AED omgeving Speerreep te Hoogvliet

AED omgeving Speerreep te Hoogvliet
Danielle Sauter
Deel deze actie

AED aanschaf met verwarmde kast met pincode slot voor de wijk rondom Speerreep

35 donaties
42%
€ 875 van € 2100 ingezameld

Beste bewoners,

Een aantal jaar geleden was er een plan om geld in te zamelen voor een AED (automatische externe defibrillator). Omdat er niet genoeg geld ingezameld werd kon de AED niet aangeschaft worden. De wens om er één aan te schaffen is er nog steeds.

Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. De dichtsbijzijnde AED is te vinden op de Snurrevaad. Dat is te ver voor de bewoners van de Speerreep (oneven nummers en Bongweg even nummers) want "hoe sneller een AED wordt ingezet, hoe groter de overlevingskans". Ons plan is om weer een inzamelingsactie te starten zodat we een AED met verwarmde buitenkast kunnen aanschaffen. Deze willen we aan de gevel van Speerreep 5 ophangen omdat dit een centrale locatie heeft, goed in het zicht hangt en er elektriciteit aanwezig is om de kast te verwarmen.

 

Hoe werkt het reanimatie oproepsysteem? 

Bij een hartstilstand bel je direct 112. Het reanimatie oproepsysteem Hartslagnu stuurt dan direct burgerhulpverleners, die in de buurt zijn van het slachtoffer, om te helpen. Zij kunnen er met de AED binnen de belangrijkste eerste 6 minuten zijn, als de ambulance en/of brandweer vaak nog onderweg is.

 

Burgerhulpverleners

Er zijn ook mensen nodig die met de AED kunnen reanimeren. De hartstichting heeft het oproepsysteem "Hartslagnu" opgezet van burgerhulpverleners. Deze personen worden opgeroepen door het systeem om hulp te verlenen bij een hartstilstand in de buurt waar zij zich bevinden. Hier moet je wel voor opgeleid zijn en je moet jezelf hiervoor aanmelden! Er zijn echter nog meer burgerhulpverleners nodig want hoe meer burgerhulpverleners er in de buurt zijn... hoe sneller er gereanimeerd kan worden. Heeft u nog geen reanimatie vaardigheden laat dit dan weten via what’s app, 0683965525. Zo kan ik groepen bij elkaar brengen en wellicht goedkopere reanimatie cursussen verzorgen bij een gespecialiseerd bedrijf.

 

Doneer voor een AED aan de Speerreep

Met een eigen AED redden we levens! Helpt u mee?

Ga naar https://steunactie.nl

Vervolgens typt u in de zoekbalk: “AED omgeving Speerreep te Hoogvliet".

Het geld dat u overmaakt wordt direct bijgeschreven bij de actie.


 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Danielle Sauter - 0683965525

Ilona Dobber-Bos - Ilonab80@outlook.com

Nieuws

Collectanten

Laden...
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Danielle Sauter

Danielle Sauter

35 donaties
42%
€ 875 van € 2100 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog