Diagnose: Kanker. Help mijn bonusmoeder met het redden van haar zaak

Diagnose: Kanker. Help mijn bonusmoeder met het redden van haar zaak

"U heeft Kanker" .. de woorden die je gehele leven op zijn kop gooien . En angst + verdriet de overhand nemen van je lichaam.

 

Mijn lieve bonusmoeder heeft Kanker. 

Het is nu zo'n 2 weken geleden dat mijn hart brak bij het horen dat de meest zorgzame liefdevolle warme vrouw die ik ken de diagnose “kanker” kreeg. 

Wie is mijn bonusmoeder:

Mila is 60 jaar heeft twee hele lieve bijzondere kinderen. Een dochter van 36 , die als 2 druppels water op haar lijkt en een zoon van 30 geboren met een geestelijk handicap maar is een van de vrolijkste stoerste jongen die ik ken!

Mila kwam 36 jaar geleden naar Nederland vanuit curaçao. Ze was toen zwanger van haar eerste kindje, mijn aller beste vriendin. Ze leefde met één grote droom en dat was een eigen kapsalon openen. Er kwamen wat tegenslagen op haar pad zoals de scheiding met de vader van haar zoon en de zorg die ineens alleen voor haar kwam. Haar dochter kon zichzelf natuurlijk altijd wel redden, maar haar zoon had wel alle hulp en aandacht nodig. 

Toch heeft het haar nooit weerhouden van het waarmaken van haar droom. 

Ze heeft nu dan ook een goedlopende kapsalon die zij helemaal in haar eentje draagt. 

Corona heeft voor flinke financiële klappen gezorgd toen de kapsalons dicht moesten. Toch bleef ze overeind door nog harder te werken, toen de kapsalons weer open mochten. Haar agenda's plande ze bomvol, in haar eentje was ze soms om 22.00 nog steeds aan het werk. Kortom zij leeft voor haar zaak, voor dat wat zij in haar eentje helemaal waar heeft kunnen maken. Maar ook voor haar vaste klanten.

Waarom vraag ik jullie hulp:

Kanker neemt niet alleen je gezondheid van je af maar ook je kracht en energie door de behandelingen die je krijgt. Je verliest jezelf in feite. Chemo tast niet alleen de kwade cellen aan maar ook de goede waardoor je gezondheid ontzettend fragiel is.

Elke dag in de zaak staan van sochtends tot savonds laat zal haar lichaam door alle behandelingen die gaan volgen niet meer toelaten. Maar niet werken betekend ook geen enkele inkomsten, geen inkomsten waarmee ze haar vaste lasten van de zaak niet kan betalen,plus de medische kosten die ongetwijfeld nog gaan volgen. 

Ik wil niet dat zij zich zorgen hoeft gaan maken over de vaste lasten van haar zaak , in die angst moet gaan leven of ze haar zaak nog kan behouden of niet. 

De angst of ze de Kanker overleefd is voor ons vele malen groter,maar haar droom verliezen waar ze zo hard voor gewerkt heeft is haar angst. 

Een angst die zij nu niet zou moeten voelen , maar al haar kracht moet behouden voor het beter worden. 

Dit gezin van 3 behoord samen met mijn grootouders tot mijn top 5 mensen waar ik absoluut niet zonder kan! Hoe zij er altijd voor mij waren/zijn , de liefde, zorg , warmte en gebordheid die ze geven samen met mijn grootouders..is ongeëvenaard.  

Nu is het mijn beurt om iets voor hun te doen, ik kan de Kanker niet wegnemen maar ik kan wel wat zorg verminderen en die taak neem ik graag op mij! 

Daarom deze hulpkreet , ik hoop met deze actie en de steun van elk liefdevolle medemens een bedrag bij elkaar te halen wat de zorg over haar droomzaak doet af nemen en ze zich tijdelijk geen zorgen hoeft te maken over de vaste lasten van haar zaak. Maar zich alleen nog maar hoeft te focussen op haar eigen gezondheid. Zodat ze ondanks de bestralingen/chemo alle kracht en energie weet terug te vinden om te blijven vechten! 

Want mijn grootste hoop is genezing en dat er ooit weer een dag komt dat ik mijn bonusmoeder kan bezoeken in haar zaak waar zij elke dag met een grote glimlach te vinden was. 

Ik voel mij een gezegend mens met deze belangrijke mensen om mij heen maar voel mij het gelukkigst wanneer de mensen die ik zo lief heb gezond zijn. En daar streef ik naar!

Mijn dank aan jullie is groot! Voor de mens die dit leest en voor de mens die doneert 🩷🍀

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-07-2023 gestart
204x bekeken

Actie georganiseerd door:

V Vermaesen

V Vermaesen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-07-2023 gestart
204x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog