De actie heeft zijn doelbedrag behaald.

Een hulphond voor Isah

Een hulphond voor Isah
Isah de Kuyper

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Isah en ik ben 21 jaar. Allereerst wil ik u bedanken dat u de moeite wilt nemen om een stukje van mijn verhaal te lezen, dat ik niet zonder reden met u deel. Ik heb namelijk uw hulp nodig. Vanbuiten ziet u het misschien niet, maar het gaat al langere tijd niet goed met mij. Ik worstel namelijk al een aantal jaren met verschillende psychische problemen waaronder een langdurige depressie en de eetstoornis anorexia. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende vormen van behandeling gehad en ben ik meerdere keren opgenomen in een kliniek. Ik heb veel mogen leren en ook stapjes kunnen maken. Toch is elke dag nog steeds een gevecht en ervaar ik nog steeds veel somberheid, angst en verdriet. Daarom ben ik verder gaan kijken naar iets dat helpend zou kunnen zijn naast de behandeling die ik al krijg. 

Ik had al vaker over psychosociale hulphonden gehoord en heb veel gelezen over wat zij in het dagelijks leven kunnen beteken voor mensen met psychische problemen. Zelf houd ik enorm van honden. Op de donkerste dagen waren dieren soms de enige voelbare lichtpuntjes.  November vorig jaar heb ik contact gelegd met de stichting Vom Falorie die psychiatrische hulphonden opleidt. Na een halfjaar wachten heb ik het kennismakingsgesprek gehad en kreeg ik te horen dat ik in aanmerking kom voor een hulphond.

Ik zal kort vertellen wat de hulphond voor mij kan betekenen:

  • De ervaring leert dat mensen met psychische klachten rustiger en stabieler worden door de aanwezigheid en steun van de hulphond. Hij zorgt voor een gevoel van veiligheid, zorgt voor plezier, beweging, orde en regelmaat. Omdat de hond 24/7 bij mij zal zijn en in principe overal mee naartoe mag, zal hij er zijn op momenten dat spanning, angst en verdriet te hoog oplopen.
  • Tijdens zijn opleiding leert de hond te signaleren. Hij leert te reageren op veranderingen in gedrag en emotie. Waar spanning, angst, onrust, somberheid en verdriet te hoog oplopen geeft de hond dit aan door bijvoorbeeld zijn kop of poot op schoot te leggen. Het tijdig signaleren kan een crisismoment voorkomen. Ook voel ik me door de nabijheid van de hond minder alleen.
  • De hond kan mij ondersteunen tijdens eetmomenten die vanwege de eetstoornis vaak veel angst, spanning en achteraf veel onrust geven.
  • De hond heeft geleerd om als ik een nachtmerrie heb, mij wakker te maken en tot rust te brengen.
  • Het lukt mij al lange tijd niet om een opleiding te volgen. De komst van de hulphond vergroot de kans dat dit wel gaat lukken, omdat de hond ook daar mee naartoe mag. Dit geldt ook voor andere dingen die nu niet lukken.

Helaas is het zo dat een hulphond veel geld kost en dat zowel de zorgverzekeraar als de gemeente niets vergoedt. Een deel van het bedrag heb ik, mede door hulp van familie, vrienden en kennissen bij elkaar kunnen krijgen. Het lukt mij echter niet om het volledige bedrag zelf bij elkaar te krijgen. Daarom wil ik u vragen of u iets bij zou willen dragen aan mijn toekomst. Het zou mij enorm helpen. Om verder te kunnen herstellen en echt te gaan leven. Alvast heel erg bedankt voor uw steun op welke manier dan ook. 

Lieve groet, 

Isah

 

Mocht u nog meer informatie willen? Neem dan een kijkje op de website van Vom Falorie

https://www.psychiatrischehulphond.nl/psychiatrische-hulphond/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-11-2022 gestart
3575x bekeken

Actie georganiseerd door:

Isah de Kuyper

Isah de Kuyper

 
Actie heeft zijn doelbedrag behaald

Doneren is niet meer mogelijk

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-11-2022 gestart
3575x bekeken
 
Andere acties in: Zorg Wens
Misbruik melden