De strijd van Barth voor Anjuschka en z'n poesjes

De strijd van Barth voor Anjuschka en z'n poesjes

Wie helpt grote dierenvriend Barth met de medische kosten voor zijn diertjes ?

 

Via deze weg gaan we trachten een centje in te zamelen voor Barth. Barth was een heel sportief persoon, altijd onderweg, wandelen, klimmen,… tot een zwaar ongeval in 2016 hier een eind aan maakte. Barth is sindsdien gekluisterd aan een rolstoel en scooter. 

En wat maakt Barth voor ons zo speciaal ? Ondanks zijn eigen medische problemen en de hieraan gekoppelde zware kosten (bezoeken pijnkliniek, dagelijkse medicijnen, scooter die stuk is gegaan,….) is Barth een pur sang dierenvriend ! Barth stelt zijn eigen (noodzakelijke) medische behandelingen uit om de zware dierenartskosten te kunnen betalen. En het lot heeft hem en z’n diertjes de voorbije maanden niet gespaard ! 

Alles begon met zijn geliefde Anjuschka, z’n beste maatje, z’n ‘partner in crime’. Anjuschka was een prachtige Husky-dame, die Barth steevast vergezelde op zijn ritjes met de scooter. Helaas werd Anjuschka eind 2023 héél ziek, en overleed ze op 19/12/2023. Los van het immense verdriet bracht dit voor Barth ook een flink kostenplaatje met zich mee. Anjuschka had àlle mogelijke onderzoeken, behandelingen en medicatie gehad, waardoor de rekening in de dierenkliniek algauw héél hoog opliep. Om z’n beste vriendin een mooi plaatsje bij hem thuis te geven liet Barth haar ook cremeren en kreeg ze een mooie urne, die op het mooiste plaatsje in huis staat ! Uiteraard moesten deze rekeningen ook betaald worden…. 

En alsof dit verdriet en deze kosten nog niet zwaar genoeg om dragen waren, werden de daaropvolgende maanden 3 van Barth zijn poesjes heel erg ziek. 

Casper beet de spits af… Hetgeen in eerste instantie een blaasontsteking leek, evolueerde algauw naar een lijdensweg waarbij de blaas en nieren vergroot bleken. Met als gevolg een opname in de dierenkliniek, blaassonde, infusen, medicatie,… Caspertje haalde het maar zal levenslang een nierpatiënt blijven, met de daarbij horende speciale (dure) niervoeding. 

Volgende die met spoed naar de dierenarts moest was poesje Marieke. Na een val had zij plots geen evenwicht meer, zwalpte,… Na de nodige onderzoeken bleek dit een neurologisch probleem te zijn. Met de nodige medicatie, veel rust en liefde herstelde Marieke gelukkig ! 

En om de miserie compleet te maken merkte Barth een bolletje op aan het oortje van Humpfrey. Na weer de nodige onderzoeken en testen bleek dit een tumor te zijn, die zo snel mogelijk operatief verwijderd diende te worden. Opnieuw vele onderzoeken, opname,… waarbij dan uit een algemeen bloedonderzoek (na het plassen van bloed) bleek dat ook Humpfrey nierstenen had die een opname noodzakelijk maakten. Ook Humpfrey zal helaas voor de rest van z’n leven nierpatiëntje blijven en ook steeds speciale niervoeding moeten krijgen. 

Mensen die zelf huisdieren hebben en hiermee regelmatig naar de dierenarts gaan, kunnen zich een voorstelling maken van hetgeen Barth spendeerde aan z’n diertjes de voorbije maanden. Een héél snelle (en niet eens volledige) optelsom bracht ons op een totaal van zo’n 5000 €, en dat is nog zonder Barth zijn persoonlijke medische kosten. 

Het leven én diertjes hebben is kostelijk, maar voor dierenvriend Barth zijn deze kosten haast niet meer te dragen. Vandaar ook onze vraag om hem financieel een hart onder de riem te steken zodat hij z’n beste vriendjes kan blijven verzorgen ! 

Alvast een héél welgemeende ‘dank je wel’ vanwege Barth & zijn diertjes

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 14-06-2024 gestart
2806x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ann Baert

Ann Baert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 14-06-2024 gestart
2806x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Zorg Dieren Wens
Misbruik melden