van 5% inclusief 21% BTW (4,13% exclusief BTW) over geslaagde donaties. Minimum donatie bedraagt €5,-.

Transactiekosten

De vaste transactiekosten zijn €0,50 inclusief BTW (€0,41 exclusief BTW) per donatie. Dit bedrag dekt de kosten van het ontvangen en verwerken (via mollie), beheren en wekelijks uitbetalen van de donaties. Veruit de meest gebruikte betaalmethoden zijn iDEAL (Nederland) of Bancontact (België).

Sommige betaalmethoden vragen extra variabele transactiekosten. Hier volgt een overzicht van de betaalmethoden en de kosten:

Om donaties te ontvangen werken wij samen met mollie, één van de grootste en veiligste betaaldiensten van de Benelux. Betalingen lopen via het mollie account van Steunactie.

Bankrekening toevoegen & uitbetaling

Je voegt je bankrekening (particulier of zakelijk) toe vanuit de Bankrekeningen tab in je dashboard en koppelt deze aan je actie(s).

Donateurs betalen veilig via mollie. Alle donaties - onder aftrek van de platform- en transactiekosten - komen direct terecht op je account bij Steunactie en zijn meteen zichtbaar in je dashboard. Uitbetaling van de donaties vindt plaats één keer per week op dinsdag. Meestal staat het geld de volgende dag op je rekening. De donaties en kosten worden getoond in je dashboard. Kosten worden ingehouden op de uit te keren donaties. 

Inforgram Particuliere bankrekening

Eigen mollie account: zakelijke bankrekening houders

Voor zakelijke gebruikers is het daarnaast ook mogelijk om een eigen mollie account aan te maken óf een bestaande mollie account te koppelen. Zakelijke gebruikers dienen wel in het bezit te zijn van een zakelijke bankrekening en een KvK-nummer (Nederland) of een Ondernemingsnummer (België). Alle donaties - onder aftrek van de platform- en transactiekosten - worden bijgeschreven op je zakelijke bankrekening zonder tussenkomst van Steunactie. Je kan de uitbetaal frequentie zelf bepalen in je mollie account. 

Inforgram Zakelijk mollie account

De transactiekosten worden direct in rekening gebracht door mollie en wijken af van de bovenstaande tabel. Tarieven van mollie zijn per geslaagde transactie en exclusief BTW. Volledige tarievenlijst

Verificatie proces mollie

Een aanvraag voor een nieuw eigen mollie account moet worden geverifieerd door mollie. Een bestaande reeds geverifieerde mollie account kan meteen gekoppeld worden zonder verificatie. 

Bij het aanmaken van een nieuw mollie account wordt de volgende informatie gevraagd:

  • NAW gegevens
  • naam belanghebbende(-n)
  • naam bedrijf of organisatie
  • KvK-nummer (Nederland) of Ondernemingsnummer (België)
  • zakelijke bankrekening nummer
  • kopie geldig legitimatiebewijs van de bestuurders/belanghebbenden
  • eventueel een ingevulde UBO formulier
  • test betaling van €0,01

De verificatie van een mollie account duurt +/- 5 werkdagen.

 

Veiligheid & Betrouwbaarheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van het platform en de betalingen staan bij Steunactie voorop.

SSL: De veiligheid van het Steunactie platform is gewaarborgd door het zogenaamde SSL certificaat. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser. Met SSL worden vertrouwelijke gegevens versleuteld verzonden, zodat ze niet onderschept kunnen worden. Een website is door SSL beveiligd als er een klein slotje voor de URL in de adresbalk staat.

PSD2: De veiligheid van de betalingen is gewaarborgd doordat wij samenwerken met mollie, één van de bekendste payment service providers (PSP) van Europa. mollie bezit een PSD2 vergunning afgegeven door De Nederlandse Bank. PSD2 is een afkorting voor de Engelse term Payment Services Directives 2. Bovendien voldoen alle betaalmethode aan de richtlijnen van SCA. Meer informatie over PSD2.

 

Je zit bij Steunactie nergens aan vast. Gratis actie aanmaken. Geen risico. Geen opstartkosten. Geen contracten. Geen abonnementskosten. Geen minimumkosten.