De volxkeuken

De volxkeuken
Anneke De Ceuster

Voor het afwerken van de verbouwingswerken van 'De volxkeuken' ben ik nog op zoek naar sponsors!

 

Mijn volxkeukentje is 3 jaar geleden vrijwillig opgericht met als doel mensen samen te brengen en een maaltijd te voorzien voor iedereen sinds ik eten als een basisrecht zie.

Sindsdien heeft de volxkeuken een nomadisch bestaan geleid.

Na lange tijd, stond ik in mei klaar om een overname te doen van een lunchbar in Antwerpen - waar ik de volxkeuken een vaste thuisbasis kon geven. Ik heb al mijn zekerheden opgegeven en ben het avontuur als zelfstandige in hoofdberoep aangegaan.

In augustus gingen de deuren onder mijn hoede open gaan, joepie!

Helaas heb ik de deuren nooit kunnen open doen. Sterker nog, ik ben in augustus in een advocatenprocedure terecht gekomen door discriminatie van de huisbaas van het desbetreffende handelspand sinds deze mij de toegang in het pand weigerde wegens mijn uiterlijk, ondanks alle wettelijke verplichtingen te hebben gevolgd en eveneens de huur, huurwaarborg en de overeenkomst van de overname waren geregeld . 

Al mijn inkomsten staken in dit pand en de overname. 

Na procedures van weken, hebben mijn advocaten de overname overeenkomst kunnen nietig verklaren maar was ik helaas ook alles kwijt. 

Ik ben blijven zoeken en werken naar oplossingen om de volxkeuken toch een vaste stek te kunnen geven. 

Ondertussen ben ik sinds oktober een leegstaand pand van nul aan het verbouwen.

Om mensen te mogen ontvangen voor een maaltijd, dient het pand aan heel veel wettelijke normen te voorzien maar ook daar hangt een serieus kostenplaatje aan - een kostenplaatje dat ik niet meer bij elkaar gesprokkeld krijg.

Bij deze vraag ik jou hulp om mijn droom te kunnen afwerken - om een plek te kunnen creëeren waar iedereen welkom is - om mensen samen te brengen. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-12-2023 gestart
328x bekeken

Actie georganiseerd door:

Anneke De Ceuster

Anneke De Ceuster

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-12-2023 gestart
328x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog