Een hulphond voor Laurens

Een hulphond voor Laurens
Laurens Janssens

Ik heb autisme, een jongere mentaliteit en functionele aanvallen. Een hulphond zou me terug meer vrijheid geven!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo, heel erg bedankt dat u even de tijd wilt nemen om mijn verhaal te lezen!

Ik ben Laurens, 17 jaar en ik heb autisme, een jongere mentaliteit en functionele aanvallen. 

Ik ervaar op veel momenten echt veel stress, wanneer ik bijvoorbeeld het openbaar vervoer moet nemen of ik kom op een drukke plaats,… prikkels komen harder binnen door mijn autisme en dat maakt het niet gemakkelijk want door stress doe ik een functionele aanval, mijn hersenen zeggen dan ‘Genoeg!’ en dan val ik op de grond, ik knipper met mijn ogen maar kan niet reageren. Ik hoor wel nog alles. 

En daarom zou ik enorm fijn vinden moesten jullie me willen helpen aan een hulphond! 

Ik heb een organisatie gevonden, als het zover is komt er een hond naar mij, de hond blijft bij mij en ik ga dan naar de organisatie en zij komen soms ook naar mij en ik krijg dan oefeningen die ik aanleer en oefen met mijn hulphond. En ik heb er een vriend(in) voor het leven bij!

Het zou mij enorm veel vrijheid terug geven, veel minder angst, meer zelfvertrouwen om terug dingen te doen, zoals alleen te gaan wandelen, alleen naar de winkel te gaan, alleen het openbaar vervoer nemen. Ik was hiervoor al geen held in maar nu durf ik dit helemaal niet meer. En dit is spijtig! 

Elk beetje helpt, ik ben u eeuwig dankbaar! 

___________________________

Het is 29 juli 2023, weer een dag waar een functionele aanval gebeurde na meer dan een maand geleden. Ik dacht vorige week nog ‘Volgens mij is het over, mijn aanvallen'. Dit heb ik echt al een paar keer gedacht. Maar elke keer doe ik toch terug een aanval. En voel ik me heel machteloos, ik ging op de grond zitten om een val te voorkomen omdat ik me niet goed voelde worden, maar dan begon 1 van mijn eerste symptomen hoofdpijn, dit ging over. En ik ging rechtstaan en viel toch. En daarom lieve mensen kan een hulphond mij helpen, hij/zij kan mij aantonen wanneer het oké is om recht te staan. Soms voel ik zelfs geen aanval aankomen, dus kan hij/zij mij ook aangeven ‘Ga zitten, want je gaat anders een aanval doen'. Een hulphond zou me echt helpen!

Groetjes Laurens

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18-07-2023 gestart
80x bekeken

Actie georganiseerd door:

Laurens Janssens

Laurens Janssens

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18-07-2023 gestart
80x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog