Bertina's droom

Bertina's droom

Help ons om Bertina's hartewens te vervullen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Geld inzamelen voor iets dat je aan het hart ligt, hoe begin je daar aan en hoe maak je mensen warm om geld te doneren? Ik heb er geen idee van. Het enige wat ik kan doen, is mijn hart laten spreken en hopen dat dit ook jullie harten opent voor wat menselijk medeleven.

Het gaat om mijn schoonzus Bertina. Ze is 48 jaar en heeft een dochtertje, Ilona, die in januari 12 wordt. Vier jaar geleden werd Bertina's baarmoeder verwijderd omwille van kanker. Na de operatie vertelde de oncoloog haar dat verdere opvolging onnodig was. Er bestond maar 1% kans dat de kanker zou terugkeren. Vanuit haar vertrouwen in de Belgische geneeskunde boodt Bertina zich dan ook maar mondjesmaat aan voor een check-up. Ze koos voor een gezonde levenswijze en hoopte dat haar jeugdige leeftijd de rest zou doen, met name haar beschermen voor nog meer ziekte en ongemak.

Wat heet!… Een drietal maanden geleden kreeg onze lieve schoonzus opnieuw het verdict “kanker” in de maag gesplitst. Dit keer waren er uitzaaiingen vanuit de buik naar de lymfeklieren en enkele organen. Met wat “geluk” zou ze nog 2 tot 5 jaar te leven hebben. Na dit harde vonnis besloten broer en Bertina hun dochtertje in te lichten. Geen sinecure, ware het niet dat het kind net een programma had gezien op “Ketnet” over iemand die genezen was van kanker. Zij is vast van overtuigd dat haar mama op miraculeuze wijze zal genezen! Ondertussen heeft Bertina 3 keer chemo gehad en ziet de prognose er slecht uit. De huisdokter heeft haar enkele dagen geleden officieel “terminaal” verklaard. Ze heeft “misschien” nog 2 jaar te gaan.

Het is niet te vatten gewoon! Bertina is een levendige, leuke, vrouw en mama, met een hart dat de hele wereld omsluit. Zo zet zij zich vaak belangeloos in voor mensen in nood of voor een kind- en mensvriendelijk klimaatbeleid. Geen moeite is haar daarbij te veel. Een passionaria 'pur sang', dat is ze, in alles wat ze onderneemt. Zij verdient dit trieste lot niet. 

Toen ik gisteren met mijn broer sprak, zei hij dat Bertina zo graag nog een reis naar Thailand zou maken, samen met haar gezinnetje. Helaas laten hun financiële middelen dat niet toe. 

Zelf zijn we ook niet rijk en zo ontstond het idee om een inzamelingsactie op touw te zetten. Ik contacteerde mijn zus en we begonnen wat te brainstormen. Zij bokste dit op een mum van tijd in elkaar! Met dit resultaat. 

Graag willen wij Bertina’s droom in vervulling zien gaan. Ook voor dochtertje Ilona zodat ze iets onvergetelijks heeft om aan terug te denken. Ik verloor mijn vader op mijn 13de aan darmkanker, wij hadden niet meer de tijd om mooie herinneringen te creëren. Op 5 weken tijd was hij weg. Dit heeft een enorme impact op me gehad. Wij willen Ilona op een of andere manier dit lot besparen of althans het leed wat verzachten. 

Daarom lieve mensen, help ons om van deze crowdfunding een succes te maken. Wij danken u alvast hartelijk. Greet en Els.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-12-2022 gestart
151x bekeken

Actie georganiseerd door:

Greta MARIEN

Greta MARIEN

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-12-2022 gestart
151x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Medisch
Misbruik melden