De Detectorshop in nood

De Detectorshop in nood
Johan Elzinga
Deel deze actie

Een droom kwam uit toen ik van mijn hobby mijn bedrijf kon maken. Corona dreigt hier nu een vervroegd einde aan te maken.

69 donaties
€ 1590 ingezameld

Hallo, 

En alvast bedankt dat je mijn verhaal wilt lezen. Ik ben een trotse Zeeuw en heb mijn droom verwezenlijkt door van mijn hobby metaalzoeken mijn bedrijf te maken. 

 

Klein voorwoord

Ik ben eind 2019 begonnen met het geven van workshops aan bedrijven en particulieren. Dit was het belangrijkste onderdeel van mijn bedrijf. Toen het net begon te lopen stortte onze wereld in door het Coronavirus. Niemand had deze gevolgen kunnen voorzien. En ik … ik ging hoopvol door, ik had nog spaargeld. Inkomen bleef uit, maar de geplande webshop die werd gebouwd ging ook door. Uiteraard had deze nog lang niet genoeg klanten omdat de webshop die bekendheid nog niet heeft. Maar nog steeds gaf ik de moed niet op en ik vertrouwde op de belofte van onze regering dat ik hulp zou krijgen. Helaas.

 

Dus nu….

Waar sta ik nu? In ieder geval met een traan in mijn oog omdat alles tussen mijn vingers door dreigt te glippen. Na vele fondsen en regelingen te hebben aangeschreven, blijkt dat ik niet in aanmerking kom voor een steunpakket, omdat ik geen omzetcijfers kan overleggen over het boekjaar 2019. Ik val dus samen met mijn bedrijfje tussen ‘wal en schip’. 

 

Mijn kosten lopen door, er is een huurbaas die huur verwacht, een energieleverancier die betaald wil worden voor geleverde diensten en een geldverstrekker die aflossingen op een lening verwacht. Allemaal begrijpelijk, want deze wereld draait nou eenmaal om geld. Maar mijn geld raakt nu echt op, en ik moet binnen een week of 6 omzet maken. De grote klap werd aan mij gegeven na de laatste aankondiging van onze regering. Er kwam geen enkele versoepeling. Over een maand zal het besluit om ‘meer’ te mogen, te laat komen voor mij. Op dat moment kunnen klanten boeken, maar zal een betaling pas weken later volgen. En dat ik alleen in het geval er ook daadwerkelijk versoepeling komen. Tja…..

 

Red mijn droom

En zo ben ik aangekomen op het punt mij tot u te wenden, een vriend en een bekende, een voorbijganger en een vreemde. Ik ben nu aangewezen op de goedheid van een Samaritaan die een euro wil missen, of vijf … of ……? Hoe dan ook, is dit hier nu de plek dat ik (bah) ten einde raad probeer mijn droom te redden en hoop dit dankzij uw hulp te doen. 

 

Hoe dan

Er zijn nu nog een aantal manieren om mij van de ondergang te redden. Als eerste mag u natuurlijk een kleine donatie doen middels deze pagina. Alle kleine donaties zijn reddend. 

Een tweede optie is door simpelweg te overwegen of de hobby metaalzoeken iets is voor u, uw kind of familielid en bekende? Kijk eens of u, of die ander een aankoop zou willen doen in mijn webshop, of showroom in Middelburg? Dit valt dan onder hulp aan de lokale ondernemer. Ook voor alle metaalzoekers die ik inmiddels ken is dit een oproep om jullie aankopen eventueel bij mij te doen. 

Een derde optie is om namens mij collectant te worden. Met weinig moeite kun je mijn actie promoten in jouw sociaal netwerk. De collectantenknop vindt je hier rechtsboven.

 

Tot slot dan maar

Mijn excuus alvast voor een lang verhaal. Ik hoop dat het niet tot besluit gaf om vroegtijdig te stoppen met lezen. Uw directe of indirecte hulp is welkom. Of het nou gaat om een rechtstreekse donatie of iemand stimuleren te kopen bij mij. Als het zo mag zijn dat ik straks gered ben door alle donaties, dan ben ik van plan om op mijn website www.metaalzoekworkshop.nl en mijn webshop www.dedetectorshop.nl een extra bedankpagina te maken met. Hier komt ruimte voor alle donateurs. Ik wil dan graag (na uw toestemming) uw pasfoto plaatsen of alleen uw naam, of beide. Het zal mijn blijvende uiting worden en erkenning dat zonder uw hulp mijn bedrijf niet meer zou bestaan. Dat kan ik nooit terugbetalen. 

 

Hier laat ik het nu bij, en hoop dat ik goed heb kunnen weergeven in welke nood ik verkeer. Ik hoop op de goedheid van iedereen. En mocht u mij een klein bedrag gunnen, overweeg dit ook nogmaals te doen voor een ander bedrijf dat in nood verkeerd. 

 

Johan Elzinga

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Luctor et Detector

Luctor et Detector

Actie georganiseerd door:

Johan Elzinga

Johan Elzinga

69 donaties
€ 1590 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Een helpende hand voor Luctor et Detector

04 Apr 2021

Nee, natuurlijk is Johan Elzinga niet de enige (startende) ondernemer in Middelburg die het lastig heeft door de crisis, maar nu we lezen dat Luctor Et Detector zo kort na de start wankelt als bedrijf, wijzen we toch graag even op het verhaal, dat je kunt lezen op https://steunactie.nl/actie/de-detectorshop-in-nood.

 

Wij zijn de stad Middelburg