Behandeling darmtumor in Duitsland voor Alexandra

Behandeling darmtumor in Duitsland voor Alexandra

Wij zijn Thomas & Marijn Mol en zijn een doneeractie gestart om nieuwe behandelingen mogelijk te maken voor onze moeder.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

In mei 2023 heeft onze moeder (Alexandra, 52 jaar) te horen gekregen dat ze darmkanker heeft. Inmiddels is bekend dat zij ook uitzaaiingen heeft in de lever, longen en het buikvlies. Om dit tegen te gaan heeft ze inmiddels 9 zware chemokuren en 5 palliatieve chemokuren gehad. Tot op heden helaas zonder aantoonbaar resultaat. Vervolgens zijn we op doorverwijzing van het ZGT bij het UMCG in Groningen beland. Ook hebben we een second opinion laten doen bij het AVL. Bij beide ziekenhuizen kwamen we helaas niet verder.

We kregen van de artsen te horen dat er geen genezende behandelingen voor onze moeder meer zijn in Nederland en dat we 'out of the box' moeten gaan denken. De huidige regelgeving rondom het zorgsysteem maakt dit echter onmogelijk in Nederland.

Zodoende zijn we in contact gekomen met een specialistisch arts in België. Dit zag er in het begin hoopgevend uit. Maar ook hier blijkt, na meerdere onderzoeken te hebben gedaan, dat we niet verder komen. 

Vervolgens zijn we in Duitsland terecht gekomen voor een zogeheten 'TACE behandeling'. Bij deze behandeling wordt er op een hele specifieke wijze chemo aangebracht in het lichaam. Naast de TACE behandeling zal er ook een hyperthermie behandeling uitgevoerd moeten worden om de werking van de chemo te versterken. De werking van beide behandelingen zijn in Nederland niet wetenschappelijk aangetoond, waardoor deze niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. 

Of de behandelingen zullen aanslaan is maar de vraag... Maar we willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze moeder, Alexandra, zo lang mogelijk bij ons kan blijven.

Welk bedrag u ook doneert, alles wordt gewaardeerd. We zijn erg dankbaar voor elk steentje dat bijgedragen wordt. 

Heel erg bedankt.

PS. Op 21 april zal Marijn de halve marathon lopen in Enschede. Dit zal hij doen als symbool voor deze doneeractie. Zie je het zitten om mee te lopen, stuur dan een bericht naar Marijn.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-01-2024 gestart
91x bekeken

Actie georganiseerd door:

Marijn Mol

Marijn Mol

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-01-2024 gestart
91x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden