Dringend hulp nodig: Evacueer mijn familie uit Gaza

Dringend hulp nodig: Evacueer mijn familie uit Gaza

 

Hallo, mijn naam is Mohammed Atef Almajayda en ik ben geboren in in Khan Younis, Gaza. In 2019 ontvluchtte ik mijn thuisland met mijn naaste familie en woon nu in België. Mijn hart blijft echter zwaar voor degenen die ik heb moeten achterlaten, in het bijzonder mijn zus Sabrine, haar man Youssef en hun vier kinderen: Mariam (10), Wafa (8), Arwa (5) en de jongste, Mohammed (8 maanden).

Helaas is Arwa, de jongste van hen, ernstig ziek geworden door de onhygiënische omstandigheden waarin ze nu leven. Omdat ziekenhuizen vernietigd zijn of voortdurend met bombardementen bedreigd worden, is het een onmogelijke opgave geworden om medische zorg voor haar te krijgen. Arwa's toestand, gediagnosticeerd als hepatitis, is snel verslechterd. Ze ligt heel de dag, bedekt met gele vlekken en niet in staat om te eten.

De erbarmelijke situatie in Gaza heeft mijn familie in een wanhopige toestand achtergelaten. Hun huis in Khan Younis werd verwoest door bombardementen, waardoor ze gedwongen werden te verhuizen naar een krappe ruimte bij de zee. De recente escalatie van geweld door de IDF heeft hun lijden alleen maar vergroot. Kinderen, vrouwen en mannen zijn zonder onderscheid het doelwit, waardoor mijn nichtjes en neefjes getraumatiseerd zijn en 's nachts niet kunnen slapen. Voedsel is schaars en onbetaalbaar, zelfs basisbenodigdheden als melk zijn voor de kleine Mohammed niet verkrijgbaar.

We zijn dringend op zoek naar uw steun om mijn familie in veiligheid te brengen in Egypte. De kosten van de evacuatie zijn exorbitant hoog: voor elke volwassene is $5000 nodig en voor elke minderjarige $2500. Uw vrijgevigheid kan hen een reddingslijn bieden, zodat Arwa de medische zorg kan krijgen die ze dringend nodig heeft en zodat ze kunnen beginnen met het genezingsproces van het trauma dat ze hebben doorstaan.

Geen enkele familie zou de verschrikkingen van oorlog en ontheemding moeten hoeven doorstaan. Jouw bijdrage, hoe klein ook, zal een wereld van verschil maken voor mijn dierbaren in Gaza. Vanuit het diepst van ons hart danken we je voor je medeleven en vriendelijkheid in deze moeilijke tijd. Moge jullie overvloedig gezegend worden voor jullie vrijgevigheid.

Dank u en moge u allen beloond worden.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-04-2024 gestart
996x bekeken

Actie georganiseerd door:

Mohammed Almajayda

Mohammed Almajayda

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-04-2024 gestart
996x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog