Alp d'huez

Alp d'huez

Voor mijn overleden vader, laat ik zien dat opgeven echt geen optie is.

 

In oktober 2018 stortte mijn wereld in, mijn vader toen 51 ongeneselijk ziek : uitgezaaide prostaatkanker met uitzaaiingen in het hele skelet… wat nu? haalt hij eind van de week? Kerst? alle dingen die door je hoofd spoken… uit genetisch onderzoek is gebleken dat mijn vader het BRCA-2 gen bij zich droeg dat betekend dat deze vorm van kanker nog eens de agressieve variant is… wat betekende dit voor mij? ik moest ook mijn DNA laten testen.. 50/50 kans dat ik het gendrager zou zijn…. de dag van de uitslag had ik al een onderbuik gevoel dat ik ook dragen zou zijn….

 ik lijk zo erg op mijn vader dat ik er van overtuigd zou zijn dat ik dit gen ook draagde… en wat zei ik, de gen-geniticus van het AVL die gespecialiseerd is familiere tumoren : helaas moet ik u mededelen dat u ook drager bent van het BRCA-2 gen. Wat betekend dit? Jaarlijke MRI controles en mammografie … met de hoop dat ze niets vinden. tot nu drie jaar controles met goede uitslag… 

2 juni loop ik de alp d'huzes om te laten zien dat opgeven geen optie is en het maar een miniscul procent is van wat iemand met kanker door maakt zowel mentaal als fysiek kan je je daar geen voorstelling te maken. 

Ik haal geld op voor het goede doel dat ik zelf heb uitgekozen die pruiken maakt vrouwen die op jonge leeftijd te maken krijgen met kanker. 

Mijn vader heeft de dappere strijd op 9 april op gegeven door middel van euthanasie… 2.5 jaar lang ziekenhuis in, ziekenhuis uit.

Daarom zal ik op 2 juni nogmaals de berg op gaan dat opgeven echt geen optie zal zijn. 

Help jij mij de berg op? 🏃‍♀️⛰️

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-03-2022 gestart
975x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kimberley Dam

Kimberley Dam

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-03-2022 gestart
975x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog