Donatie voor een hulphond bij Autisme

Donatie voor een hulphond bij Autisme

Geld inzamelen voor de aanschaf van een hulphond om mij meer zelfredzaam en zelfstandiger te maken.

 

Hi!

Mijn naam is Joyce, ik ben 28 jaar en drie jaar geleden is bij mij Autisme Spectrum Stoornis gediagnosticeerd. Dit is niet het enige maar ASS is mijn hoofddiagnose. Verder is er nog sociale angststoornis, CPTSS, persoonlijkheidstoornissen en depressie gediagnosticeerd.

Ik loop al sinds mijn jonge jaren vast in mijn leven en nu nog steeds. Het is er in de tussen tijd niet makkelijker op geworden eigenlijk alleen maar zwaarder. Ondanks dat het steeds zwaarder is, vielen drie jaar geleden toen ik de ASS diagnose kreeg veel puzzelstukjes op zijn plek.

Via stichting hulphond voor autisme kom ik in aanmerking voor een hulphond. Er is echter wel één probleem: de kosten voor de aanschaf en training van een hulphond is €24.000,- en die heb ik helaas niet.

Helaas wordt een hulphond bij autisme niet door de zorgverzekering of gemeente vergoed. Vandaar mijn vraag aan jullie om te doneren en alle kleine beetjes helpen.

Wil jij mij hiermee helpen?

Elke donatie brengt mij een stapje dichterbij mij doel, dus het maakt niet uit met wat voor bedrag je mij wilt steunen! Ik wil jullie alvast ontzettend bedanken! En het zou mij enorm helpen als je dit bericht wilt delen om het bereik zo groot mogelijk te maken. Dus deel dit gerust op bijvoorbeeld Instagram en Facebook. :)

Heel veel liefs van mij, Joyce

Kleine toelichting: waarom een hulphond?

Hieronder een overzicht van wat een hulphond voor mij kan doen om mijn leven dragelijker te maken. en ervoor te zorgen dat ik bijvoorbeeld weer naar dagbesteding zou kunnen gaan en misschien op een gegeven moment vrijwilligerswerk zou kunnen gaan doen.

  • Een hulphond vergroot namelijk de zelfredzaamheid, de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen.
  • Afleiden in spannende situaties.
  • Uitgangen of doorgangen zoeken in prikkelvolte situaties (bijv. in de supermarkt of een overvolle metro).
  • Afschermen van lijf (bijv. in de rij bij de kassa of tijdens het uitzoeken van boodschappen).
  • Steun tijdens sociale activiteiten.
  • Steunen bij angst en paniek (door lichamelijk contact te maken, 'druktherapie' op de borst uitoefenen, of om te gaan blaffen/piepen om mij erop te attenderen dat de spanning stijgt wanneer ik dit zelf nog niet doorheb).
  • Wakker maken tijdens dromen/nachtmerries.
  • Steun bij het reizen met openbaar vervoer.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-07-2022 gestart
684x bekeken

Actie georganiseerd door:

Renske Bouckaert

Renske Bouckaert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-07-2022 gestart
684x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog